Woonaccessoires

TONONE lampen


Ben jij fan van Dutch Design, en ben je op zoek naar een mooie lamp voor in huis? Maak kennis met de geweldige TONONE lampen, het Nederlandse designlabel van ontwerper Anton de Groof, dat hun fascinatie voor traditionele mechanica en ambachtelijke gereedschappen toepassen in state-of-the-art designlampen. Wij zijn in ieder geval verkocht!

tonone lampen

Verlichting is een essentieel onderdeel in elk huis. Niet alleen vanwege het functionele en praktische aspect, maar met de juiste lampen creëer je ook de gewenste sfeer in je interieur. Daarnaast zijn lampen natuurlijk ook een vorm van decoratie. Vandaar dat we helemaal weg zijn van de geweldige TONONE lampen. Tonone is een Nederlandse designlabel, dat opgericht is door ontwerper Anton de Groof.

Na tien jaar het meubelmerk Masimo te hebben gerund met een vriend, besloot hij alleen verder te gaan. Hij begon met het ontwerpen van voornamelijk meubels, maar al snel kreeg hij ook opdrachten om volledige interieurs te ontwerpen. Zo kreeg hij een heel bijzonder project, waar hij maar liefst 130 winkels had ingericht, inclusief het ontwerp van een supermooie lamp voor het hoofdkantoor.

Voor deze lamp ontving hij hele positieve feedback, waardoor hij na een aantal jaren besloot om het label TONONE te starten. Met dat eerste lamp ontwerp als basis, werd de Bolt-serie ontworpen – een serie stoere industriële lampen die gekenmerkt werd door functionaliteit in vorm, strakke lijnen en de iconische vleugelmoer.

Anno 2022 staat TONONE bekend van het gebruik van karakteristieke constructiemiddelen als visuele en functionele basis voor innovatief productdesign. Met dit als basis heeft het TONONE team meerdere super mooie en innovatieve lampenseries ontworpen.

Tonone Atlas

Atas is een kleine serie van Tonone, bestaande uit een kleine en een grote hanglamp. Het ontwerp kenmerkt zich met een scharniermechanisme van messing en transparante kap van mondgeblazen glas. Dit zorgt er voor dat het stoer is, maar ook een klassiek chic tintje heeft. Deze elegante Tonone lamp staat super mooi voor boven de eettafel, en wat ook een leuk idee is, is om twee of drie Atlas lampen in verschillende formaten te groeperen boven een grote ronde eettafel.

tonone lampen atlas

Tonone Beads

De Beads lampen van Tonone zijn heel bijzonder, alleen al hoe het idee is ontstaan van de ontwerpen. Het idee is ontstaan toen Anton met zijn dochter op het strand was. De vorm waarop de kraal om het koord ging trok de aandacht, en viel in Antons hoofd als een puzzel in elkaar. De uiteindelijke ontwerpen werden geïnspireerd door Bauhaus en architectuurstroming De Bossche School, gecombineerd met de bijzondere manier waarop de lichtbron aan de armatuur vastzit. De Beads lampen kenmerken zich met een strak en modern ontwerp, die in alle interieurstijlen en kamers passen. Of het nou gaat om de zithoek boven een moderne woonkamer of een klassieke eethoek – de Beads lamp zal er probleemloos in passen. We zijn vooral erg onder de druk van de design plafondlamp uit de Beads serie, maar Beads is ook verkrijgbaar als wandlamp, vloerlamp en tafellamp.

tonone lampen beads

Tonone Bolt

De Tonone Bolt serie zijn niet alleen de allereerste lampen van het Nederlandse designlabel, maar ook de meest bekende serie. De passie voor traditionele mechanica is het uitgangspunt van deze lampen, gekenmerkt met een scharniersysteem als constructie en een iconische wingnut die in het ontwerp van de lamp is geïntegreerd. Zowel de wandlamp, hanglamp, tafellamp, bureaulamp, bedlamp als plafondlamp hebben diezelfde verstelbare arm van gepoedercoat staal. En dankzij de aluminium kap, creëert de Tonone Bolt lamp een mooie lichtverspreiding.

tonone bolt lamp

Tonone Mr. Tubes

De naam Mr. Tubes verklapt eigenlijk al dat de serie bestaat uit buizen. Niet zomaar buizen, duurzame ledbuizen die 360 graden egaal licht geven met meer dan duizend leds per meter, gecombineerd met een wit of zwart gecoate stalen constructie. Buislampen hebben in het verleden niet altijd het imago gehad van mooi design, vooral niet in combinatie met led lampen – maar met de Mr. Tubes serie van Tonone bewijst het designlabel dat LED buislampen wel degelijk heel mooi kunnen zijn. De serie is verkrijgbaar als dubbele hanglamp, wandlamp en als kroonluchter. Hieronder zie je dat de led double hanglamp perfect staat boven de stoere betonlook keuken.

tonone mr tubes lamp

 

Tonone Ella

De Ella lamp is een mooie staande lamp, gekenmerkt door een stoere driepotige standaard gecombineerd met een met de hand geblazen glazen kap. Deze combinatie geeft de lamp een elegante en grafische look. En dankzij de glazen kap en de neutrale grijze tint, creëer je met deze lamp een een mooie zachte gloed. Hoewel het officieel een vloerlamp wordt genoemd, kan je de Tonone Ella lamp ook heel leuk als een tafellamp of op een kast plaatsen.

tonone lamp ella

Tonone Orbit

En last but not least, hieronder zien jullie de Orbit lamp van Tonone, verkrijgbaar als hanglamp of als vloerlamp. Ook voor deze serie liet Tonone zich inspireren door oude mechanische technieken. Het team haalde inspiratie uit technieken uit de zeilwereld, waarbij de drie steunen voor de tuigage van een zeilboot staan die de mast op zijn plaats houdt. Dit onderstel hebben ze gecombineerd met een mooie ronde zwarte kap.

tonone lamp orbit

Met de bestaande series heeft Tonone al een indrukwekkende collectie lampen collectie. Hierdoor zijn we nóg meer benieuwd naar wat voor moois Tonone in de toekomst gaat maken!

Bekijk ook:
Klemlampen zijn leuk en handig!
10x Lamp zonder snoer
Booglamp

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam