Badkamer inspiratie

4 Tips voor een succesvolle badkamer inrichting


Bij elke badkamerrenovatie begin je met de indeling. Je brengt waarschijnlijk meer tijd door in de badkamer dan je denkt, dus de indeling is belangrijk. Het kan een saaie en benauwde ruimte veranderen in een ontspannende plek waar je graag bent. Ook al heb je beperkte ruimte, er zijn veel manieren om de badkamer optimaal in te richten. Heb jij een grote of een kleine badkamer? Geen probleem! Wij hebben advies om er een badkamer van te maken waar je graag bent. Lees verder!

succesvolle badkamerinrichting tips

Maak gebruik van natuurlijk licht

Het is altijd een goed idee om slim gebruik te maken van natuurlijk licht. Je kunt de wastafel bij het raam plaatsen, wat niet alleen mooi is maar ook praktisch. Hierdoor komt er veel daglicht binnen, wat de sfeer in de badkamer prettiger maakt. Het zorgt er ook voor dat je minder kunstlicht hoeft te gebruiken. Het idee is vergelijkbaar met het Feng Shui-concept, waarbij je belangrijke dingen in de buurt van ramen plaatst om het beste uit het licht te halen.

succesvolle badkamerinrichting raampje plaatsen

Maak een aparte ruimte in de kamer

Je kunt een geweldige badkamer maken door een aparte ruimte te creëren voor de douche, alsof er een kleine kamer binnen de badkamer is. Dit idee is vooral handig als je van luxe douches houdt. Je zou dit kunnen verwezenlijken met behulp van glazen en metalen panelen, of een douchewand van badkamerplanet.nl. Zo ontstaat een stijlvolle en moderne badkamer. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor een ontspannende en rustige sfeer.

succesvolle badkamerinrichting glazen douchewand

Kies voor zitplaatsen

Het is een goed idee om naast het gebruikelijke toilet ook zitplaatsen toe te voegen in je badkamer, vooral als je wat meer ruimte hebt in je “master bathroom”. Het idee is om comfortabele stoelen of krukjes in de badkamer te plaatsen om een huiselijk gevoel te creëren. Dit geeft je niet alleen een plek om te zitten en te ontspannen, maar het kan ook handig zijn om tijdelijk spullen op te leggen. Zelfs in kleinere badkamers kunnen opklapbare zitjes of krukjes goed passen. Het doel is om een praktische en aangename toevoeging te maken aan je indeling.

succesvolle badkamerinrichting bankje

Focus op de ruimtes tussen elementen

Bij het plannen van de indeling van je badkamer is het essentieel om niet alleen te focussen op de plaatsing van alle spullen, maar ook op de ruimte ertussen. Deze ruimte tussen bijvoorbeeld wastafels, toilet en douche is van groot belang voor zowel gebruiksgemak, schoonmaakgemak als de algehele uitstraling. Experts adviseren om ongeveer 10 cm tussen een wastafelmeubel en een muur of douchescherm te houden, en minstens 80 cm ruimte voor het toilet, zodat je genoeg elleboogruimte hebt. Hetzelfde geldt voor douches, waarbinnen ongeveer 80 cm breedte nodig is. Denk ook aan voldoende bewegingsruimte in het midden van de kamer, zodat je comfortabel kunt rondlopen en bijvoorbeeld lades volledig kunt openen, evenals comfortabel op het toilet kunt zitten.

succesvolle badkamerinrichting ruimte

Bekijk ook:
70 badkamers voorbeelden

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam