Tuininspiratie

In deze tuin beleef je de ultieme binnen-buiten ervaring!


Last Updated on januari 30, 2018 by

Een industriële betonvloer en een betonlook gietvloer zien we steeds vaker in interieurs, maar hebben jullie dat weleens gezien in een buitenruimte zoals een tuin, balkon of dakterras? Vandaag willen we een tuin laten zien, waar er gekozen is voor een grijze beton vloer. Je moet wel toegeven dat dit er zéker niet slecht uitziet, toch?

In deze tuin beleef je de ultieme binnen-buiten ervaring!

Betonvloer

De tuin is ontworpen door interieur & architectenbureau Dimpat, die in 2016 een moderne stoere woning in Melbourne heeft ontworpen en ingericht. Op de begane grond vind je de leefruimte met de woonkamer en open keuken. De wens van de bewoner was om binnen en buiten zoveel mogelijk te integreren. Daarom is er door de archtecten gekozen om de betonvloer vanuit binnen door te laten lopen naar de tuin. Het is zo goed als naadloze oplossing. Op de vloer zie je alleen een dun naadje, die nodig is voor de harmonica deuren.

In deze tuin beleef je de ultieme binnen-buiten ervaring!

Harmonica deuren

Niet alleen de betonvloer naar de tuin zorgt ervoor dat binnen en buiten één worden, de stoere harmonica deuren zorgen hier voor een ultieme binnen-buiten ervaring, vooral als deze over de gehele breedte open is geschoven.

De betonvloer loopt door tot ongeveer driekwart van de tuin. Het laatste stukje van de tuin is ook voorzien van een stukje gras.

In deze tuin beleef je de ultieme binnen-buiten ervaring!

Grote buitenkeuken, vaste bank en tuinhuisje

Aan de rechterkant van de tuin is een grote en luxe buitenkeuken geplaatst, inclusief heel veel kast- en werkruimte. Er is een betonnen frame gebouwd, dat afgewerkt is met mooie houten deuren. Deze buitenkeuken loopt over op een vaste bank met kussens, en aan het einde vind je ook nog een mooie houten tuinhuisje in dezelfde stijl.

Het enige wat je in deze tuin mist, is een grote loungebank waar je op kunt zitten en liggen. De Wicker loungesets zouden hier zéker niet misstaan!

Fotografie: Jack Lovel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam