Woonaccessoires

Beste wasmachine 2020


beste wasmachine 2020

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Hieronder kan je lezen waar je op moet letten en wat de beste merken zijn. Daarnaast vind je hieronder ook een top 7 beste wasmachine van 2020 gemaakt!

Tenzij je een voorliefde hebt voor wasserettes, is investeren in de beste wasmachine die je je kunt veroorloven een verstandige beslissing. Het is niet de meest glamoureuze aankoop die je ooit zult doen, maar als je verstandig kiest, dan haal je een wasmachine die je kleding zal verwennen, de hardnekkigste vlekken zal aanpakken en jarenlang meegaat.

Als je naar een gerenommeerde online winkel gaat, sta je voor een enorme reeks saaie witte dozen, elk versierd met specificaties en modewoorden, maar vergis je niet: het is onmogelijk om de beste wasmachine te kiezen op basis van uiterlijk of specificaties alleen. Daarom hebben we deze lijst gevonden van Expertreviews. Na uitgebreid onderzoek, inclusief hun eigen veeleisende hands-on testen en betrouwbaarheid feedback van eigenaren op lange termijn.

Hoe kies je de beste wasmachine?

Laat je niet verleiden om een ​​wasmachine alleen op prijs te kiezen: dit is vaak een niet voordelig en kan op de lange duur uiteindelijk duurder worden. Een goedkope machine kan meer water en elektriciteit verbruiken, het duurt langer om je kleding te wassen en geeft niet dezelfde reinigings- of vlekverwijderende prestaties van duurdere modellen.

Het zal waarschijnlijk ook regelmatiger uitvallen en aangezien de voorrijkosten meer dan 100 euro kunnen bedragen, is de kans groot dat de machine het niet waard is om gerepareerd te worden als deze niet meer onder de garantie valt. Inderdaad, veel budgetfabrikanten produceren nu eenheden met afgedichte trommellagers die helemaal niet kunnen worden gerepareerd. Anderen bieden alleen garantie op onderdelen die geruststellend klinken, maar je mogelijk opzadelen met 100 euro aan voorrijkosten voor elke afzonderlijke reparatie – dus het gratis krijgen van de onderdelen zal niet zoveel troost bieden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine?

Naast de prijs, zijn er een aantal belangrijke specifictaties waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe wasmachine: energieverbruik, trommelgrootte, centrifugesnelheid, speciale kenmerken, wasprogramma’s en natuurlijk gebruiksgemak.

1. Energieverbruik

Energieverbruik en watergebruik zijn de twee factoren die bepalen hoeveel je wasmachine per jaar kost. Het EU-energielabelsysteem beoordeelt apparaten van A +++ tot A, waarbij de hogere cijfers efficiënter zijn. De ene A +++ wasmachine is misschien iets efficiënter dan de andere, maar de verschillen tussen apparaten met een vergelijkbare label zijn verwaarloosbaar.

Elk label bevat ook een cijfer voor het energieverbruik van de wasmachine, berekend op kWh / jaar, en het waterverbruik in liters per jaar. Zoek naar de machine met de laagste cijfers: er kan een aanzienlijk verschil zijn tussen verschillende modellen.

2. Trommelgrootte

De trommelgrootte wordt vermeld als het totale gewicht van droog wasgoed dat in de machine kan worden geladen. Voor een doorsnee huishouden is een trommel van 6 kg voldoende, maar een grotere trommel van 8 of 10 kg kan erg handig zijn. Hiermee kan je niet alleen meer kleding in één keer wassen, je kunt ook grotere items wassen, zoals dekbedden.

Een grotere trommel heeft ook de neiging efficiënter te zijn, waardoor er minder water en wasmiddel nodig is om dezelfde hoeveelheid kleding te wassen als een machine met een kleinere trommel.

3. Centrifugesnelheid

De centrifugesnelheid geeft aan hoe snel de trommel in omwentelingen per minuut (tpm) kan draaien. Over het algemeen geldt dat hoe sneller de centrifugeersnelheid, hoe droger de was zal zijn wanneer de was klaar is. Budgetwasmachines kunnen rond de 1100 tpm draaien, maar zoek naar een machine met 1.400 tpm of 1.600 tpm voor de beste prestaties.

Alle wasmachines worden geleverd met verstelbare poten en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de machine waterpas staat wanneer je hem installeert. Een wiebelige machine zal rammelen en heel veel geluid prodcuren, en ook andere trillingsgerelateerde problemen kunnen later optreden.

4. Speciale kenmerken

Elke wasmachinefabrikant heeft zijn eigen speciale kenmerken, ontworpen om de waskwaliteit te verbeteren en geld te besparen. De Ecobubble-technologie van Samsung lost bijvoorbeeld wasmiddel op met water en lucht om luchtbellen te creëren die kleding penetreren en efficiënter reinigen. Het wasprogramma van 15 ° C kan je ook helpen geld te besparen.

5. Wasprogramma’s

Let goed op de speciale wasprogramma’s op een wasmachine. Een Woolmark-gecertificeerde machine kan wollen kledingstukken wassen, terwijl sommige machines speciale wasprogramma hebben voor zijde. Als je vaak delicate items draagt, kan een handwas programma je veel handwas besparen. Sommige machines hebben kreukherstellende en gemakkelijk te strijken instellingen, waardoor het gemakkelijker wordt om de kledingstukken te onderhouden die je aan het einde van een wasbeurt moet strijken.

6. Gebruiksgemak

Naarmate wasmachines slimmer en slimmer worden, is het belangrijk om een ​​model te hebben dat gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. Het kan ook handig zijn om een ​​wasmachine te hebben met een duidelijk display dat je de huidige instelling laat zien en hoelang je nog bezig bent met het huidige wasprogramma.

Wat zijn de beste wasmachine merken?

Zelfs het goedkoopste wasmachine merk kan jarenlang foutloos werken, maar Duitse en Zuid-Koreaanse fabrikanten hebben over het algemeen de beste reputatie als het gaat om functies, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Bosch, Siemens en Neff zijn allemaal eigendom van BSH, waarbij Bosch-producten over het algemeen op de middenprijsmarkt worden gepitcht, terwijl Siemens en Neff meer op de high-end koper zijn gericht. Veel BSH-machines worden vervaardigd in fabrieken in heel Europa, waaronder Polen en Spanje, maar van Duitse fabrieken wordt aangenomen dat ze de hoogste kwaliteitscontrole hebben. Voor zover wij weten, is Miele het enige merk dat volledig in Duitsland wordt vervaardigd – wat zou kunnen verklaren waarom het een van de hoogste betrouwbaarheidsbeoordelingen heeft.

beste wasmachine merken

Uit het panelonderzoek van de consumentenbond steekt Miele met kop en schouders boven de andere merken uit, met de meest tevreden gebruikers. Hoewel ze Miele wasmachines iets aan de duurdere kant vinden, zijn ze vooral erg tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak. Andere merken die op afstand volgen, maar ook goede beoordelingen hebben gekregen zijn Bosch, AEG en Siemens.

Hieronder zie je een tabel met de rapportcijfers van de verschillende beoordeelde merken:

Merk Rapportcijfer merktevredenheid
Miele 9,3
Bosch 8,6
AEG 8,5
Siemens 8,5
Samsung 8,3
LG 8,2
Beko 8,1
Zanussi 8
Electrolux 8
Indesit 7,9
Whirlpool 7,7
Bauknecht 7,5

Top 7 beste wasmachine 2020

Trustedreviews.com, een bekende onafhankelijke review websites, die heel veel verschillende soorten producten op een betrouwbare manier test, hebben we een top tien beste wasmachine voor 2020 gevonden. Zij hebben wasmachines voor elk budget van elke grote fabrikant en diepgaand beoordeeld. Elke afzonderlijke machine is aan dezelfde diepgaande tests onderworpen, waardoor ze alle modellen nauwkeurig konden vergelijken.

1. Samsung QuickDrive WW6800 (WW80M6450PW)

De Samsung QuickDrive WW6800 (WW80M6450PW) is het toppunt van wasmachinetechnologie. QuickDrive is ingebouwd en belooft snelle wasbeurten met geweldige prestaties. We kunnen gerust zeggen dat deze wasmachine kleding sneller wast dan zijn concurrenten, en vlekkeloos vlekken uit kleding haalt: op het katoenprogramma schatten we een besparing van ongeveer een uur wastijd in. Dit maakt het gemakkelijker om de optimistische weergave te vergeven, die altijd een zeer optimistische eindtijd voor belastingen weergeeft en uiteindelijk de looptijd verlengt wanneer de machine begint te draaien.

Net als bij eerdere Samsung-wasmachines, heeft dit model AddWash, dus je kunt de kleine deur gebruiken om extra items (de vreemde gemiste sok of twee) toe te voegen aan de machine halverwege de wasbeurt. Dat is nuttiger dan je zou denken en bespaart die momenten van frustratie.

Gooi lage bedrijfskosten, app-gebaseerde bediening en zeer stille werking in en de Samsung QuickDrive WW6800 (WW80M6450PW) is de ultieme wasmachine.

Trommelgrootte: 8 kg, Grootte: 600 x 850 x 600 mm, Centrifugeersnelheid: 1400, Nominaal rendement: A +++, Speciale wasprogramma: AddWash, Fijne was, Super Eco Wash

Beste wasmachine 2020 - Samsung QuickDrive WW6800 (WW80M6450PW)

2. Whirlpool FreshCare FWG81496W

De Whirlpool FreshCare FWG81496W is geen bijzonder opwindende wasmachine, maar hij is goed geprijsd en heeft een goede basis: hij wast heel goed, hij is gemakkelijk te gebruiken en hij kan comfortabel zijn maximale lading aan.

Hoewel sommige van de functies een beetje twijfelachtig zijn, zijn er enkele leuke opties. FreshCare + zorgt ervoor dat je kleding lekker blijft ruiken na een wasprogramma door ze zachtjes te draaien en stoom te injecteren. Dit werkt maximaal zes uur en kan handig zijn als je een cyclus start en niet zeker weet wanneer je terugkomt om uit te laden.

De wasprestaties waren erg goed, hoewel de FWG81496W de neiging had om dingen in een gekreukelde puinhoop te verdraaien, waardoor strijken een hele klus kon worden. Over het geheel genomen is dit een solide en betrouwbare wasmachine voor een goede prijs.

Trommelgrootte: 8 kg, Grootte: 595 x 850 x 645 mm, Centrifugesnelheid: 1400 tpm, Nominaal rendement: A +++, Speciale wasprogramma: FreshCare +, Grote items, Delicates, Baby

Beste wasmachine 2020 Whirlpool FreshCare FWG81496W

3. Miele WCR860

Met een prijskaartje van 1600 euro valt het niet te ontkennen dat de Miele WCR860 een dure wasmachine is. Het is niet eens de duurste in het assortiment. Hoewel het misschien duur is, is de Miele WCR860 ook verbluffend goed.

Dankzij het TwinDos-wasmiddel voor automatische dosering waren de wasresultaten over de hele linie uitstekend, waardoor zelfs de hardnekkigste vlekken werden verwijderd. Met die uitstekende prestaties behoren enkele van de laagste water- en elektriciteitskosten die we hebben gezien, waardoor deze machine erg goedkoop in gebruik is. Dat wordt enigszins gecompenseerd door de hoge kosten van het TwinDos-wasmiddel (je kunt standaard wasmiddel gebruiken, maar de resultaten waren niet zo goed).

Er zijn ook 26 programma’s om uit te kiezen; Gelukkig helpen een smartphone-app en een Wi-Fi-verbinding je aan te passen en de juiste instelling voor je te kiezen. Kortom, dit is een dure wasmachine, maar hij is ook buitengewoon goed.

Trommelgrootte: 9 kg, Grootte: 596 x 850 x 636 mm, Centrifugesnelheid: 1600 tpm, Nominaal rendement: A +++, Speciale wasprogramma: Automatisch plus, Fijne was, Zijde, Wol

beste wasmachine 2020 Miele WCR860

4. Miele WDB020

De Miele WDB020 is een van de meest betaalbare wasmachines in de Miele-apparatencatalogus, met prijzen vanaf een redelijke 700 euro. Voor je geld krijg je een A +++ -machine met een energiescore van 1400 spins en het innovatieve CapDosing-systeem van Miele, waardoor het een regelrechte koop is.

Tijdens tests leverde de WDB020 geweldige wasresultaten op en was hij heerlijk eenvoudig te gebruiken. Dit in combinatie met zijn geweldige kwaliteit en spectaculair goede energie- en waterefficiëntie maken het een uitstekende keuze voor kleine gezinnen met een beperkt budget. De snelle wasbeurt van 20 minuten is ook een uitkomst als je merkt dat je een noodwasbeurt moet doen.

Voor grote gezinnen is deze wasmachine te klein – de WDB020 heeft een beperkte trommelcapaciteit van 7 kg. Mensen in flats moeten zich er ook van bewust zijn dat het niet de stilste machine is die er is en dat dit kan leiden tot klachten van de onderburen.

Trommelgrootte: 7 kg, Grootte: 596 x 850 x 636 mm, Centrifugeersnelheid: 1400 tpm, Nominaal rendement: A +++, Speciale wasprogramma: Fijne was, Wol

Beste wasmachine 2020 Miele WDB020

5. Samsung AddWash WW80K6414QW

Als je denkt dat je immuun bent voor duizeligheid over een wasmachine, denk dan nog eens goed na. Met Samsung’s AddWash-functie en app-gebaseerde Smart Control heeft de Samsung AddWash WW80K6414QW meer toeters en bellen dan welke wasmachine dan ook die ooit de testruimte bereikt

Dus wat is AddWash en waarom zou je er enthousiast over zijn? Simpel maar geniaal, met de AddWash-functie kun je het wasprogramma pauzeren, een kleine lade in de deur openen en kleine items zoals sokken en ondergoed toevoegen die je misschien onderweg bent gevallen om de machine te laden. Briljant.

Over pauzeren gesproken, de WW80K6414QW’s Smart Control-functie is net zo spannend. Met een app op je telefoon kun je op elk moment een cyclus starten, stoppen en pauzeren – en zelfs meldingen ontvangen wanneer je lading is voltooid.

Trommelgrootte: 8 kg, Grootte: 600 x 850 x 550 mm, Centrifugeersnelheid: 1400 tpm, Nominaal rendement: A +++, Speciale wasprogramma: AddWash, Bubble Soak, Delicates, Baby, Wol

Beste wasmachine 2020 Samsung AddWash WW80K6414QW

6. Whirlpool FSCR10432

De keuken is lawaaierig genoeg zonder het helse gerommel van een wasmachine. Maar maak je geen zorgen meer, want de Whirlpool FSCR10432 is hier om de rust en kalmte te herstellen. Het maakt deel uit van de SupremeCare-serie van het merk met de beste specificaties. Het bevat sensorbelastingsdetectie, wassen met waterstraal, een zachte golvende trommel en een tuimelcyclus zodra de was is voltooid om te voorkomen dat het stagneert. En het belangrijkste kenmerk van allemaal? Stilte.

Deze prestatie is te danken aan een nieuw tractiemotorsysteem. In de reguliere cyclustests neuriede de FSCR10432 zachtjes met een gemiddelde van 44-45dB, met een piek van 48db bij snellere spins.

Samen met zijn onopvallende stilte, heeft de FSCR10432 maar liefst 18 programma’s en een respectabele wasbeurt. Je moet waarschijnlijk al deze programma’s gebruiken om de prestaties van deze machine optimaal te benutten. Nadat we teleurgesteld waren over de resultaten van de belangrijkste wasvlek van de machine, moesten we ons wenden tot de opties Intensief en Bio-vlekken.

Trommelgrootte: 10 kg, Grootte: 595 x 850 x 640 mm, Centrifugeersnelheid: 1400 tpm, Nominaal rendement: A +++, Speciale wasmodi: Fijne was, Wol

Beste wasmachine 2020 Whirlpool FSCR10432

7. LG Centum FH6F9BDS2

De LG Centum FH6F9BDS2 is duur. Dus waarom zoveel betalen? Het simpele antwoord is vanwege de kwaliteit die je krijgt. Om te beginnen is er de enorme capaciteit van 12 kg, wat betekent dat je gemakkelijk grote ladingen en grote items kunt inladen, zoals dekbedden en dekens.

Vervolgens is er een motor met directe aandrijving in plaats van het gebruik van een riem. Dit geeft de LG Centum FH6F9BDS2 een 6-Motion drumactie, die de waskwaliteit verbetert en de wasmachine erg stil maakt. Dan krijg je de stoomoptie, voor het verfrissen van kleding en het doden van bacteriën, allemaal ondersteund door app-gecontroleerde programma’s die speciaal zijn ontworpen voor verschillende soorten kleding.

Indrukwekkend is dat de LG Centum FH6F9BDS2 super efficiënt is en over de hele linie een A +++ rating heeft. Met zijn uitstekende reinigingsprestaties en allround kwaliteit is de LG Centum FH6F9BDS2 een geweldige machine voor diegenen die indrukwekkende resultaten nodig hebben en grote ladingen willen reinigen.

Trommelgrootte: 12 kg, Grootte: 595 x 850 x 640 mm, Centrifugesnelheid: 1600 tpm, Nominaal rendement: A +++, Speciale wasprogramma: TrueSteam, TurboWash, Gentle Care

Beste wasmachine 2020 - LG Centum FH6F9BDS2

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam