Kinderkamer inspiratie

10x Meegroei ledikant


Ben je op zoek naar een leuk meegroei ledikant, die je jarenlang kunt gebruiken en mee kan groeien met je kind? Leuk! Er zijn heel veel verschillende meegroei ledikanten verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Om jouw zoektocht naar het perfecte kinderbedje makkelijker te maken, hebben wij alvast de mooiste varianten voor je gevonden. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder!

Meegroei ledikant

Kinderen groeien super snel. Als ouder merk je dat aan de kleding en schoenen, maar bijvoorbeeld ook aan het bedje. Daarom kopen heel veel ouders spullen op de groei, spullen die net een maatje groter zijn. Vooral voor kinderkamermeubels, die vaak heel veel geld kosten, is het verstandig om daar rekening mee te houden. Een kinderbed of een ledikant kost al snel een paar honderd euro. Het zou super zonde zijn als je die na twee jaar weer weg moet doen, omdat je kind is gegroeid. Een meegroei ledikant is daarom dé perfecte oplossing. Een ledikant die mee kan groeien met je kind. Deze schaf je al aan bij de geboorte, en naarmate je kind ouder wordt, kan je de ledikant eenvoudig verstellen of verbouwen tot een laag en lang kinderbed. Je betaalt vaak wel iets meer voor een meegroei ledikant, maar jij en je kind kunnen er ook langer van profiteren. Vaak kunnen kinderen tot zeven jaar gebruik blijven maken van een meegroei ledikant.

Dan is dat tóch wel de moeite waard om het in ieder geval te overwegen, toch? Wij hebben alvast de leukste meegroei ledikanten voor je verzameld en hieronder op een rijtje gezet. Welke vind jij het leukst?

Wat is een meegroei ledikant?

Een meegroei ledikant is een type kinderbed dat is ontworpen om mee te groeien met je kind. Het bedje heeft verstelbare functies waarmee je het kunt aanpassen aan de groei van je kind. Het is in de regel geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 6 jaar. Het wordt ook wel een groeibed of meegroeibed genoemd.

Een meegroei ledikant heeft vaak een verstelbare lattenbodem die je in verschillende hoogtes kunt plaatsen. Hierdoor kun je het bed aanpassen aan de behoeften van je kind, bijvoorbeeld wanneer je baby nog niet kan zitten of staan en later wanneer het kind ouder wordt en uit het bed kan klimmen.

Sommige meegroei ledikanten bieden ook extra functies, zoals uitbreidingsmogelijkheden om het bedje te verlengen of om te zetten naar een peuterbed, waardoor je het bedje kunt blijven gebruiken na de babytijd. Over het algemeen zijn meegroei ledikanten duurzamer dan standaard babybedjes en zijn ze daardoor een slimme investering voor ouders die op zoek zijn naar een bedje dat meerdere jaren meegaat.

Voordelen

  • Duurzaamheid: Een meegroei ledikant is een duurzame investering voor ouders omdat het bedje meerdere jaren kan worden gebruikt. Omdat het bedje verstelbare functies heeft, kan het worden aangepast aan de groei van je kind. Hierdoor hoef je niet telkens een nieuw bed te kopen wanneer je kind ouder wordt en uit het babybedje groeit. Dit bespaart niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu omdat er minder afval wordt geproduceerd.
  • Kostenbesparend: Door de lange levensduur van een meegroei ledikant is het een kosteneffectieve keuze voor ouders. Het bedje kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot ongeveer 6 jaar, wat betekent dat je niet elk jaar een nieuw bed hoeft te kopen voor je kind. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd en moeite.
  • Veiligheid: Een meegroei ledikant is ontworpen met de veiligheid van je kind in gedachten. Het bedje heeft een stevig ontwerp en is vaak gemaakt van duurzame materialen zoals massief hout. Bovendien zijn de verstelbare functies van het bedje ontworpen om te voldoen aan de veiligheidsnormen voor kinderbedjes. Zo kun je erop vertrouwen dat je kind veilig slaapt in een meegroei ledikant.

1. Sebra Kili bed

Het Sebra Kili bed is één van de meest populaire meegroei lediklanten. Dit is onder andere te danken door het mooie minimalistische Scandinavische ontwerp. Maar de belangrijkste reden waarom ouders voor het Kili bed vallen van Sebra, is dat het een meegroei ledikant is. Het Sebra Kili bed is geschikt voor vier verschillende levensfases van je kind. Het bed heeft afneembare zijkanten zodat het een peuterbed wordt, en je kunt de twee uit elkaar schuiven voor het creeeren van een groter kinderbed van 155cm. Hierdoor kan je er minimaal zeven jaar lang gebruik van maken. Kili is gemaakt van berkenhout en is hier verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren.

meegroei ledikant sebra kili bed

2. Kas Kopenhagen Kai ledikant

Een uniek kinderbedje met zijn klassieke, tijdloze design – een ovale elegante uitdrukking en doordachte functionaliteit die generaties lang kan worden gebruikt. Het bed volgt de leeftijd van je kind, met een in hoogte verstelbare bedbodem die in 2 standen omhoog en omlaag kan.
Wanneer het kind oud genoeg is om in en uit bed te kruipen, kan één kant van het bedje worden verwijderd. Naarmate het kind groeit, kunt u snel en eenvoudig beide zijden van het bed verwijderen en nieuwe lengtes kopen, het bed verandert dan in een juniorbed en kan jarenlang worden gebruikt. Hier verkrijgbaar.

meegroei ledikant kas kopenhagen kai

3. Done by Deer

Dit is de mooie meegroei ledikant van het Deense merk Done by Deer. Het ziet er niet alleen Scandinavisch mooi uit, het bedje is ook verstelbaar in vier verschillende standen. Naast twee instelbare hoogtes, kan ook de zijkant verwijderd worden, zodat je peuter eenvoudig zelf in en uit bed kan stappen. Optioneel zou je er ook een zijbescherming bij kunnen kopen, waarmee je kan voorkomen dat je peuter uit bed rolt tijdens het slapen. De Done by Deer meegroei ledikant is hier verkrijgbaar in de vier mooie kleuren wit, grijs, roze en blauw.

meegroei ledikant done by deer

4. Childhome

De Childhome meegroei ledikant kan je vanaf de geboorte van je kind gebruikten tot hij of zij ongeveer zeven jaar wordt. Tot die tijd heb je er heel veel plezier aan. De meeste meegroei ledikanten zijn verstelbaar in twee hoogtes, maar het meegroei ledikant van Childhome kan in vier verschillende hoogtes versteld worden. Ga je de babykamer veranderen naar een peuterkamer? Verander de ledikant dan mee door de spijlen eraf te halen. Daarmee creëer je in een handomdraai een leuk peuterbed. Met de handige uitvalrek hoef je overigens niet bang te zijn dat je kind midden in de nacht uit bed kan rollen. Vind je het wat? De Childhome meegroei ledikant is hier verkrijgbaar.

meegroei ledikant childhome

5. Bopita Lisa

Bopita is een Nederlands merk, waar de focus ligt op het maken van mooie houten meubelen voor de kinderkamer en babykamer. De Bopita meegroei ledikant uit de serie Lisa is daar een heel mooi voorbeeld van. De naturel gelakte beukenhouten spijlenrekken zorgen ervoor dat je new born veilig in zijn ledikant kan slapen. Deze spijlen kunnen op een latere leeftijd eenvoudig verwijderd worden, waarmee de ledikant omgetoverd kan worden tot een laag peuterbed. Vind je het wat? De Bopita meegroei ledikant is hier verkrijgbaar.

meegroei ledikant bopita

6. Bopita Romantic

Ook dit is een meegroei ledikant van het merk Bopita, genaamd het Bopita Romantic Cotbed. Ook dit bed kan je heel eenvoudig van een hoge ledikant veranderen naar een laag peuterbed. Het verschil met Bopita Lisa zit vooral in het ontwerp. Bopita Romantic heeft een sierlijke hoof- en voeteneinde. En de leuke ronde pootjes passen daar heel mooi bij. Vind je deze meegroei ledikant mooi? Klik hier om het te kopen!

meegroei ledikant bopita romantic

7. Emob meegroeibed Binno met kasten

Het Binno meegroeibed van Emob is ontworpen om mee te groeien met je kind. Het begint als een babybed van 70×140 cm en kan worden omgebouwd tot een eenpersoonsbed van 90×200 cm. Het babybed wordt geleverd met een commode met 3 lades, een verzorgingstafel, een boekenkast, een kledingroede en een apart kastje met een open vak erboven. Wanneer je kind drie jaar oud wordt, kun je het bedhekje vervangen door een bedzijde, waardoor je peuter zelf in en uit bed kan kruipen. Op vijfjarige leeftijd is het tijd voor het grote bed en kun je het omtoveren tot eenpersoonsbed. De commode, boekenkast en een bureau zijn dan nog steeds beschikbaar en zijn gemaakt van dezelfde materialen als het babybed. Dit meegroeibed is hier verkrijgbaar.

emob meegroei ledikant met kasten

8. Emob Mia meegroei ledikant

Het Emob meegroeibed Mia biedt verschillende mogelijkheden voor de baby- en kinderkamer. Het originele aspect van het bed met afmetingen van 70 x 140 cm is de zitbank aan de zijkant van het babybed. Dit zorgt ervoor dat ouders comfortabel kunnen voorlezen aan hun kindje. Naast het bankje is er ook een kledingroede voorzien. Aan de voorkant van het bed bevindt zich een commode met 2 lades en ruimte voor een verzorgingsmatras. Wanneer het kindje groot genoeg is, kan de barrière vervangen worden door een gewone bedplank aan de zijkant. De lattenbodem voor het bed van 70 x 140 cm is inbegrepen.

Op 5-6 jarige leeftijd is het tijd voor een groter bed en kan het Mia meegroeibed omgevormd worden tot een eenpersoonsbed van 90 x 200 cm. De lattenbodem voor dit formaat wordt niet standaard meegeleverd. Er is opbergruimte voorzien onder het bed en met de planken die niet meer gebruikt worden, kan er een bureau mee gemaakt worden. Mia meegroei ledikant is hier verkrijgbaar.

emob meegroei ledikant mia

9. Stokke Sleepi rond

Het merk Stokke staat bekend om de populaire kinderwagens, maar wisten jullie dat zij ook een hele leuke meegroei ledikant hebben? De Stokke Sleepi meegroei ledikant kenmerkt zich met een rond/ovaal ontwerp, en dankzij de zwenkwieltjes kan je het ook nog eens heel makkelijk verplaatsen. Wat heel fijn is van de Sleepi, is dat je voor je Newborn baby kunt beginnen met een ronde ledikant, en met het uitbreidingsset kan je er maar liefst tien jaar gebruik van maken. Daarmee behoort deze meegroei ledikant absoluut tot één van onze favorieten. Het is hier verkrijgbaar in vier mooie kleuren.

meegroei ledikant stokke sleepi

10. IKEA

Vroeg jij je af of IKEA ook een meegroei ledikant heeft? Natuur heeft IKEA dat! Met het GONATT bedje, heeft IKEA niet alleen een leuke ledikant in haar assortiment, het is ook nog eens de goedkoopste meegroei ledikant uit dit ruitje. Het is ontworpen door de ontwerpers J Asshoff/H Brogård, die het getekend heeft met een brede lade aan de onderkant van het bedje. Dit kan super handig zijn voor het opbergen van dekbedovertrekken, hoeslakens of bijvoorbeeld luiers. Het is in hoogte verstelbaar, en één van de twee spijlenrekken kan je eenvoudig verwijderen. Hier verkrijgbaar in meerdere kleuren!

meegroei ledikant ikea

11. Leander Classic

Het Leander Classic kinderbedje is een praktisch, stijlvol en dynamisch meubelstuk – groeit met je kind mee van pasgeboren tot drie jaar oud dankzij de transformerende, aanpasbare functionaliteit.

Begin je kleintje van 0-6 maanden in de klassieke vorm van een ledikant – met de verhoogde basis en zijrails is het gemakkelijk om je baby op te pakken en ’s nachts neer te leggen. Van 6-18 maanden, verlaag de basis terwijl ze leren staan en rollen om ze veilig in hun slaapruimte te houden.

Als je kleintje eenmaal wat groter is geworden, zijn de zijrails afneembaar – waardoor dat belangrijke gevoel van onafhankelijkheid wordt gegeven terwijl de vertrouwde omgeving van het verhoogde hoofd- en voeteneinde behouden blijft. Voor de laatste fase van hun reis met de Classic Cot, verwijder je alle zijkanten en verleng je het bed volledig met de meegeleverde uitbreidingsset (matras wordt apart verkocht) van een babybedje van 120 cm tot een juniorbed van 150 cm. Het Leander Classic meegroeibedje is hier verkrijgbaar in verschillende kleuren.

meegroei ledikant leander classic

12. SnuzKot Skandi

Het mooie SnuzKot Skandi meegroei ledikantje verandert eerst van een ledikant in een peuterbed, perfect tot je kleintje vier wordt. Met de extra uitbreidingsset voor het juniorbed kan de SnuzKot ongeveer 10 jaar meegaan. Elke SnuzKot is ontworpen om lang mee te gaan en is gemaakt van beukenhout. Het heeft in totaal drie matrashoogtes – De hoogste matraspositie maakt het gemakkelijk om je pasgeboren baby in en uit te tillen, en naarmate ze groeien en leren zitten en staan, kan de basis worden verlaagd om te voorkomen dat ze eruit klimmen. SnuzKot Skandi is hier verkrijgbaar.

meegroei ledikant snuzkot scandi

Waar moet je op letten bij het kiezen van een meegroei ledikant?

Bij het kiezen van een meegroei ledikant zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder bespreken we de belangrijkste punten om op te letten:

  • Type: Er zijn verschillende soorten meegroei ledikanten op de markt, dus het is belangrijk om te overwegen welk type het beste bij jouw behoeften past. Sommige meegroei ledikanten hebben bijvoorbeeld een uitschuifbaar bed of een uitbreidingsmogelijkheid om het bedje om te zetten naar een peuterbed, terwijl andere alleen verstelbare lattenbodems hebben. Het is belangrijk om te bedenken welk type meegroei ledikant het beste past bij jouw gezinssituatie en de behoeften van je kind.
  • Kwaliteit: Bij de keuze van een meegroei ledikant is de kwaliteit van het bedje erg belangrijk. Je wilt er zeker van zijn dat het bedje stevig is en gemaakt is van duurzame materialen. Meegroei ledikanten van hoge kwaliteit gaan langer mee en zijn dus een betere investering op lange termijn.
  • Veiligheid: Veiligheid is een cruciale factor bij de keuze van een meegroei ledikant. Zorg ervoor dat het bedje voldoet aan de veiligheidsnormen voor kinderbedjes en dat de verstelbare functies veilig te gebruiken zijn. Controleer ook of er geen losse onderdelen zijn die een gevaar kunnen vormen voor je kind.
  • Prijs: Bij het kiezen van een meegroei ledikant is het belangrijk om rekening te houden met je budget en wat je bereid bent te betalen. Het is echter ook belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en veiligheid van het bedje. Een goedkopere meegroei ledikant kan op korte termijn voordelig lijken, maar als het bedje niet van goede kwaliteit is, kan het snel verslijten of zelfs gevaarlijk zijn voor je kind. Het is daarom aan te raden om te investeren in een meegroei ledikant van goede kwaliteit, ook als het wat meer kost. Zo weet je zeker dat het bedje veilig is voor je kind en dat het lang mee zal gaan. Bovendien kan een duurzamer en kwalitatief beter bedje uiteindelijk ook kostenbesparend zijn, omdat je het bedje niet hoeft te vervangen door een nieuw bedje als je kind ouder wordt.

sebra kili meegroei ledikant beige

Bekijk ook:
10x Praktische tips voor het inrichten van de babykamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam