Huis inrichting

Beste wasmachine 2022


Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine omdat je oude wasmachine kapot is, of omdat je op jezelf gaat wonen en überhaupt nog nooit een wasmachine hebt gekocht? Wat je reden ook is, je wilt natuurlijk altijd de beste wasmachine hebben. Omdat de wereld van huishoudapparatuur heel snel gaat, en elk jaar weer nieuwe wasmachines worden uitgebracht, hebben wij de beste wasmachines van 2022 voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder!

beste wasmachine 2022

Een wasmachine kopen klinkt eenvoudig voor mensen die nog nooit een wasmachine hebben gekocht. We worden overspoeld met moeilijke termen en verleidelijke innovaties. En het aanbod van wasmachines lijkt elk jaar te groeien waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast heb je ook nog te maken met de stress bij het nemen van beslissingen die gepaard gaat met elke grote, dure aankoop. Het goede nieuws is dat een goede wasmachine van hoge kwaliteit erg lang meegaat, dus kies verstandig en je kunt jarenlang zorgeloos wassen.

De beste wasmachine is eigenlijk heel erg persoonlijk. Voor sommige mensen kan de standaard een stuk hoger liggen dan bij anderen. De één is bijvoorbeeld op zoek naar een smart wasmachine die uitgerust is met de meest moderne en innovatieve functies, terwijl voor de ander een kwalitatieve wasmachine die goed wast al meer dan voldoende is. Daarom hebben we in deze beste wasmachine 2022 lijst een verdeling gemaakt van wasmachines in verschillende prijsklassen:

  • De beste budget wasmachine
  • De beste wasmachine onder 500 euro
  • De beste wasmachine onder 600 euro
  • De beste high-end wasmachine

Uit elke categorie hebben we de beste wasmachine uitgelicht. Op die manier hebben we de zoektocht voor jou om een nieuwe wasmachine te kopen verder gefilterd, om jouw keuze nóg makkelijker te maken.

1. Beko RecycledTub WTK94121W

De Beko RecycledTub WTK94121W is de beste budget wasmachine van 2022, die al verkrijgbaar is voor ongeveer 350 euro. Het is bovendien niet zomaar een wasmachine, het is er één met een duurzaam karakter. Hoewel deze wasmachine niet volledig gemaakt is van gerecyclede materialen, maakt het bedrijf gebruik van gerecyclede plastic flessen die bijdragen aan ongeveer 10% van de materialen die in elke wasmachinemachine worden gebruikt. Dat is toch al een heel goed begin, toch?

Het heeft een capaciteit van 9 kg en een goede centrifugeersnelheid van 1400 tpm, waardoor het een uitstekende wasmachine is voor een gezin. Andere voordelen zijn het lage geluidsniveau, de prestaties en de wasprogramma’s. Vooral de snelle wasbeurt is opvallend – een volledige lading van 9 kg wordt in slechts een kleine half uur voltooid, en voor een lading van 2 kg heeft de Beko RecycledTub WTK94121W nog geen kwartier nodig.

Heb jij of mensen uit jouw gezin last van allergieën? Geen probleem, want deze beste budget wasmachine van 2022 heeft ook een anti-allergieprogramma!

beste wasmachine 2022 Beko RecycledTub WTK94121W

2. Bosch Serie 4 WAN28281GB

Voor 150 euro meer, kan je de ook de Bosch Serie 4 WAN28281GB kopen, die daarmee de beste wasmachine van 2022 is onder de 500 euro. Dankzij een centrifugesnelheid van 1400 tpm is deze wasmachine ideaal voor het doen van de dagelijkse was. Gewassen kleding zijn net droog genoeg zodat het er niet druipnat uit komt en toch de stof niet beschadigt.

Deze wasmachine is super stil, super efficiënt en super zorgzaam. Bosch weet wat je wilt van je wasmachine. Met een capaciteit van 8 kg is het een ideale wasmachine voor middelgrote huishoudens, met functies zoals de AntiVibration en EcoSilence die ervoor zorgen dat het geluidsniveau laag is. Het AllergyPlus-programma zorgt voor een gevoelige huid en mensen die hooikoorts hebben, terwjil ActiveWater Plus het waterverbruik automatisch aanpast om geld te besparen op je energierekening.

De mooie en slimme digitale display laat zien hoe lang je cyclus nog duurt, en de voortgang van de timervertraging, waardoor het plannen van je cyclus veel eenvoudiger wordt.

beste wasmachine 2022 Bosch Serie 4 WAN28281GB

3. Bosch Serie 6 WAU28PH9GB

Heb je nog iets meer budget, kan de de Bosch Serie 6 WAU28PH9GB een uitstekende keus zijn. Met een prijs van ongeveer 650 euro hebben we deze benoemd tot de beste wasmachine van 2022 onder de 700 euro. Bosch heeft deze wasmachine ontworpen om je leven gemakkelijker te maken. Kortere cyclustijden, wasopties met automatische dosering, een super stille motor en slimme connectiviteit zorgen er allemaal voor dat je kleding er op zijn best uitziet, ruikt en aanvoelt. Een heel groot voordeel is dat je kleding ook halverwege een cyclus nog even er snel bij kunt doen. Druk gewoon op pauze, voeg de kleding toe en ga door met wassen. Geen probleem dus als je die trui of broek was vergeten.

De Bosch Serie 6 WAU28PH9GB heeft een wascapaciteit van 9 kg en dit in combinatie met de ingenieuze i-Dos-functie en wifi-afstandsbediening. Vul de i-Dos-tanks met vloeibaar wasmiddel en wasverzachter, en hij kan ongeveer 15 volle ladingen aan voordat je ze opnieuw moet vullen. Dit in combinatie met de functies van de afstandsbediening betekent dat je kleding in de wasmachine kunt slingeren en het wasprogramma kunt instellen waar je ook bent, of je nu binnen of thuis bent.

Rekening houdend met de volledige reeks veiligheidsvoorzieningen – noodafvoer, voor de gebruiker toegankelijke filter enzovoort – en dit nieuwe model zou alles moeten bieden wat we van Bosch gewend zijn.

beste wasmachine 2022 Bosch Serie 6 WAU28PH9GB

4. AEG L9FEC966R

Stelt je je eens een wasmachine voor waarop je kunt vertrouwen om je kleuren zo levendig en zwart net zo krachtig te houden als op de dag dat je het kocht. Eindelijk hoeven de prestaties voor de zorg niet ingeleverd te worden. AEG heeft voor deze wasmachine uitgerust met ingebouwde waterfiltering, stoomreinigingsprogramma’s, automatische aanpassing van de belading en een speciaal wolprogramma om ervoor te zorgen dat elk stuk in je kledingkast verzorgd kan worden. Bovendien zal dit apparaat, met het Quiet Mark-keurmerk, discreet werken zonder de rust van in huis te verstoren.

Hoef je geen rekening houden met budget, en ben je bereid te betalen voor de beste wasmachine? Dan is de AEG L9FEC966R, met een prijskaartje van 1300 euro een goede keus, die wij hebben uitgeroepen tot de beste high-end wasmachine.

Deze AEG wasmachine heeft een centrifugesnelheid van 1600 tpm. Het maakt weliswaar iets meer geluid dan langzamere modellen, maar de hoge centrifugesnelheid is vooral handig als je zwaardere items zoals spijkerstof of handdoeken wast. De ProSense-technologie® weegt automatisch elke lading om een cyclus op maat te bieden. Sensoren passen de wastijden vervolgens nauwkeurig aan, zodat elk kledingstuk optimaal wordt behandeld. Je wasgoed komt er elke keer weer uit met dat frisse, nieuwe gevoel, en je bespaart water en energie.

Agressieve mineralen uit leidingwater kunnen de stof na verloop van tijd beschadigen. AEG is met deze wasmachine erin geslaagd om deze vervelende chemicaliën te verwijderen door een speciaal ionenuitwisselingsfilter te plaatsen die het water dat de trommel binnenkomt, zuivert. Wasmiddelen en wasverzachters werken met maximale efficiëntie en zorgen ervoor dat het wasgoed op zijn best aanvoelt en ruikt, zelfs bij de laagste temperaturen.

beste wasmachine 2022 AEG L9FEC966R

Beste wasmachine van 2022 kopen

Bovenstaande beste wasmachines van 2022 zijn verkrijgbaar in verschillende winkels en webshops. Voor welk merk of model je ook kiest, het is aan te raden om altijd eerst de wasmachines te vergelijken, vooral omdat de prijzen per winkel of webshop erg verschillend kunnen zijn. Door goed te vergelijken, kan je al snel tot 100 euro besparen.

Bekijk ook:
Beste wasmachine 2020
10x Wasmachine kast
10x Badkamer met wasmachine

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam