Interieur ideeën

Je huis klaarmaken voor de herfst en winter


Wanneer de zomer afgelopen is en de herfst begint, dan is het tijd om het huis hier ook op voor te bereiden. Dit kun je op verschillende manieren doen en dit kan voor iedereen anders. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met de woonkamer en ervoor zorgen dat de ruimte weer net even wat warmer en gezelliger gaat ogen. Zo leg je bijvoorbeeld weer een lekker plaid over de bank voor de koude avonden waarop je weer lekker in huis series kunt gaan kijken of is het tijd om je wollen vloerkleed uit te rollen en zo weer extra sfeer in de kamer te brengen. Ook kun je sommige spullen weer opruimen waarvan je verwacht deze niet meer nodig te hebben.

huis klaar maken voor herfst

Een lekker vloerkleed

Wollen vloerkleden zijn het perfecte accessoire voor in de herfst en winter in huis. Deze zijn natuurlijk lekker warm en zacht aan de voeten, maar zijn ook nog eens gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. Deze kun je in de zomer gemakkelijk oprollen om er vervolgens in de herfst en winter weer extra van te genieten. Ook is een hoogpolig vloerkleedextra gezellig in de koudere tijden, waarbij je wel wat extra warmte in huis kunt gebruiken. Dit kleed kun je weer leuk combineren met een plaid op de bank, maar ook met de gezellige sierkussens die de bank nog aantrekkelijker maken. Het is leuk om deze af te wisselen per seizoenen om zo het interieur een andere stijl te geven op een makkelijke manier.

herfst hoogpolig vloerkleed

De hal voorbereiden op de koudere tijden

Als je de woning binnenkomt, dan kom je in de hal terecht en deze kun je gemakkelijk klaar maken voor de frissere herfst en winter. Door alle jassen van de kapstok te halen en te kijken welke jassen je misschien nog wel eens aan zou doen en daarbij een selectie te maken van de winterjassen, heb je meteen weer een ruimte klaargemaakt. Haal de zomerse schoenen weg uit de hal en vervang deze door de schoenen die je in de winter graag draagt. Zo ziet de hal er meteen ook weer anders uit en heb je dus eigenlijk je woning weer een winterse sfeer gegeven. Doe dit ook voor de kledingkasten om troep te voorkomen.

plaats maken hal kapstok

Per seizoen leuke decoraties

Het is ook leuk om de decoraties per seizoen wat aan te passen. Wanneer je in de zomer bijvoorbeeld wat lichtere gekleurde kaarsen neer hebt gezet, dan kies je in de winter voor de warmere kleuren die de ruimte extra sfeer geven. Daarnaast kun je ook verschillende accessoires in de kamer zetten die seizoensgebonden zijn. In de herfst kies je bijvoorbeeld voor wat dennenappels en wanneer december begint, kun je beginnen met het voorbereiden op kerst. Daarom is het altijd goed om per seizoen leuke spullen in huis te halen om zo iedere keer weer voor een ander interieur te zorgen waardoor het afgewisseld wordt.

herfst decoratie ideeen

Bekijk ook:
Deze drie elementen mogen deze herfst niet ontbreken in huis!
12x Vensterbank decoratie
10x Eettafel decoratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam