Planten

5x Bomen voor binnen in huis


Ben je op zoek naar een mooie boom voor binnen in huis, maar je kunt er geen vinden die daar geschikt voor is? Geen nood, wij hebben vijf prachtige bomen voor je op een rijtje gezet die heel goed binnen in huis kunnen overleven. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder!

boom voor binnen in huis

Breng het hele jaar door de pracht van de natuur in je huis met adembenemende bomen. En nee, we hebben het niet over de traditionele kerstboom of houten kerstboom die alleen in december schitteren, maar over prachtige bomen die het hele jaar door een verbluffende toevoeging zijn aan je interieur. Of je nu een liefhebber bent van groen en op zoek bent naar een permanente aanvulling op je huis, of gewoon een nieuwe manier wilt ontdekken om je interieur te verfraaien, binnenbomen zijn de perfecte keuze. Deze levendige en majestueuze bomen brengen een vleugje natuurlijke schoonheid in elke kamer en creëren een rustgevende sfeer waar je elke dag van kunt genieten. In dit artikel stellen we je voor aan vijf bomen die speciaal geschikt zijn om binnen in huis te plaatsen, ongeacht het seizoen. Of je nu ruimte hebt voor een imposante blikvanger of een subtiele toevoeging wilt, er is voor elk wat wils. Laat je inspireren en ontdek hoe je je huis het hele jaar door kunt transformeren met deze prachtige binnenbomen.

mooie boom voor binnen

De voordelen van bomen binnen in huis

Het hebben van bomen binnen in huis biedt talloze voordelen die verder gaan dan alleen de esthetische waarde. Hier zijn enkele van de voordelen die je kunt ervaren door bomen in je interieur op te nemen:

  • Verbeterde luchtkwaliteit: Binnenbomen spelen een cruciale rol bij het zuiveren van de lucht. Ze nemen schadelijke gassen op, zoals kooldioxide, en produceren zuurstof. Bovendien kunnen ze ook giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren, die vaak voorkomen in binnenomgevingen als gevolg van meubels, verf en andere huishoudelijke producten.
  • Verhoogde luchtvochtigheid: Binnenbomen geven vocht af door middel van het proces van transpiratie, waardoor de luchtvochtigheid in huis wordt verhoogd. Dit kan vooral gunstig zijn tijdens de droge wintermaanden of in huizen met een centrale verwarming, waar de lucht vaak droog kan worden. Een optimale luchtvochtigheid kan bijdragen aan het verminderen van ademhalingsproblemen, huidirritatie en statische elektriciteit.
  • Stressvermindering: Het groen van bomen en de aanwezigheid van natuurlijke elementen hebben een kalmerend effect op onze gemoedstoestand. Studies hebben aangetoond dat het observeren van bomen kan helpen bij het verminderen van stress, angst en vermoeidheid. Het hebben van binnenbomen kan een gevoel van welzijn bevorderen en een ontspannen sfeer creëren in je leefruimtes.
  • Geluidsabsorptie: Bomen hebben ook de eigenschap om geluid te absorberen, waardoor ze een natuurlijke geluidsdemping creëren in je huis. Dit is vooral waardevol als je in een drukke omgeving woont of als je wilt genieten van een rustige en vredige sfeer in je woning.
  • Verbinding met de natuur: Het binnenbrengen van bomen in huis creëert een gevoel van verbondenheid met de natuur, zelfs als je in een stedelijke omgeving woont. Het kan een herinnering zijn aan de schoonheid en het belang van de natuurlijke wereld, en je helpen een evenwicht te vinden tussen het drukke stadsleven en een meer organische levensstijl.

Door deze voordelen te omarmen, kun je niet alleen genieten van de visuele pracht van bomen binnen in huis, maar ook profiteren van de positieve effecten op je welzijn en leefomgeving.

olijfboom binnen in huis

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een binnenboom

Bij het selecteren van een binnenboom zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele overwegingen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

  1. Beschikbare ruimte: Meet de ruimte waar je de binnenboom wilt plaatsen zorgvuldig op. Houd rekening met de hoogte, breedte en de benodigde potmaat van de boom. Je wilt ervoor zorgen dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien en dat hij niet te overweldigend of belemmerend is in de kamer.
  2. Lichtniveaus: Bepaal de hoeveelheid licht die beschikbaar is op de beoogde locatie van de binnenboom. Sommige bomen gedijen goed in helder, direct zonlicht, terwijl andere beter gedijen in halfschaduw of schaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat je een boom kiest die geschikt is voor de specifieke lichtomstandigheden in jouw huis.
  3. Verzorgingseisen: Verschillende bomen hebben verschillende verzorgingseisen, zoals waterbehoefte, bemesting en temperatuurvoorkeuren. Overweeg hoeveel tijd en moeite je bereid bent te besteden aan de verzorging van de binnenboom. Sommige bomen vereisen regelmatig water geven en speciale voeding, terwijl andere minder onderhoudsintensief zijn.
  4. Persoonlijke voorkeuren: Denk na over de gewenste uitstraling en stijl van de binnenboom. Er zijn verschillende soorten bomen met diverse vormen, bladkleuren en texturen. Wil je een boom met grote bladeren voor een weelderig effect, of geef je de voorkeur aan een boom met fijner blad voor een elegante uitstraling? Kies een boom die past bij je persoonlijke smaak en de algehele inrichting van je huis.

Door rekening te houden met deze belangrijke overwegingen, kun je de juiste binnenboom kiezen die zowel esthetisch aantrekkelijk is als goed past bij de omstandigheden in jouw huis. Een weloverwogen keuze zal ervoor zorgen dat je langdurig kunt genieten van de schoonheid en voordelen van een binnenboom.

Top 5 bomen voor binnen

Breng een vleugje natuurlijke pracht en verfijning naar je interieur met onze selectie van de top 5 bomen voor binnen. Deze bomen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun schoonheid, aanpassingsvermogen aan binnenomstandigheden en gemak in onderhoud. Of je nu een statement wilt maken met een imposante olijfboom of subtiele elegantie wilt toevoegen met een drakenbloedboom, hier ontdek je de perfecte binnenboom voor jouw huis. Laat je betoveren door de volgende vijf bomen:

1. Olijfboom

boom voor binnen in huis olijfboom

Hier te koop voor € 19,95.

De olijfboom (Olea europaea) is een iconische boom die al duizenden jaren wordt gekweekt vanwege zijn vruchten, olijven, en zijn decoratieve waarde. Oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, heeft de olijfboom een lange geschiedenis van symboliek en wordt hij geassocieerd met vrede, wijsheid en vruchtbaarheid. Naast zijn culinaire en symbolische betekenis is de olijfboom ook geliefd om zijn prachtige verschijning in binnen- en buitentuinen. Het is een boom met een tijdloze schoonheid en rustieke uitstraling die elke ruimte kan verrijken.

De olijfboom gedijt het beste op een zonnige standplaats. Hij houdt van direct zonlicht en heeft minimaal zes uur zon per dag nodig. Plaats de olijfboom daarom in de buurt van een raam op het zuiden, westen of oosten om hem voldoende licht te geven. Het is belangrijk op te merken dat de olijfboom niet goed gedijt in donkere of schaduwrijke omgevingen, dus vermijd plaatsen met weinig natuurlijk licht.

Als het gaat om temperatuur, is de olijfboom redelijk winterhard en kan hij goed gedijen bij normale kamertemperaturen, tussen 18°C en 24°C. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat de boom wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen of tocht, omdat dit de gezondheid van de boom kan beïnvloeden.

Het is ook raadzaam om de olijfboom regelmatig te draaien, zodat alle zijden van de boom gelijkmatig kunnen profiteren van het licht. Hiermee voorkom je dat de boom naar één kant groeit en een scheve vorm krijgt.

Kortom, om de olijfboom optimaal te laten gedijen, moet je hem een zonnige standplaats geven met voldoende direct zonlicht. Door te zorgen voor de juiste lichtomstandigheden en de juiste temperaturen, kun je genieten van de prachtige aanblik van deze tijdloze boom in je interieur.

2. Bucida Buceras Shady Lady – Huiskamer boom

boom voor binnen in huis Bucida Buceras Shady Lady

Hier te koop voor € 399,95.

De Bucida Buceras Shady Lady, ook bekend als de Huiskamer boom, is een prachtige en veelzijdige binnenboom die afkomstig is uit tropische gebieden. Met zijn weelderige, donkergroene bladeren en slanke groeivorm voegt deze boom een vleugje tropische elegantie toe aan elk interieur. De Shady Lady staat bekend om zijn aanpassingsvermogen aan binnenomstandigheden en zijn relatief gemakkelijke verzorging, waardoor hij een populaire keuze is voor liefhebbers van binnenbeplanting.

De Bucida Buceras Shady Lady gedijt het beste op een standplaats met helder indirect licht. Hoewel hij enige tijd direct zonlicht kan verdragen, is het raadzaam om de boom te beschermen tegen felle middagzon, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de Shady Lady daarom in de buurt van een raam op het oosten, westen of noorden, waar hij voldoende helder, indirect licht kan ontvangen.

Wat betreft temperatuur, gedijt de Bucida Buceras Shady Lady goed bij normale kamertemperaturen tussen 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de boom wordt beschermd tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen, omdat dit de gezondheid ervan kan beïnvloeden.

Het water geven van de Shady Lady vraagt om regelmatige aandacht. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is beter om matig water te geven en te wachten tot de bovenste laag van de grond enigszins droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Zorg er ook voor dat de pot waarin de boom is geplant, goede drainagegaten heeft.

Met zijn aanpassingsvermogen aan verschillende lichtomstandigheden en relatief eenvoudige verzorging is de Bucida Buceras Shady Lady een uitstekende keuze voor binnenbeplanting. Door hem de juiste standplaats te geven en de juiste watergift te bieden, kun je genieten van de weelderige schoonheid van deze tropische huiskamer boom in je eigen interieur.

3. Heteropanax Chinensis – Chinese kamerboom

boom voor binnen in huis chinese kamerboom

Hier te koop voor € 159,95.

De Heteropanax Chinensis, ook bekend als de Chinese kamerboom, is een prachtige binnenboom afkomstig uit Azië. Met zijn glanzende, groene bladeren en compacte groeivorm voegt deze boom een vleugje frisheid en vitaliteit toe aan elke kamer. De Chinese kamerboom staat bekend om zijn aanpassingsvermogen aan binnenomstandigheden en is een populaire keuze vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en relatief eenvoudige verzorging.

De Heteropanax Chinensis gedijt goed op een standplaats met helder, indirect licht. Plaats de boom in de buurt van een raam op het oosten, westen of noorden, waar hij voldoende helder licht ontvangt zonder direct zonlicht. Het vermijden van direct zonlicht is belangrijk, omdat dit de bladeren kan verbranden.

Wat betreft temperatuur, gedijt de Chinese kamerboom goed bij normale kamertemperaturen tussen 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de boom te beschermen tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen, omdat dit de gezondheid ervan kan beïnvloeden.

Het water geven van de Heteropanax Chinensis vraagt om regelmatige aandacht. Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef matig water en wacht tot de bovenste laag van de grond enigszins droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de pot waarin de boom is geplant, goede drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

De Chinese kamerboom gedijt goed in een licht vochtige omgeving. Het kan nuttig zijn om de boom regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid rondom de bladeren te verhogen. Dit is vooral belangrijk in droge omgevingen of tijdens de wintermaanden wanneer de luchtvochtigheid binnenshuis vaak lager is.

Met zijn aanpassingsvermogen aan binnenomstandigheden en gematigde verzorgingseisen is de Heteropanax Chinensis een uitstekende keuze voor een binnenboom. Door hem de juiste standplaats te geven, regelmatig water te geven en de luchtvochtigheid te behouden, kun je genieten van de frisse uitstraling en levendigheid van deze Chinese kamerboom in je eigen interieur.

4. Schefflera Gold Capella gevlochten stam – Vingerboom

boom voor binnen in huis vingerboom

Hier te koop voor € 49,95.

De Schefflera Gold Capella met een gevlochten stam, ook wel bekend als de vingerboom, is een opvallende binnenboom die bekend staat om zijn prachtige handvormige bladeren en unieke groeivorm. Met zijn heldergroene bladeren en goudgele vlekken voegt deze boom een speels contrast toe aan elk interieur. De gevlochten stam geeft de vingerboom een extra decoratief element en maakt het een echte blikvanger.

De Schefflera Gold Capella gedijt het beste op een standplaats met helder, indirect licht. Plaats de boom in de buurt van een raam op het oosten, westen of noorden, waar hij voldoende helder, indirect licht kan ontvangen. Direct zonlicht kan de bladeren van de vingerboom verbranden, dus vermijd blootstelling aan felle middagzon.

Wat betreft temperatuur, gedijt de Schefflera Gold Capella goed bij normale kamertemperaturen tussen 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de boom te beschermen tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen, omdat dit de gezondheid van de boom kan beïnvloeden.

Het water geven van de vingerboom vraagt om regelmatige aandacht. Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef matig water en wacht tot de bovenste laag van de grond enigszins droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de pot waarin de boom is geplant, goede drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

De vingerboom gedijt goed in een omgeving met een gematigde luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid binnenshuis laag is, kun je de bladeren af en toe besproeien met water om de luchtvochtigheid rondom de boom te verhogen.

Met zijn opvallende bladeren en gevlochten stam is de Schefflera Gold Capella een echte eyecatcher in elk interieur. Door hem de juiste standplaats te geven en regelmatig water te geven, kun je genieten van de speelse schoonheid van deze vingerboom in je eigen huis.

5. Dracaena Massangeana vertakt – Drakenbloedboom

boom voor binnen in huis drakenbloedboom

Hier te koop voor € 84,95.

De Dracaena Massangeana vertakt, ook wel bekend als de drakenbloedboom, is een elegante binnenboom met vertakte stammen en langwerpige bladeren. Met zijn opvallende groen-gele bladeren voegt deze boom een vleugje levendigheid en kleur toe aan elk interieur. De drakenbloedboom staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een populaire keuze voor binnenbeplanting vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging.

De Dracaena Massangeana vertakt gedijt goed op een standplaats met helder indirect licht. Plaats de boom in de buurt van een raam op het oosten, westen of noorden, waar hij voldoende helder licht kan ontvangen zonder direct zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren van de drakenbloedboom verbranden, dus vermijd blootstelling aan felle middagzon.

Wat betreft temperatuur, gedijt de drakenbloedboom goed bij normale kamertemperaturen tussen 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de boom te beschermen tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen, omdat dit de gezondheid ervan kan beïnvloeden.

Het water geven van de Dracaena Massangeana vertakt vraagt om matige verzorging. Laat de bovenste laag van de grond iets droger worden voordat je opnieuw water geeft. Het is beter om de boom minder vaak water te geven dan te veel, omdat te veel water kan leiden tot wortelrot. Zorg ervoor dat de pot waarin de boom is geplant, goede drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

Een van de opmerkelijke eigenschappen van de drakenbloedboom is zijn vermogen om de lucht te zuiveren. Hij kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zo bijdragen aan een gezondere binnenomgeving.

Met zijn vertakte stammen en opvallende bladeren is de Dracaena Massangeana vertakt een prachtige toevoeging aan elk interieur. Door hem de juiste standplaats te geven en regelmatig, maar matig water te geven, kun je genieten van de elegante schoonheid en luchtzuiverende eigenschappen van deze drakenbloedboom in je eigen huis.

Bekijk ook:
20x Grote kamerplant
10x Slaapkamer planten
12x Leuke hangplanten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam