Huis inrichting, Interieur ideeën

Zo creëer jij een warm gevoel in je huis


Het is de laatste weken erg koud buiten geweest, en velen van ons ontsnappen deze kou dan ook graag door lekker naar binnen te gaan en bij de kachel te zitten. Maar, in huis kan het ook erg koud zijn. Wist je dat je met de juiste interieurtips jouw woonkamer een warmer gevoel kunt geven? Als je benieuwd bent naar hoe je een warm gevoel in huis kunt creëren, lees dan gauw dit artikel verder.

warm interieur creeeren

Ga voor zachte materialen

Een eerste tip is om zachte materialen voor in je interieur te kiezen. Zachte materialen geven namelijk een lekker knus en warm gevoel. Leg bijvoorbeeld een lekker zacht dekentje over de bank waar je natuurlijk zowel op kunt zitten, als lekker onder kunt kruipen. Verder kun je, bijvoorbeeld als je een houten of stenen vloer hebt, een heerlijk zacht vloerkleed op de grond leggen. Een lekker vloerkleed zorgt voor een knus en fijn gevoel in je woonkamer. Een andere tip is om een heerlijk zachte kussenhoes om je binnenkussen te doen en hiervan lekker veel op de bank uit te stallen. Lekker veel kussens op je bank geeft een gezellige uitstraling aan je woonkamer, en hier kun je heerlijk in wegzakken.

leuke warme kussens op de bank

Gebruik warme kleuren in je interieur

Een volgende tip is om lekker veel warme kleurtjes in je interieur te gebruiken. Wil je echt voor een warme gloed in je kamer gaan? Dan kun je het beste kleuren zoals blauw, helder wit, bepaalde tinten grijs of spierwit in jouw interieur vermijden. Mocht je al een koele kleur op de muur hebben, dan kun je je kamer toch wel wat verwarmen door gebruik te maken van warmere accessoires. Kies dan bijvoorbeeld voor een leuk terracotta kussen voor op de bank, of zet warmkleurige bloempotten in de kamer. Verder is een hele belangrijke tip om gebruik te maken van warm kleurige lampen in je kamer. Met wit licht krijg je het gevoel dat je bij de tandarts bent, en dat is natuurlijk niet erg gezellig!

warme kleuren interieur

De juiste accessoires

Met de juiste accessoires in je woonkamer kun jij ook jouw huis een warmer gevoel geven. Allereerst zal je huis warmer aanvoelen wanneer jouw huis gezellig decoreert. Een gedecoreerd huis ziet er immers vaak gezelliger uit dan een tamelijk leeg huis. Om een warm gevoel aan je huis te geven, decoreer je je woonkamer bijvoorbeeld met planten. Een ander element dat niet aan je woonkamer mag ontbreken, is een set gordijnen. Gordijnen staan niet alleen gezellig, maar kun je ook lekker knus dicht doen wanneer het buiten koud en donker is. Verder zul je met veel kaarsen jouw huis heerlijk knus aan laten voelen.

Een warm en knus huis kun jij gemakkelijk zelf regelen door je huis goed in te richten! Kies bijvoorbeeld voor een zachte kussenhoes. Kies daarnaast voor warme, gezellige kleuren in je woonkamer. Verder kun je met planten jouw huis extra gezellig maken.

warme kussens bank

Bekijk ook:
Huis inrichten? 15x Tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam