Meubels

Platen opbergen


Mensen met een verzamelhobby hebben altijd te maken met de vraag hoe ze hun verzameling gaan opbergen. Dat geldt voor postzegels, dat geldt voor poppen, dat geldt voor boeken en dat geldt ook voor platen. Vooral als je platen collectie op een geven moment buiten proportie groot aan het worden is, is het noodzakelijk om te bedenken hoe de de platen gaan opbergen. Vandaag laten we een aantal leuke en inspirerende ideeën laten zien!

Platen opbergen

Platen opbergen

Opbergmeubel

De meest logische oplossing om je grote platencollectie op te bergen is met een opbergmeubel. Dit kan een eenvoudige standaard kast zijn, maar die zijn vaak niet efficiënt en praktisch genoeg. Je moet namelijk wel redelijk eenvoudig jouw platen terug kunnen vinden. Tóch zijn er verschillende mogelijkheden hiervoor.

IKEA Kallax

De super populaire Kallax (vroeger Expedit) kast van IKEA is daar een heel mooi voorbeeld van. De IKEA Kallax is verkrijgbaar in verschillende formaten en bestaat uit meerdere vakken met dezelfde afmetingen. Zo’n vak is toevallig net groot genoeg voor de hoogte en diepte van een plaat. Hierdoor lijkt het zelfs dat de IKEA Kallax kast gemaakt is om platen op te bergen. Het handige is dat je naar wens kasten bij kunt kopen.

Maatkast

Wil je geen IKEA kast, dan kan je altijd overwegen om een maatkast te laten maken. Op die manier kan je bijvoorbeeld over de gehele breedte van je woonkamer of slaapkamer een kast plaatsen, zodat alle centimeters worden benut. Het zal wel iets meer kosten, maar dan krijg je ook jouw eigen unieke platen opbergmeubel.

Platen opbergen

Platen opbergen

Platen opbergen

Platen opbergen

Platen opbergen

Platen opbergen

Platen opbergen

Platen opbergen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam