Interieur ideeën

Vensterbank inspiratie


Een vensterbank is het stukje afdekking onder een raam. Soms gaat dit samen met een radiator, maar dit is niet altijd het geval. Iedereen weet natuurlijk wat een vensterbank is en hoe deze eruit ziet. Echter weet niet iedereen wat je allemaal met de vensterbank kunt doen. Hoe zorg je ervoor dat het een functionele of een decoratieve vensterbank wordt, zodat je er echt iets aan hebt. Daarom willen wij vandaag de leukste ideeën met jullie delen met de leukste vensterbank inspiratie voorbeelden!

vensterbank inspiratie

De vensterbank zelf

Als je denkt aan vensterbank decoratie, dan denk je al snel wat je op een vensterbank kunt plaatsen. Maar je kunt een vensterbank natuurlijk ook leuker en mooier maken, door de vensterbank zelf aan te passen. De plank speelt hierin dé belangrijkste rol. Door een andere plank te nemen, bijvoorbeeld een stoere houten plank of een chique marmeren plank, kan je een vensterbank een hele andere uitstraling geven.

Planten

Wat plaats je op de vensterbank, dat is de volgende vraag. Er zijn een aantal dingen die standaard te vinden zijn op een vensterbank. Planten zijn daar een heel mooi voorbeeld van. Afhankelijk van hoe breed en diep je vensterbank is, kan je bepaalde formaten planten op de vensterbank plaatsen. Je kunt één plantje plaatsen, maar het is juist ook heel leuk om verschillende planten bij elkaar op de vensterbank te plaatsen. Olijfboompje, een Bonsaiboompje, stoere cactussen, noem maar op.

vensterbank inspiratie planten

vensterbank inspiratie planten

 

vensterbank inspiratie planten

vensterbank inspiratie planten

vensterbank inspiratie planten

Boeken en tijdschriften

Iets wat je ook vaak op een vensterbank vindt, zijn boeken en tijdschriften. Sommige vensterbank worden zelfs volledig als boekenplank of een boekenkast gebruikt. Dat is natuurlijk altijd een leuk idee in huis.

Decoratie mix

In plaats van dat je één soort ding op de vensterbank plaats, is het eigenlijk veel leuker om verschillende spullen op de vensterbank te plaatsen. Wat dat betreft zou je het kunnen vergelijken met een wandplank. Combineer verschillende mooie spullen die gezien mogen worden. Planten, boeken en tijdschriften, maar bijvoorbeeld ook een mooie tafellamp, kaarsen, lijstjes, potjes, servies, noem maar op. Het kan allemaal!

vensterbank inspiratie planten

vensterbank decoratie mix

vensterbank decoratie mix

vensterbank decoratie mix

vensterbank decoratie mix

vensterbank decoratie mix

vensterbank decoratie mix

Bankje

De vensterbank was ooit bedoeld als een echte zitplaats. Wat dat betreft mag je het woord ‘vensterbank’ dan ook letterlijk nemen. Dat plekje werd vooral gebruikt door vrouwen die handwerk deden. Het is een geschikte plek daarvoor, omdat je daar enorm veel licht krijgt. Nog steeds is het erg leuk om een bankje te creëren bij de vensterbank. Je zou er bijvoorbeeld een leuke leeshoek of een loungeplekje van kunnen maken.

vensterbank bankje

vensterbank bankje

vensterbank bankje

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam