Huis inrichting

Schuurwoningen: tips, ideeën en inspiratie voor het bouwen van je eigen woning


Ben je op zoek naar een unieke en duurzame woning? Overweeg dan eens een schuurwoning! In dit artikel delen we tips, ideeën en inspiratievoorbeelden voor het bouwen van je eigen schuurwoning.

moderne schuurwoning meppel

Deze super mooie schuurwoning is gerealiseerd door Groenveste. Door de combinatie van wit stucwerk, houten gevelbekleding en antraciete steen heeft de woning een frisse en moderne uitstraling gekregen. Klik hier voor meer foto’s en informatie.

Stel je eens voor: je woont in een unieke woning, omringd door natuurlijke materialen zoals hout en steen. Het dak is bedekt met prachtig riet of dakpannen en grote ramen zorgen voor een ruimtelijk gevoel en veel lichtinval. Je hebt alle ruimte die je nodig hebt, zonder dat je trappen hoeft te beklimmen. Welkom in de wereld van schuurwoningen!

Schuurwoningen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Niet alleen vanwege de unieke uitstraling, maar ook vanwege de duurzaamheid en energiezuinigheid van deze woningen. Het ontwerp van een schuurwoning kenmerkt zich door de eenvoudige vorm en het gebruik van natuurlijke materialen. Het is een woning die perfect past in een landelijke omgeving, maar ook goed tot zijn recht komt in een meer stedelijke omgeving.

Als jij ook overweegt om een schuurwoning te laten bouwen, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel delen we tips, ideeën en inspiratievoorbeelden om jou te helpen bij het bouwen van jouw droomwoning. Van duurzame materialen tot slimme indelingen: ontdek alles wat je moet weten over schuurwoningen en laat je inspireren!

tijdloze schuurwoning houten bekleding

Groenveste realiseerde deze tijdloze schuurwoning. Deze eigentijdse schuurwoning heeft een krachtige uitstraling dankzij de afwisseling tussen horizontale en verticale houten gevelbekleding. Klik hier voor meer foto’s en informatie.

Wat is een schuurwoning?

Een schuurwoning is een moderne woning die gebouwd is in de vorm van een schuur. Het ontwerp van deze woning kenmerkt zich door de eenvoudige vorm en het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Het dak van de schuurwoning is vaak bedekt met dakpannen of riet.

Een schuurwoning is meestal één verdieping hoog en biedt daarom veel ruimte op de begane grond. Dit maakt de woning ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Door het ontbreken van trappen en verdiepingen is er bovendien meer ruimte voor de verschillende functies in de woning.

Het ontwerp van een schuurwoning is vaak geïnspireerd op traditionele schuren die vroeger werden gebruikt voor het opslaan van landbouwwerktuigen en vee. De schuurwoning is een moderne interpretatie van deze traditionele gebouwen en past daarom goed in een landelijke omgeving. Tegelijkertijd kan een schuurwoning ook goed tot zijn recht komen in een meer stedelijke omgeving.

Schuurwoningen zijn vaak duurzaam en energiezuinig. Het gebruik van natuurlijke materialen en goede isolatie zorgt ervoor dat de woning warm blijft in de winter en koel in de zomer. Dit maakt de woning niet alleen comfortabel, maar ook milieuvriendelijk.

duurzame schuurwoning

Deze geweldige duurzame schuurwoning is ontworpen door architect Jeroen Dingemans. Deze moderne villa is opvallend, maar past toch prachtig in het omringende landschap. Zodra je het erf oprijdt, doemt het gebouw voor je op. De eenvoudige vorm, de vergrijzende houten gevelbekleding en het vele glas dat voor veel lichtinval zorgt, maken het geheel compleet. Klik hier voor meer foto’s en informatie.

Waarom kiezen voor een schuurwoning?

Een schuurwoning is niet alleen een unieke en tijdloze woning, maar biedt ook verschillende voordelen. Van duurzaamheid en energiezuinigheid tot ruimte en vrijheid in indeling: een schuurwoning heeft het allemaal. In deze alinea zetten we de voordelen van een schuurwoning op een rij, zodat jij kunt ontdekken waarom een schuurwoning ook voor jou de perfecte keuze kan zijn.

 • Een schuurwoning heeft een unieke en tijdloze uitstraling die goed past bij een landelijke omgeving, maar ook in een stedelijke omgeving goed tot zijn recht kan komen.
 • Een schuurwoning is vaak duurzaam en energiezuinig door het gebruik van natuurlijke materialen en goede isolatie.
 • Een schuurwoning biedt veel ruimte doordat de gehele oppervlakte op de begane grond te gebruiken is, waardoor de woning ook geschikt is voor mensen die minder goed ter been zijn.
 • Een schuurwoning kan volledig naar eigen wens worden ingedeeld, waardoor er veel vrijheid is om de woning aan te passen aan jouw levensstijl en behoeften.
schuurwoning lofthome interieur

Lofthome is een onderhoudsarm huis dat gemaakt is van staal en glas. Het is innovatief, flexibel en energiezuinig met een minimalistische en industriële uitstraling. Het motto van Lofthome is “minder is meer”. Klik hier voor meer informatie en inspiratie voorbeelden.

Soorten schuurwoningen

Als je op zoek bent naar inspiratie voor het ontwerp van jouw schuurwoning, is het goed om te weten dat er verschillende soorten schuurwoningen zijn. Van moderne tot landelijke, Scandinavische tot industriële en design schuurwoningen: er is voor ieder wat wils. In deze alinea nemen we je mee langs de verschillende soorten schuurwoningen, zodat je straks vol ideeën aan de slag kunt met het ontwerp van jouw droomwoning.

 • Moderne schuurwoning: Een moderne schuurwoning heeft vaak strakke lijnen en een minimalistisch design. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen, maar ook van moderne materialen zoals staal en glas.
 • Landelijke schuurwoning: Een landelijke schuurwoning past goed bij een landelijke omgeving. Deze woning heeft vaak een traditionele uitstraling en wordt gebouwd met natuurlijke materialen zoals hout en steen.
 • Scandinavische schuurwoning: Een Scandinavische schuurwoning kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout en er is vaak veel aandacht voor duurzaamheid en energiezuinigheid.
 • Industriële schuurwoning: Een industriële schuurwoning heeft een stoere en robuuste uitstraling. Er wordt veel gebruik gemaakt van staal en beton en er is vaak veel aandacht voor details zoals de afwerking van het interieur.
 • Design schuurwoning: Een design schuurwoning kenmerkt zich door het gebruik van bijzondere vormen en materialen. Er wordt vaak veel aandacht besteed aan het ontwerp en de afwerking van de woning.
zwarte schuurwoning barnhouse

Deze mooie zwarte schuurwoning is gerealiseerd door Finnhouse. Deze barnhouse is gebouwd in het weidse landschap van Sommelsdijk. Samen met een bijpassend bijgebouw vormt de woning een gebalanceerd en samenhangend geheel. Het exterieur van de woning wordt gekenmerkt door de speelse positionering van de gevelbekleding. De horizontale lijnen in het exterieur zijn doorgetrokken in de gevelbekleding van het bijgebouw, waardoor de woning en het bijgebouw er slank en uniform uitzien. Klik hier voor meer foto’s en informatie.

Waar kan je terecht als je een schuurwoning wilt laten ontwerpen en bouwen?

Als je besluit om een schuurwoning te laten ontwerpen en bouwen, wil je natuurlijk zeker weten dat je in goede handen bent. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden waar je terecht kunt voor het ontwerp en de bouw van jouw droomwoning. Of je nu kiest voor een architectenbureau, een gespecialiseerd bouwbedrijf, een prefab schuurwoning of zelf bouwen, in deze alinea zetten we de mogelijkheden voor je op een rij. Zo kun jij straks vol vertrouwen beginnen aan het bouwen van jouw schuurwoning.

 1. Architectenbureaus: Een architectenbureau kan je helpen bij het ontwerpen van een schuurwoning die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Door samen te werken met een architect kun je een woning ontwerpen die niet alleen mooi is, maar ook praktisch en comfortabel.
 2. Bouwbedrijven: Bouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in het bouwen van schuurwoningen kunnen je helpen bij het realiseren van jouw droomwoning. Deze bedrijven hebben vaak veel ervaring met het bouwen van schuurwoningen en kunnen je adviseren over de verschillende mogelijkheden.
 3. Prefab schuurwoningen: Er zijn ook prefab schuurwoningen verkrijgbaar. Dit zijn kant-en-klare woningen die in de fabriek worden geproduceerd en op locatie worden geplaatst. Prefab schuurwoningen zijn vaak sneller te bouwen en daardoor goedkoper dan op maat gemaakte woningen.
 4. Zelf bouwen: Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een schuurwoning te bouwen. Dit vraagt wel om de nodige kennis en ervaring, maar kan ook heel bevredigend zijn. Door zelf te bouwen kun je de woning precies maken zoals jij dat wilt en ben je ook verzekerd van een unieke woning die helemaal bij jou past.
moderne schuurwoning kruisland

Deze schuurwoning woning in Kruisland, gerealiseerd door Finnhouse, heeft de ideale afmetingen voor een schuurwoning. In tegenstelling tot de meeste schuurwoningen heeft deze woning aan beide kopse kanten veel glas, waardoor je zowel uitzicht hebt op de tuin als op de straat. De vide zorgt voor een verbinding tussen de begane grond en verdieping. De gevelbekleding is zowel verticaal als horizontaal aangebracht en de delen zijn relatief smal. De schuur heeft dezelfde gevelbekleding als de woning, waardoor er eenheid in uitstraling ontstaat. Klik hier voor meer foto’s en informatie.

Wat kost een schuurwoning?

De kosten van een schuurwoning zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, het materiaalgebruik en de afwerking. Over het algemeen zijn de kosten van een schuurwoning vergelijkbaar met die van een reguliere woning.

Een schuurwoning wordt vaak gebouwd met natuurlijke materialen zoals hout en steen. Deze materialen zijn over het algemeen duurder dan de materialen die gebruikt worden bij een traditionele woning. Ook de afwerking van een schuurwoning kan duurder uitvallen, omdat er vaak meer aandacht wordt besteed aan details en de afwerking van het interieur.

Gemiddeld kost een schuurwoning tussen de €150.000 en €400.000. Dit is echter een ruime schatting en de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen, afhankelijk van jouw specifieke wensen en eisen. Het is daarom verstandig om vooraf een budget op te stellen en rekening te houden met eventuele extra kosten.

Het is belangrijk om te weten dat een schuurwoning vaak duurzamer en energiezuiniger is dan een traditionele woning. Dit kan op termijn leiden tot besparingen op energiekosten. Daarnaast is een schuurwoning een unieke en tijdloze woning die jarenlang plezier kan bieden.

Kortom, de kosten van een schuurwoning zijn vergelijkbaar met die van een reguliere woning en kunnen variëren afhankelijk van de grootte, het materiaalgebruik en de afwerking. Het is verstandig om vooraf een budget op te stellen en rekening te houden met eventuele extra kosten.

modern interieur schuurwoning

Deze duurzame en energie neutrale schuurwoning met een moderne touch is gerealiseerd door Groenveste. Ook het moderne interieur is super strak afgewerkt, met strakke witte muren en grijze gietvloer. Klik hier voor meer foto’s en informatie.

Bekijk ook:
Container huis
Wonen in een Tiny House

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam