DIY, Slaapkamer inspiratie

DIY Zwevend nachtkastje met telefoonhouder maken


Leer hoe je zelf een zwevend nachtkastje met telefoonhouder kunt maken om extra ruimte en stijl toe te voegen aan je slaapkamer. Volg deze stapsgewijze handleiding en ontdek de benodigdheden, tips en trucs om dit project succesvol af te ronden.

diy zwevend nachtkastje telefoonhouder

Ben je op zoek naar een creatieve en functionele toevoeging aan je slaapkamer? Dan is een zwevend nachtkastje misschien precies wat je nodig hebt! Het goede nieuws is dat je er zelf een kunt maken met behulp van een eenvoudige DIY-aanpak. We hebben dit geweldige project ontdekt bij Caitlin en Manda van The Merrythought, een inspirerende website die vol staat met leuke DIY-projecten. Caitlin en Manda hebben een passie voor natuurlijke en betaalbare materialen, en dit DIY Zwevend nachtkastje met telefoonhouder is daar een perfect voorbeeld van. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van je eigen zwevende nachtkastje. Niet alleen zal het een stijlvolle toevoeging zijn aan je slaapkamer, maar het zal ook handige opbergruimte bieden voor je essentials naast je bed. Dus laten we aan de slag gaan en je slaapkamer transformeren met dit leuke en praktische project!

Benodigdheden:

 • Houten plank
 • Zaag
 • Schuurpapier
 • Muurbeugel
 • Boormachine
 • Schroeven
 • Lijmklem
 • Verf of beits (optioneel)
 • Waterpas
 • Potlood
 • Meetlint
 • Pluggen (indien nodig)

Stap 1: Kies de juiste locatie

Voordat je begint met het maken van je zwevende nachtkastje, is het belangrijk om de ideale locatie te bepalen. Neem de tijd om de perfecte plek aan de muur te kiezen, rekening houdend met zowel de hoogte als de beschikbare ruimte naast je bed.

Begin met het bepalen van de juiste hoogte voor je nachtkastje. Een algemene richtlijn is om ervoor te zorgen dat de bovenkant van het nachtkastje zich op gelijke hoogte bevindt als de bovenkant van je matras. Op deze manier kun je gemakkelijk bij je spullen terwijl je in bed ligt.

Daarnaast is het essentieel om de beschikbare ruimte naast je bed in overweging te nemen. Meet de breedte van het beschikbare gebied en houd rekening met andere meubels of elementen die mogelijk interfereren met de plaatsing van het nachtkastje.

Zodra je de juiste hoogte en positie hebt bepaald, markeer je de positie van het nachtkastje met een potlood. Zorg ervoor dat de markering duidelijk zichtbaar is en op de juiste hoogte wordt geplaatst. Dit zal je helpen bij de volgende stappen van het project en ervoor zorgen dat je nachtkastje perfect gepositioneerd wordt.

Onthoud dat het kiezen van de juiste locatie voor je zwevende nachtkastje van groot belang is voor zowel de esthetiek als de functionaliteit van je slaapkamer. Dus neem de tijd om zorgvuldig te overwegen en de beste plek te kiezen voordat je verdergaat met de volgende stappen.

minimalistisch zwevend nachtkastje maken

Stap 2: Zaag de houten plank op maat

Nu je de ideale locatie hebt gekozen voor je zwevende nachtkastje, is het tijd om de houten plank op maat te zagen. Meet de gewenste lengte van het nachtkastje nauwkeurig en markeer deze met een potlood op de plank.

Voordat je begint met zagen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste gereedschappen hebt. Gebruik een zaag die geschikt is voor houtbewerking, zoals een handzaag of een cirkelzaag.

Plaats de houten plank stevig op een werkbank of een andere stabiele ondergrond en zorg ervoor dat deze goed vastligt. Volg vervolgens de gemarkeerde lijn en zaag de plank voorzichtig op de gewenste lengte. Let op je veiligheid tijdens het zagen en draag indien nodig beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.

Het is essentieel dat de plank stevig genoeg is om het gewicht van de items die je erop wilt plaatsen te dragen. Afhankelijk van het type hout dat je hebt gekozen, kan het nodig zijn om een iets dikkere plank te selecteren of meerdere planken aan elkaar te bevestigen om de gewenste stevigheid te bereiken. Neem de tijd om dit te beoordelen voordat je de plank op maat zaagt.

Zodra je de houten plank op de juiste lengte hebt gezaagd, controleer je de gladheid van de zaagsnede en verwijder je eventuele ruwe randen of splinters met schuurpapier. Op deze manier zorg je voor een professionele afwerking en voorkom je eventuele verwondingen bij het gebruik van het nachtkastje.

Stap 3: Schuur de plank

Na het zagen van de houten plank is het belangrijk om deze te schuren om de randen en het oppervlak glad te maken. Schuurpapier zal helpen om eventuele ruwe plekken of splinters te verwijderen, waardoor je een professionele afwerking krijgt.

Neem een stuk schuurpapier met een middelgrove korrel, zoals korrel 120 of 150. Wikkel het schuurpapier om een schuurblok of gebruik je hand om het papier vast te houden. Dit zal je helpen om een gelijkmatige druk uit te oefenen tijdens het schuren.

Begin met het schuren van de randen van de plank. Beweeg het schuurpapier heen en weer langs de randen in een vloeiende beweging. Hiermee verwijder je scherpe randen en maak je ze glad. Let goed op en zorg ervoor dat je de randen gelijkmatig schuurt, zodat ze een mooie, afgeronde afwerking krijgen.

Vervolgens schuur je het oppervlak van de plank. Maak lange, gelijkmatige bewegingen in de richting van de houtnerf. Dit zal helpen om eventuele oneffenheden of ruwe plekken glad te maken. Werk systematisch over het hele oppervlak van de plank totdat het glad aanvoelt.

Stap 4: Gleuf maken voor de telefoon

Gebruik de tafelzaag met een groeffrees om de telefoon gleuf erin te zagen. Zaag de sleuf een centimeter vanaf de rand over de volledige breedte van het plankje. Je moet de dikte van je telefoon goed opmeten (inclusief de hoes als je die normaal gesproken gebruikt) om te bepalen hoe breed je de gleuf moet maken. Meet en markeer waar het gat zal komen voor het telefoonsnoer dat door de gleuf omhoog komt (zorg ervoor dat het voor de plaatsing van de muurondersteuningsplank is). Boor het gat. Het kan zijn dat je de boor een beetje moet bewegen om het gat breed genoeg te maken voor je telefoonsnoer (sommige telefoonsnoeren hebben een grotere gleuf nodig).

zwevend nachtkastje maken gleuf zagen

Stap 5: Gleuf maken voor de telefoon

Breng houtlijm aan langs de bovenrand van de wandsteunplank en lijm deze vast aan het nachtkastje plank. Klem de planken samen met lijmklemmen. Heb je nog geen lijmklem in huis? Een lijmklem van toolstation is al verkrijgbaar voor minder dan 11 euro per twee stuks.  Zorg ervoor dat de planken een hoek van 90 graden vormen. Schroef de planken aan elkaar en laat ze drogen volgens de instructies van de fabrikant van de lijm. Zodra de lijm droog is, verwijder je de lijmklemmen en schuur je het geheel glad. Bevestig het nachtkastje aan de muur met schroeven en zorg ervoor dat het waterpas hangt.

Door de wandsteunplank stevig aan de bovenste plank te lijmen en ze vervolgens goed te bevestigen aan de muur, creëer je een stevige constructie voor het zwevende nachtkastje. Zorg ervoor dat het nachtkastje waterpas hangt, zodat het er niet alleen mooi uitziet, maar ook veilig is om je spullen op te plaatsen.

zwevend nachtkastje maken lijmen

That’s it!

Gefeliciteerd! Je hebt succesvol je eigen zwevende nachtkastje gemaakt. Door de stappen te volgen en de benodigde materialen en gereedschappen te gebruiken, heb je een stijlvol en functioneel meubelstuk gecreëerd voor je slaapkamer. Het zwevende nachtkastje biedt niet alleen extra opbergruimte, maar voegt ook een moderne en minimalistische uitstraling toe aan je slaapruimte.

Nu kun je genieten van het gemak van een handig plekje naast je bed om je boek, telefoon of andere persoonlijke spullen binnen handbereik te houden. Bovendien kun je trots zijn op je eigen creatie en de voldoening ervaren van het zelf maken van meubels.

We hopen dat je plezier hebt gehad bij het uitvoeren van dit DIY-project en dat het zwevende nachtkastje perfect past bij de stijl en behoeften van je slaapkamer. Vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te treffen bij het gebruik van gereedschappen en om altijd nauwkeurig te meten en te controleren tijdens het bouwproces.

Veel succes en geniet van je nieuwe zwevende nachtkastje!

Bron: Themerrythought.com

Bekijk ook:
21x Hanglamp boven nachtkastje
17x Zwevende nachtkastjes
Kleine slaapkamer inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam