Interieur ideeën

Underlayment vloer


Vroeger werden underlayment platen vooral als bouwplaten gebruikt, maar we hebben hier laten zien dat underlayment tegenwoordig voor van alles en nog wat wordt gebruikt in het interieur. Zo zijn underlayment kasten super populair, zoals boekenkasten of commodes. Er worden banken, stoelen en tafels van underlayment gemaakt. En je zou zelfs een complete underlayment keuken kunnen bouwen. Wat ook heel stoer is, is een underlayment vloer!

Underlayment vloer

Waarom kiezen voor een underlayment topvloer?

Underlayment platen worden vooral gebruikt voor het leggen van een ondervloer, maar ook als topvloer kan het een heel goed idee zijn. Er zijn verschillende redenen waarom je voor een underlayment topvloer zou moeten kiezen. De belangrijkste reden is omdat het een hele stoere uitstraling heeft. Het geeft je interieur een stoere industriële uitstraling. Daarnaast is een underlayment vloer relatief goedkoop, dus een hele goede optie als je geen hoog budget hebt.

Underlayment vloer

Wat voor soort underlayment is geschikt als vloer?

Underlayment platen zijn opgebouwd uit verschillende lagen die vochtvast zijn verlijmd. De planten kenmerken zich aan de lange zijde met een messingen groef, waardoor de platen super strak tegen elkaar kunnen worden gelegd. Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar, maar de meest bruikbare dikte in Nederland is 18mm. Daarnaast zijn er verschillende soorten underlayment platen verkrijgbaar, maar in principe kunnen ze allemaal wel geschikt voor op de vloer. Underlayment platen worden vooral als ondervloer gebruikt, maar als je het mooi vindt, dan zou je ze ook prima als topvloer kunnen gebruiken. Belangrijk is wel dat de underlayment platen goed geseald worden met lak in verband met eventuele vocht.

Underlayment vloer

Wat kost een underlayment vloer?

Een underlayment vloer is relatief goedkoop, vooral als je het vergelijkt met een houten vloer. Bij Dehoutgroothandel.nl betaal je voor een Fins vuren TOP Floor underlayment vloerplaat van 18mm – 244 x 61 cm €27.99. Dan kom je uit op een vierkante meter prijs van €18.80.

Underlayment vloer lakken en verven

Om ervoor te zorgen dat de underlayment topvloer zo lang mogelijk goed blijft, is het belangrijk om de vloer te lakken/verven. Begin met drie onderlagen en lak het vervolgens af met een toplaag. Je kunt hier verschillende soorten beits en verf voor gebruiken. Zo is bootlak bijvoorbeeld een optie om de vloer af te lakken. Wij raden om om langs te gaan bij een verfspecialist, die je hierover kan adviseren.

Underlayment vloer verven

Underlayment vloer verven

Hieronder vind je nog meer mooie inspiratie voorbeelden van interieurs met een underlayemnt vloer!

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Underlayment vloer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam