Industrieel interieur, Woonkamer inspiratie

Stoere loft woonkamer met schuine wand


Schuine wanden kunnen een ruimte lastig maken om het mooi en functioneel in te richten. Dit kan voor minder loopruimte zorgen en je kunt er bijvoorbeeld ook geen hele hoge grote kasten plaatsen tegen de muur. Maar een schuine muur heeft ook iets bijzonders. Het kan een ruimte juist ook sfeer en karakter geven. Dat is bijvoorbeeld heel mooi te zien in deze woonkamer. De woonkamer van een hele stoere loft woning uit Rusland.

Stoere loft woonkamer met schuine wand

Grote dakramen

Het ontwerp is gerealiseerd door de interieurarchitecten van architectenbureau To Taste Studio. Het is een super ruim loft appartement van 140m2 verdeeld over twee woonlagen. In de woonkamer heb je dus te maken met een schuine wand. Om ervoor te zorgen dat het voorzien wordt van natuurlijke lichtinval, hebben ze een aantal hele grote dakramen gerealiseerd. De dakramen maken de woonkamer bovendien ook erg ruimtelijk.

Stoere loft woonkamer met schuine wand

Industriële details

Het bijzondere is dat het plafond volledig bekleed is met houten planken. Deze houten planken vormen een mooie combinatie met de stoere bakstenen muren én de betonlook gietvloer. Deze details passen ook erg goed bij de verschillende stalen elementen zoals de stalen balustrade en de stalen trap.

Stoere loft woonkamer met schuine wand

Scheidingswanden van houten paletten

De woonkamer is erg ruim, die samen met de open keuken en de eethoek in dezelfde open ruimte zijn ingericht. De keuken vind je onder de vide. Deze is ingericht met een bar, waar je aan de woonkamerkant aan kunt zitten. Op die manier is de open keuken tóch van de woonkamer gescheiden. Ook tussen de eetkamer en de woonkamer is een scheidingswand gecreëerd. Deze scheidingswand is gemaakt van grote houten paletten. Het leuke is dat de scheidingswand ook gebruikt wordt om er leuke planten aan te hangen.

Loungebank op wieltjes

De zithoek in de woonkamer is erg knus ingericht met hele stoere banken en fauteuils. Het zijn grote grijze loungebanken van vilt, die op een soort houten plateau zijn geplaatst. En onder de plateau’s zijn wieltjes verwerkt, waardoor zowel de banken als de fauteuils gemakkelijk verplaatsbaar zijn. Net als de scheidingswand is ook de salontafel van een houten palet gemaakt.

De tweede woonlaag is eigenlijk een ruime vide, waar je vanuit de woonkamer uitzicht op hebt. Op de vide is een hele stoere loungeruimte ingericht.

Stoere loft woonkamer met schuine wand

Stoere loft woonkamer met schuine wand

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam