Planten

Manieren om planten in huis te integreren


Last Updated on september 14, 2023 by Redactie

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je huis kunt opfleuren en het wat levendiger kunt maken? Een geweldige manier om dat te doen is door groene planten te gebruiken. Planten zien er niet alleen mooi uit, maar ze geven ook een fris gevoel aan je huis. Hier zijn enkele ideeën over hoe je planten in je huis kunt gebruiken om het op te fleuren.

planten in interieur integreren

Moswand

Heb je geen zin in het onderhoud van echte planten? Je kunt dan een moswand kopen!Het plaatsen van een moswand in je huis heeft voordelen. Het zorgt voor rust en vermindert geluid, zoals echo’s. Kunstmatige moswanden zijn goedkoper dan echte mossen en zien er realistisch uit. Ze blijven altijd in goede staat, zijn veelzijdig, hygiënisch en geschikt voor binnen en buiten.

kunst moswand

Losstaande planten

Losstaande planten zijn planten die zich richten op de plek waar ze staan. Dit zijn meestal grote planten die de aandacht trekken. Je kunt ze op de vloer en op tafels plaatsen. Planten zoals palmen en cactussen kunnen je interieur een mooie uitstraling geven en hebben niet veel verzorging nodig. Het is een goed idee om zo een groene hoek in de kamer te maken.

leuke planten in huis

Luchtplanten

Luchtplanten zijn makkelijk te gebruiken in je huis. Ze groeien zonder aarde, wat natuurlijk anders is dan de meeste andere planten. Zet ze gewoon ergens neer waar genoeg licht is. Deze bekende kamerplanten worden ook wel Tillandsia genoemd, en ze zijn er in verschillende soorten die passen bij verschillende stijlen.

luchtplanten in huis

Planten op planken

Planten op planken zetten is altijd een goed idee. Kleine potten kunnen op de planken en grotere weer op de grond. Zo krijgt je kamer een mooie uitstraling. Let op dat je niet te veel planten op de planken zet, want ze moeten de kamer mooier maken, niet te druk.

planten op planken

Plantencollectie

Wat dacht je van een plantencollectie? Zet gewoon groep planten bij elkaar zodat ze bij elkaar passen. Je kunt ook kiezen voor planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals cactussen en vetplanten. Doe ze in kleine potten en voeg ook luchtplanten toe. Kies voor verschillende grote en maten, zodat je een mooie collectie kunt maken.

plantencollectie in hoekje

Open en gesloten terrariums

Een open terrarium is een doorzichtige container met planten erin. Deze container heeft geen deksel, dus de lucht kan gemakkelijk bij de planten komen. Hierdoor is het goed voor planten die niet van veel vocht houden, zoals luchtplanten en vetplanten. Open terrariums zijn ook makkelijker te maken dan gesloten terrariums. Gesloten terrariums zijn containers die helemaal afgesloten zijn, zodat het vocht erin blijft. Die zijn beter voor planten die veel vocht nodig hebben, zoals mossen. Dus, hoe ga jij meer groen in huis halen?

terrarium piramide

Bekijk ook:
20x Grote kamerplant
10x Slaapkamer planten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam