Slaapkamer inspiratie

Hoge kledingkast in de slaapkamer


Een hoge kledingkast in de slaapkamer is heel erg gewild. Sterker zelfs, tegenwoordig is een slaapkamer met kledingkast eigenlijk de standaard. Natuurlijk is een aparte inloopkast ideaal, maar als je niet genoeg kamers hebt, dan wil je het liefst een grote kledingkast in de slaapkamer plaatsen. Het hoeft geen hele grote slaapkamer te zijn, een hoge kledingkast is ook zéker mogelijk in een kleine slaapkamer. Vandaag wille we hele leuke inspiratie voorbeelden laten zien van slaapkamers met een kledingkast. Daarnaast gaan we andere ideeën zien hoe je kleding kunt ophangen in de slaapkamer. En daarnaast hebben we het ook over de mogelijkheden van een hoge kledingkast. Wat is de standaard hoogte die je in de winkel kunt kopen? Misschien is het wel een beter idee om de hoge kledingkast zelf te maken.

hoge kledingkast slaapkamer

Slaapkamer kleding ophangen

Kleding ophangen in de slaapkamer kan op heel veel verschillende manieren. Een kledingkast is natuurlijk de meest logische keuze, maar er zijn ook heel veel andere leuke ideeën. Zo is een kledingrek bijvoorbeeld heel erg populair in de slaapkamer. Dit kan een kledingrek zijn op wielen, die je gemakkelijk kunt verplaatsen. En dit kan ook een op maat gemaakte kledingrek zijn, waarvan je zelf bepaalt hoe groot deze wordt. Daarnaast kan je ook denken aan een kledingstandaard, die ook bekend staat al de dressboy. Zo’n kledingstandaard zijn meer bedoeld voor accessoires zoals riemen, sjaals, tassen en of stropdassen, maar je kunt er ook kledingstukken aan ophangen. Zowel een kledingrek als kledingstandaard wordt vaak gebruikt als extra mogelijkheid om kleding op te hangen in de slaapkamer, naast een kledingkast.

De kledingrekken van Rackbuddy zijn erg stoer!

open kledingkast slaapkamer

slaapkamer kleding ophangen

kledingrek slaapkamer

kledingroede slaapkamer

Kledingkast slaapkamer inspiratie

Een kledingkast is onmisbaar in huis voor het opbergen van al je kleding. Vooral als je een grote kledingcollectie hebt, is een grote kledingkast een absolute musthave. Het liefst wil je een brede en hoge kledingkast, waar echt alles in past. Het aanbod van grote, brede en hoge kledingkasten is groot. Er zijn dus heel veel mogelijkheden. Hieronder vind je een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van slaapkamers met een hoge kledingkast.

hoge kledingkast inspiratie

hoge kledingkast schuifdeuren

hoge kledingkast slaapkamer maken

hoge maatkast slaapkamer

hoge  open kledingkast slaapkamer

ikea kledingkast

ikea pax kast

kledingkast hoek slaapkamer

open kledingkast systeem slaapkamer

op maat gemaakte kledingkast slaapkamer

hoge kledingkast ideeën

Hoge kledingkast in de slaapkamer

Hoge kledingkast in de slaapkamer

Hoge kledingkast in de slaapkamer

Hoge kledingkast in de slaapkamer

Hoge kledingkast van 260 cm hoog

De meeste mensen die op zoek zijn naar een hoge kledingkast in de slaapkamer, kopen deze in de winkel. Dat is heel logisch, maar op zoek gaan naar een kledingkast met de perfecte hoogte voor jouw slaapkamer, kan een uitdaging zijn. De meeste hoge kledingkasten hebben namelijk een hoogte van 180 cm, 190 cm, 200 cm, 210 cm, 220 cm of hooguit 230 cm. IKEA heeft bijvoorbeeld de BRIMNES kledingkast van 190 cm, de DOMBÅS kledingkast van 181 cm, de SONGESAND kledingkast van 191 cm en de BOSTRAK kledingkast van 180cm. De hoogste kledingkast van de Zweedse meubelgigant is de IKEA PAX kledingkast 236,4 cm, die ook verkrijgbaar is met een hoogte van 201,2 cm. Voor sommigen is dat hoog genoeg, maar er zijn ook heel veel mensen die een hoge kledingkast van 260 cm willen. Waarom een hoge kledingkast van 260 cm dan? Simpel, alle nieuwbouwwoningen hebben namelijk en standaard plafondhoogte van 260 cm. Met een hoge kledingkast van 260 cm benut je dus die volledige plafondhoogte.

Hoge kledingkast in de slaapkamer

Hoge kledingkast slaapkamer maken

Wil je een hoge kledingkast van 260 cm hoog of zelfs nog hoger? Dan kan het een goed idee zijn om een hoge kledingkast op maat te laten maken. Dit kan je laten doen door een meubelmaker of een timmerman. De kosten van een kast op maat zijn natuurlijk wel hoger, maar daar krijg je wel iets unieks voor terug. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe de kledingkast eruit komt te zien. Je bepaalt het materiaal, de inrichting en ook het formaat. Het mooiste van een hoge kledingkast op maat maken, is dat je het helemaal tot aan je plafond kunt laten lopen. Dit kan een brede kledingkast zijn, maar een smalle kledingkast is ook niet erg. Het wordt dan een echte inbouwkast. Dit ziet er niet alleen strak en mooi uit, met een op maat gemaakte inbouwkast benut je ook alle centimeters optimaal in je slaapkamer.

hoek kledingkast slaapkamer

inloopkast achter bed

kledingkast inspiratie

open inloopkast slaapkamer

blauwe hoge kledingkast op maat slaapkamer

groene kledingkast slaapkamer

grote brede kledingkast slaapkamer

grote kledingkast over hele breedte slaapkamer

grote kledingkast schuifdeuren

Kleine slaapkamer hoge kledingkast

Een hoge kledingkast op maat maken is mooi voor een grote slaapkamer, maar een maatkast is helemaal ideaal als oplossing voor een kleine slaapkamer. In een kleine slaapkamer is het belangrijk om efficiënt met de ruimte om te gaan. Alle centimeters tellen mee, zowel in de breedte als de hoogte. Daarom zou het in een kleine slaapkamer fijn zijn, als je de volledige plafondhoogte kunt benutten. En dat kan dus door een hoge kledingkast op maat te maken of te laten maken. Je kunt de kledingkast afwerken met standaard deuren, maar je zou ook een open kledingkast kunnen maken. Het grote voordeel is dat je geen rekening hoeft te houden met de ruimte voor het openen van de deuren. Vind je een open kledingkast te rommelig? Dan is het ook een idee om de hoge kledingkast te maken met een schuifdeur of meerdere schuifdeuren. Met een schuifdeur heb je namelijk ook geen ruimte over te laten in de slaapkamer.

kleine slaapkamer mooie grote kledingkast op maat

kleine slaapkamer hoge kledingkast

smalle kledingkast slaapkamer

Bekijk ook onze 38 slaapkamer ideeën voor nóg meer mooie inspiratie foto’s en handige tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam