Kantoor, Kinderkamer inspiratie

Wat heb je nodig om een studieplekje in te richten voor je kind?


Grote mensen willen thuis beschikken over een goede computer en bijbehorende randzaken, waarmee belangrijke dingen als belastingaangiftes en administratie afgehandeld worden. Maar ook kinderen kunnen een plekje gebruiken waar ze hun huiswerk kunnen doen, werkstukken en kunnen maken en – als dat allemaal netjes gedaan is – ook een spelletje kunnen doen of andere hobby’s kunnen ontplooien. Wat heb je nodig voor zo’n studieplekje voor je kind?

studieplek inrichten kind

Ruimte

Wellicht een beetje flauw om mee te beginnen, maar wel essentieel, is dat je eerst ruimte moet vinden voor dat studieplekje. Wanneer je dit inricht voor één kind om te gebruiken en dus niet om te delen, is diens slaapkamer daar natuurlijk de aangewezen plek voor. De meesten van ons wonen immers niet zo ruim dat je een extra kamer kunt opofferen aan de kinderen. Omdat het inrichten van zo’n studieplekje eigenlijk een stap in de volwassenwording is, kun je samen gaan kijken waar hij of zij een beetje uitgegroeid is en wat dus kan plaatsmaken werkplek. Ruim bijvoorbeeld knuffels op, verwijder een poster of berg speelgoed op in de kast of op de zolder.

werkplek tienerkamer

Bureau en stoel

Natuurlijk heeft je kind om te kunnen studeren een bureau en een stoel nodig. Het is altijd raadzaam om deze op een hoogte te kunnen hebben staan die het beste is voor het lichaam. Omdat kinderen natuurlijk blijven groeien, is de keuze voor een bureau/tafel en stoel die niet in hoogte verstelbaar zijn weinig duurzaam. Investeer in een verstelbaar bureau en een verstelbare bureaustoel en je hebt een ‘setup’ waar je kind nog jaren mee kan doen.

tienerkamer werkplek bureau stoel

Computer met internetverbinding

Uiteraard kom je niet ver zonder computer. Tenzij je kind grafisch zware games speelt, wat je natuurlijk niet hóeft te faciliteren, kan hij of zij op zich voldoende hebben aan een relatief eenvoudige computer. Je zoon of dochter moet immers hoofdzakelijk kunnen tekstverwerken en websites bezoeken. Voor dat eerste is bij voorkeur een Microsoft Office-installatie nodig, en voor dat tweede een internetaansluiting. Dat laatste zet ook de deur open voor content waarvan je liever niet hebt dat je kind ermee in aanraking komt. Er bestaan programma’s die je kunt installeren waarmee je de toegang kunt beperken, maar het kan ook vooral geen kwaad om zelf een oogje in het zeil te houden. Zorg dus dat jij ook in de computer kan komen. Wat betreft de keuze tussen een PC of een laptop, brengt die laatste natuurlijk het voordeel van flexibeler gebruik mee. Maar misschien wil je helemaal niet dat je kind met de laptop op schoot op bed gaat zitten als hij of zij een ingerichte studeerplek heeft. Ook is de kans op ongelukken kleiner met een PC, waarvoor je overigens ook een muis, toetsenbord en eventueel speakers nodig hebt.

studieplekje kind inrichten

Printer

Als je kind werkstukken moet maken, moet hij of zij ook documenten kunnen afdrukken. Je kunt ervoor kiezen om enkel in je eigen thuiskantoor een printer te hebben, maar dit kan ertoe leiden dat je kind liever jouw computer gebruikt dan z’n eigen computer. Dan kun je beter een tweede printer kopen. Voorzie je kind van een eenvoudige maar kwalitatief goede HP printer die niet te veel ruimte inneemt. Voor die enkele keer dat er een scan of een kopie gemaakt moet worden, moet dat dan maar op jouw printer. Dat zal veel minder vaak voorkomen dan het moeten afdrukken van een document. Uiteraard moet je ook papier en inkt zorgen. Breng je kind bij hoe duur inkt is en dat het zonde is om papier te verspillen, anders gaat het je onnodig veel geld kosten. Een printer met wifi is overigens handig, maar van een printer die met een kabel aan de computer is aangesloten kun je doorgaans meer op aan.

studieplekje inrichten

Koptelefoon

Voorzie je zoon of dochter voor zijn of haar studieplekje ook van een kwalitatief goede en comfortabel zittende koptelefoon. Dit is deels in je eigen voordeel, omdat je dan kunt vragen om de koptelefoon op te doen als er naar jouw smaak te veel geluid uit de speakers geproduceerd wordt. Maar met de koptelefoon op is het ook goed mogelijk dat je kind zich makkelijker kan concentreren op zijn of haar huiswerk en minder snel afgeleid raakt. Zeker het overwegen waard dus!

Bekijk ook:
Deze thuiswerkplek is op een hele leuke manier in de woonkamer ingericht
Zo heeft Deense interieurstyliste Cille Grut een hele fijne werkplek gecreëerd in haar woonkamer!
Aparte kantoor of werkplek in huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam