Meubels, Woonkamer inspiratie

Woonkamer inrichten met extra zitplek


woonkamer inrichten extra zitplek

De woonkamer is de ruimte waar je bij elkaar zit en gasten ontvangt. De TV meubel en de salontafel zijn standaard meubelstukken in de woonkamer, maar de bank is natuurlijk het belangrijkst. Je moet natuurlijk wel comfortabel kunnen zitten in de woonkamer. Heb je naast de bank behoefte aan meer zitplekken? Bijvoorbeeld omdat je bank niet zo groot is, of gewoon omdat je de ruimte ervoor hebt in de zithoek? Dan zijn er ook andere ideeën om de woonkamer in te richten met extra zitplek. Deze ideeën hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Welke optie spreekt jou het meest aan?

1. Fauteuil

De fauteuil is één van de bekendste en meest traditionele zitmeubels, die je vroeger vaak ook aantrof in de woonkamer van je opa of oma. Omdat het een soort éénpersoonsbank is met armleuningen, zit het super comfortabel. Sommige fauteuils kan je bovendien verstellen, en is het voorzien van een bijpassende voetensteun. Tegelijkertijd heeft een fauteuil ook een stoffig imago heeft. Maar een relaxfauteuil is tegenwoordig ook verkrijgbaar in hele mooie en eigentijdse ontwerpen. Absoluut een goede optie dus om extra zitplek in de woonkamer te creëren.

extra zitplek woonkamer fauteuil

2. Lounge stoel

Heb je extra plek in de woonkamer? Dan is een lounge stoel ook altijd een goed idee. Een lounge stoel kan je zien als een kruising tussen een stoel en een fauteuil. Het lijkt op een normale stoel, maar doordat je vaak een grote zitoppervlakte hebt, achterover kunt leunen, en iets lager zit, is een lounge stoel een stuk comfortabeler. Dat verklaart meteen ook waarom het een lounge stoel wordt genoemd.

extra zitplek woonkamer lounge stoel

3. Krukje

Een krukje zou eigenlijk iedereen in huis moeten hebben. Het is eenvoudig meubelstuk, maar je kunt er enorm veel mee in huis. Zo kan je het gebruiken als opstapje om ergens bij te kunnen komen. Vooral als je kleine kinderen hebt is een krukje een absolute musthave. Je kunt het als nachtkastje in de slaapkamer gebruiken of als bijzettafel of extra zitplek in de woonkamer. Het kan allemaal!

extra zitplek woonkamer krukje

4. Poef

Poefs zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bij sommige banken kan je ook een poef erbij nemen, die je als voetensteun of als extra zitoptie kunt gebruiken. Je kunt er ook een groot dienblad op plaatsen en het als een salontafel of bijzettafel inzetten. Er zijn ook heel veel losse poefs verkrijgbaar, in verschillende vormen en stijlen. Een poef heeft vaak geen leuningen. Als je het dus vrijstaand plaatst, dan kunnen er meerdere mensen erop zitten. Ideaal voor bijvoorbeeld een feestje, als je meer zitplekken nodig hebt in de woonkamer.

extra zitplek woonkamer poef

5. Zitzak

Als je aan een zitzak denkt, denk je misschien aan zo’n grote felgekleurde zitzak voor op het balkon of in de tuin. Die zijn er ook natuurlijk, maar er zijn ook heel veel eigentijdse luxe zitzakken die super mooi zijn voor de woonkamer. En ze zien er niet alleen mooi uit, een zitzak ligt en zit ook super comfortabel.

extra zitplek woonkamer zitzak

6. Hangstoel

Vind je een fauteuil of een lounge stoel een beetje normaaltjes, en ben je op zoek naar iets bijzonders voor je woonkamer? Wat dacht je van een hangstoel? Een hangstoel zit niet alleen erg comfortabel, het geeft je interieur ook een unieke speelse uitstraling. Als je een stevig plafond hebt, dan kan je het heel leuk daaraan hangen. Liever niet boren in het plafond? Er zijn ook hele leuke hangstoelen verkrijgbaar inclusief standaard.

extra zitplek woonkamer hangstoel

7. Eetkamerstoel

Eetkamerstoelen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als je jouw woonkamer wilt inrichten met extra zitplekken. Eetkamerstoelen horen immers aan de eettafel, toch? Nee dus! Eetkamerstoelen kan je ook op heel veel andere manieren in huis gebruiken, dan alleen aan de eettafel. Zo kan je het in de slaapkamer als nachtkastje gebruiken naast je bed, je kunt het als bureaustoel gebruiken aan je thuiswerkplek, en sommige eetkamerstoelen kunnen dus ook heel leuk zijn in de zithoek. Er zijn bovendien ook leuk ideeën om de stoelen een plekje te geven in de woonkamer. Je kan het bijvoorbeeld aan de muur ophangen als je het even niet nodig hebt. Plaats er een leuke plant op, en je hebt een geweldige wandplank aan de muur! Super leuk, toch?

extra zitplek in woonkamer eetkamerstoel

8. Schommelstoel

Wil je tóch iets bijzonders, dan kan je ook denken aan een schommelstoel. Schommelstoelen zijn leuk en hebben een speels karakter. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten kleuren en maten. Van hele eenvoudige tot hele luxe design schommelstoelen. Je hebt bijvoorbeeld ook schommelfauteuils en schommel lounge stoelen!

extra zitplek woonkamer schommelstoel

9. Bankje

Een bankje kan je een beetje vergelijken met een krukje, het is altijd handig om een bankje in huis te hebben. Het is namelijk super veelzijdig. Een bankje kan je namelijk in elke kamer gebruiken. Van de hal tot de slaapkamer. Wat fijn is van een bankje in de woonkamer, is dat er meerdere mensen op kunnen zitten. Ideaal voor als je een feestje hebt. En heb je het tijdelijk niet nodig? Dan kan je het bankje verplaatsen naar de achterkant van de bank, waar je het als een soort dressoir kunt gebruiken om er leuke decoratie spullen op te plaatsen.

extra zitplek woonkamer bankje

10. Daybed

Een daybed is ook een super leuk idee als je extra zitplek in de woonkamer wilt creëren. Het is mooi en origineel. En wat vooral fijn is van een daybed, is dat je er ook comfortabel op kunt liggen. Je zou het dus ook als een logeerbed kunnen gebruiken.

extra zitplek woonkamer daybed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam