Badkamer inspiratie

Badkamer ventileren doe je zo!


In de badkamer wordt er veel gebruik gemaakt van water. Door het gebruik van water, vooral het gebruik van warm water, ontstaat er vocht in de badkamer. Dat is op zich niet erg, zolang de ventilatie goed is. Als de ventilatie niet goed is, dan kan door de vochtige lucht, die als condens neerslag op het plafond, de wanden en de vloer, schimmel in de badkamer ontstaan. En dat is het laatste wat je in jouw badkamer wilt hebben. Goede ventilatie is dus een absolute musthave in de badkamer. Vandaag willen we het hebben over de verschillende manieren waarop je de badkamer kunt ventileren.

Badkamer ventileren doe je zo!

Badkamerventilatie

Plafond- en muurventilatoren of inline ventilatoren

Er zijn verschillende soorten badkamerventilatoren. Plafond- en muurventilatoren voeren de vochtige lucht af via een afvoerkanaal, en worden dus op de muur of aan het plafond gemonteerd. Inline ventilatoren wordt volledig in een afvoerbuis gemonteerd. Deze herken je vaak aan het rooster aan de buitenkant. Omdat deze ventilatoren buiten de badkamer geplaatst zijn, heb je door deze vorm van afzuiging in de badkamer niet heel veel last van het geluid. Daarnaast kan je ook kiezen voor kanaalventilatoren. Deze worden tussen twee afvoerbuizen geplaatst, en zijn geschikt voor langere kanaalafstanden. Het voordeel is dat deze niet zichtbaar zijn, en ook het geluid is minimaal.

Badkamerventilatie

Mechanische ventilatie

Als je een echte goede ventilatie wilt hebben in de badkamer, dan is de mechanische ventilatie de beste keuze. Niet alleen voor de badkamer, maar eigenlijk voor je gehele woning. Het een een centraal ventilatiesysteem, die luchtuitstroom automatisch reguleert. Luchtinstroom dient nog wel middels natuurlijke ventilatie plaatsvinden, zoals via open ventilatieroosters of eventuele open (klep)ramen. Tip is om de mechanische ventilatie altijd aan te laten staan.

Naast een goede badkamerventilatie, is het ook belangrijk om de badkamer regelmatig schoon te maken. Daar kom je vaak al een heel eind mee!

Badkamerventilatie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam