Woonaccessoires

Hordeur


Een hordeur kan een echte lifesaver zijn in huis, vooral als het erg warm is in de lente en zomer. Hordeuren zijn eigenlijk onmisbaar als je een balkon of tuin hebt. Je kunt namelijk dan de deur open zetten, zonder dat je last hebt van insecten die naar binnen willen vliegen. Bijen, vliegen, muggen, wespen, noem maar op. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voordat je op zoek gaat naar de beste hordeur.

hordeur

De belangrijkste functie van een hordeur is om de koele bries binnen te laten en de vervelende insecten buiten te houden. Het wordt al super lang gebruikt en deze functies zijn de afgelopen eeuw niet veel veranderd. Het gaas in in een hordeur fungeert als een scherm om te voorkomen dat insecten, zoals bijen, vliegen, muggen en wespen, je huis binnenkomen. Het houdt dus ook je huisdieren en kinderen veilig. Met frisse lucht die door je hele huis stroomt, geniet je van een veel betere luchtkwaliteit.

Met technologie, innovatie en creativiteit komen echter tal van stijlen van deuren, kleuren en soorten gaas. Elk type hordeur vraagt om een andere aanpak en heeft elk zijn eigen stijl. Sommige zijn eenvoudiger en goedkoper, maar je kunt ook voor een geavanceerdere variant gaan, bijvoorbeeld als je openslaande deuren of een schuifpui hebt. Met al deze overwegingen moet je rekening houden bij de aankoop en installatie van een nieuwe hordeur. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder alle informatie die je helpen jouw keuzes te verfijnen en je te helpen de beste te kiezen die bij jou, jouw gezin en jouw huis past.

Hordeuren zijn dus verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Heb je een uitzonderlijk deurformaat? Ook geen probleem. Naast standaard maten is het ook mogelijk om hordeuren op maat te laten maken.

Hordeur voor dubbele deuren of schuipui

Naast hordeuren voor een normale deur, zijn er ook hordeuren verkrijgaar die speciaal gemaakt zijn voor dubbele deuren of schuifpuien. Voor dubbele deuren of openslaande deuren gebruik je meestal twee horren die perfect op elkaar aansluiten.

hordeur dubbele deur

Heb je een schuifpui naar de tuin? Dan is het handig om een hordeur te hebben die je ook open en dicht kunt schuiven. Dit soort hordeuren worden veelal volledig op maat gemaakt.

hordeur schuifpui

Soorten hordeuren

Zoals gezegd zijn er op de markt verschillende soorten hordeuren verkrijgbaar, zoals rolhorren, plissehorren, lamellenhorren, magneethorren of vaste horren.

Rolhordeur

Een van de meest populaire deurhoren zijn intrekbare rolhordeuren. Deze eigentijdse horren kunnen op maat worden gemaakt voor elk denkbaar type deur, van schuifdeuren en vouwdeuren tot enkele of dubbele deuren. Ze kunnen binnen of buiten worden gemonteerd, omdat ze zijn gemaakt van aluminium en volledig weerbestendig zijn. Deze hordeuren zijn geschikt voor bevestiging op houten, UPVC en metalen deurkozijnen.

De meeste intrekbare rolhorsystemen bieden een uitstekende mate van privacy terwijl ze van binnenuit goed doorkijk hebben. Naast het buiten houden van vliegende insecten en ander klein ongedierte, zijn ze ook effectief tegen weerkaatsing van schadelijk UV-zonlicht, en helpen ze ook om de overgrote meerderheid van verontreinigende stoffen in de lucht buiten te houden, waardoor je binnen in huis een meer ontspannen sfeer krijgt.

rolhordeur

Plissehordeur

Plissehordeuren lijken op plissegordijnen, maar in plaats van horizontale plisses krijg je met plissehordeuren verticale plisses. Net als plissegordijnen kan je een plissehordeur eenvoudig open- en dichtschuiven. Ze blijven elke gewenste stand staan en klapt dus niet vanzelf terug. Daarnaast is de ondergeleider vrij laag en dankzij de stabilisatiekoorden blijft de treklijst evenwijdig. Hierdoor is de hordeur zelfs door kinderen eenvoudig en veilig te bedienen.

plissehordeur

Lamellen hordeur

Zoals de naam al omschrijft, kenmerken lamellenhorren zich met langwerpige verticale stroken, vergelijkbaar met lamellen raamdecoratie. Lamellenhorren zijn gemakkelijk zelf op te hangen aan deuren. Ze zijn effectief voor het tegenhouden van vliegende insecten, terwijl je er ook makkelijk doorheen kunt lopen, zonder dat je eerst een deur open hoeft te doen. Ideaal als je bijvoorbeeld je handen vol hebt.

lamellen hordeur

Magneethordeur

Een ander soort veel gekozen hordeur zijn magneethordeuren. Wat fijn is, is dat je een magneethordeur heel eenvoudig zelf kan monteren, zonder dat je in de kozijnen hoeft te boren. Je kunt de hordeur namelijk gewoon bevestigen met behulp van klittenbandstrips die je op het kozijn kunt plakken. En dankzij bijgeleverde afdekprofielen ziet het er ook nog eens erg mooi en netjes uit. Een magneethordeur bestaat uit twee delen, die automatisch sluiten door een geïntegreerde magneetsluiting. Hierdoor kunnen ook kinderen en huisdieren eenvoudig naar de tuin lopen.

magneethordeur

Vaste hordeur

Met vaste hordeur krijg je eigenlijk een tweede deur aan je normale deur. Het is een van de meest duurzame hordeur soorten. Kwalitatieve vaste hordeuren kenmerken zich met een stille sluiting en een stevige schopplaat. Op die manier kan je de hordeur eenvoudig open en dichtdoen, zonder dat je daarbij je handen nodig hebt. Ook zijn goede hordeuren voorzien van een automatische deursluiting, zodat de kans klein blijft dat er insecten naar binnen kunnen vliegen.

vaste hordeur

Soorten gaas

Naast de verschillende soorten hordeuren, is het ook belangrijk om na te denken over het soort gaas. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een zeer fijn insectengaas om de kleinste insecten buiten te houden. Het 20/20-weefsel is het fijnste gaas dat beschikbaar is en voldoet aan alle huidige gezondheids- en veiligheidsvoorschriften met betrekking tot het uitsluiten van vliegen, maar ook om de luchtstroom in de kamer te behouden.

Daarnaast heb je ook gaas dat geweven van PVC-gecoat glasvezel met een afmeting. Dit gaas is drievoudig gecoat om het extra stevig te maken tegen huisdieren. Het materiaal is de industriestandaard, zeer flexibel en rotbestendig, vervaardigd volgens ISO 1421.

Heb je last van hooikoorts? Dan kan een hordeur met pollengaas een goed idee zijn. Pollengaas houdt namelijk naast insecten ook pollen en andere allergenen buitenshuis. Kies voor pollengaas dat gecertificeerd is door het European Centre for Allergy Research Foundation (ECARF) en voorkom de toegang van deeltjes in de lucht. Een hordeur met pollengaas is van onschatbare waarde voor mensen die last hebben van hooikoorts.

Bekijk ook:
Houd insecten buiten met een hor!
Schone lucht in huis!
Lentebloemen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam