Tuininspiratie

Patio balkon inrichten als een klein tuintje


In Azië heb je heel veel te maken met smalle diepe woningen die heel dicht op elkaar zitten. Dit heeft als gevolg dat je of helemaal geen buitenruimte hebt of dat je een buitenruimte hebt waar je tegen een muur aankijkt. Niet ideaal dus. De interieur architecten van Landmak Architecture uit Vietnam kregen de opdracht om een dergelijke woning te ontwerpen en in te richten. Er is wel een buitenruimte aanwezig, maar een soort patio balkon zonder enige uitzicht.

boom-balkon

patio-balkon-inrichten-als-klein-tuintje

In plaats van om deze kleine buitenruimte vanuit een negatieve hoek te bekijken, besloot het architectenbureau het juist vanuit een positieve kant te benaderen. Want je kunt wel degelijk goed benutten. Ze hebben namelijk van het patio balkon ingericht als een klein tuintje.

Glazen schuifpui

Allereerst hebben ze de originele kleine deur en muur vervangen door een grote brede glazen schuifpui die je over de gehele breedte open kunt schuiven. Het glas zorgt er niet alleen voor dat de daaraan grenzende kamer lichter en ruimtelijker wordt, ook het balkon profiteert daarvan.

patio-balkon-inrichten-als-klein-tuintje-2

Grote boom op het balkon

De tegels die voor de kamer zijn gebruikt lopen door naar het balkon, waardoor binnen en buiten optimaal geïntegreerd worden. Het balkon is een verlengde geworden van de kamer. En tóch is het een ook wel degelijk een buitenruimte.

Met luxe tegels is een combinatie gecreëerd van een vaste bank en een grote plantenbak. In die plantenbak is een enorme boom geplant, met daaromheen mooie grote stenen. De tegels lopen zelfs door tot aan de muur. In combinatie met de luxe kleine witte wandlampen aan de witte muur, is er een hele luxe uitstraling ontstaan.

patio-balkon-inrichten-als-klein-tuintje-3

vaste-bank-balkon-tegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam