Interieur ideeën

DIY patroonvloer schilderen


Vandaag zijn we erg verheugd om een heel leuk project met jullie te delen, die we tegenkwamen op het Instagram account van Kezz van Kezzabeth blog uit het Verenigd Koninkrijk. Op haar blog laat ze super leuke creatieve DIY en renovatie projecten zien, die met een laag budget gerealiseerd kan worden. Kezz en haar partner Grant zijn erg druk geweest met het opknappen van hun tweede huis. Ze doen het rustig aan, en laten kamer voor kamer zien wat er veranderd gaat worden. Zo zijn ze ook bezig geweest met de renovatie van hun Serre, waar ze een lelijke betonvloer hebben omgetoverd tot een super leuke patroonvloer!

Patroontegels zijn op dit moment een enorme trend, maar als je van een uitdaging houdt, dan kun je jezelf wat geld besparen door je eigen patroonvloer te schilderen. Hieronder vind je een lijstje met wat je allemaal nodig hebt:

• Potlood en puntenslijper
• Rolmaat
• Lange liniaal of waterpas
• Kleinere liniaal
• Vloerverf in 2 kleuren
• Grote verfkwast
• klein getipt penseel

Stap 1 – de vloer schoonmaken

Begin dit project met het schoonmaken van de vloer. Zorg met een stofzuiger ervoor dat de vloer vrij is van losse kruimels, steentjes en alle andere troep. Op die manier wordt je vloer het meest egaal en glad. Daarna is het verstandig om de vloer een keer voor de zekerheid te dweilen.

Stap 2 – basiskleur schilderen

Nadat de vloer volledig is opgedroogd, kan het schilderen beginnen! Om het leven gemakkelijker te maken als het gaat om het patroon, is het een goed idee om eerst de hele vloer in één kleur te schilderen. Het schilderen van een vloer vergt veel meer verf dan je zou denken. Je zou een roller kunnen gebruiken, maar met een grote verfkwast kom je eenvoudiger bij spleten.

Stap 3 – Patroon uitkiezen

Kezz heeft gekozen voor een driehoekig patroon, maar in principe kan je elk ander patroon nemen. Het voordeel van geometrische patronen, los van dat het erg mooi is, is dat het vrij eenvoudig te tekenen is.

Stap – 4 – Patroon grid uittekenen

Als je een patroon hebt uitgekozen, dan kan je beginnen met het uittekenen van het patroon. Gebruik hiervoor de liniaal of waterpas en teken het uit met een potlood. Kezz is begonnen met het uittekenen van de vierkanten grid. Daarna heeft ze die diagonale lijnen getekend binnen een vierkant, waardoor er driehoeken zijn ontstaan.

Stap – 5 – Inkleuren

De laatste stap is het inkleuren van het patroon. Elke vierkant heeft twee driehoeken, waarvan één geschilderd moet worden. Als de driehoeken ingekleurd zijn, dan is het een kwestie van drogen. That’s it!

Bron: Poppytalk.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam