Planten

Planten in je interieur verwerken? 5 tips!


Last Updated on augustus 22, 2023 by Redactie

Planten maken je huis mooier door kleur en structuur toe te voegen. Ook als je niet zoveel licht hebt ’s ochtends of ’s middags, zijn er veel planten die goed passen. Met een paar handige tips kun je deze levendige sfeer aan elke kamer geven. Vergeet niet om de plant over te zetten in een pot die bij de stijl van je huis past.

Hoeveel onderhoud?

Je kunt jezelf eerst eens afvragen of je wel op zoek bent naar planten die veel onderhoud vereisen. Je hoeft niet meteen kunstplanten te halen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het mos schilderij van moswens.nl. Dit is een van de nieuwste en trendy manieren om groen in je interieur te verwerken. Kende jij het al?

mos schilderij van moswens

Individuele planten of plantengroepen

Bij het gebruik van een plant op zichzelf of in een groep moet je rekening houden met de bladvormen, kleur en hoogte van de plant. Dit is vooral belangrijk bij het groeperen van planten. Werk met oneven aantallen voor het beste uiterlijk, zoals drie, vijf en zeven. Je kunt ook meer dan één plant in een pot planten voor een gelaagd effect.

Het draait allemaal om licht

Bepaal het type zonlicht in elke kamer. Begrijp of de plant(en) kunnen gedijen bij weinig, gemiddeld en helder licht. Sommige planten zijn veelzijdig en kunnen overleven bij elk licht, terwijl andere lichtgevoelig zijn. Er moet voldoende licht in de kamer voldoende zijn voor de plant(en).

individuele planten of plantengroepen

Bontgekleurde bladeren

Planten met verschillende gekleurde bladeren maken een kamer interessant en dieper. Sommige planten hebben bladeren die groen en wit zijn, terwijl andere bladeren hebben in allerlei kleuren. De Dieffenbachia is bijvoorbeeld een plant met stengels die een tropische uitstraling hebben en bontgekleurde bladeren, waardoor het een goede keuze is voor kust-, tropische en Aziatische interieurs. Het gedijt het beste in helder indirect licht en is verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor het perfect is voor het opvullen van lege ruimtes zoals hoeken en tussen grote meubelstukken zoals banken en boekenkasten.

Hoge planten

Je kunt verschillende grote planten vinden die perfect zijn voor hoeken en andere plekken waar je een plant wilt die eruitziet als een hoge kolom of boom. De stokpalm genoemd ziet eruit als een plant met bladeren die op maïsstengels lijken. De bladeren zijn gebogen en puntig, en in het midden hebben ze een soort gouden streep. Hij houdt van helder licht dat niet direct van de zon komt. Deze plant is goed voor plekken waar je een hoge plant wilt hebben, zoals in een hoek of op een stukje vloer bij een trap. Er zijn in ieder geval genoeg manieren om jouw interieur tot leven te brengen met wat groen. Hoe ga jij het aanpakken?

hoge plant in huis

Bekijk ook:
20x Grote kamerplant

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam