Keuken inspiratie, Modern interieur, Scandinavisch interieur

Mooie Scandinavische pastelblauwe keuken


Als het gaat om de kleur van de keuken, dan kiezen de meeste mensen voor een veilige kleur. Witte keukens en grijze keukens zijn bijvoorbeeld erg populair. Daarom vinden wij het heel erg bijzonder om mooie keukens te zien, die een andere kleur hebben dan wit of grijs. Zachte pastelkleuren zien we de laatste tijd steeds vaker terugkomen. Pastelgroen of mintgroen. Vandaag gaan we een kijkje nemen in een hele mooie Scandinavische keuken met pastelblauwe keukenkasten. Loving it!

Mooie Scandinavische pastelblauwe keuken

Pastelkleuren

Het is de keuken van een erg stijlvol ingericht appartement gelegen in Zweden. De meeste Scandinavische interieurs kenmerken zich met witte muren, maar in dit appartement hebben ze gekozen voor verschillende hele mooie pastel muren. Zo zijn de muren in de woonkamer lichtgrijs geverfd, de muren in de kinderkamer pastelgroen, en in de hal zijn de muren zelfs pastelroze geworden.

Mooie Scandinavische pastelblauwe keuken

Blauwe keuken, lichtgrijze vloer en witte muren

Voor de keuken hebben ze wel weer gekozen voor strakke witte muren. Dit om plaats te maken voor een mooie pastelblauwe keuken. Als de muren ook weer een pastelkleur zouden hebben, dan zou dat net een beetje téveel van het goede zijn. Dus wat dat betreft, was dit een hele goede keus. Daar waar de originele houten vloer overal in tact en onbewerkt is gebleven, hebben ze de houten vloer in de keuken lichtgrijs geverfd. Hierdoor heeft de keuken meer die Scandinavische vibe gekregen.

Mooie Scandinavische pastelblauwe keuken

De pastelblauwe keukenkasten zijn modern strak, en zijn afgewerkt met een roestvrijstalen werkblad en hele chique gouden deurgrepen. Ook het fornuis is van RVS, net zoals de bijbehorende afzuigkap.

Witte wandtegels aan keuken achterwand

De keuken achterwand is tot de pastelblauwe wandkasten betegeld met eenvoudige witte wandtegels. Daarboven is het strak wit gelaten. Aan stukje muur, precies tussen de afzuigkap en de wandkast, zijn hele stoere zwarte wandlampen opgehangen.

Mooie Scandinavische pastelblauwe keuken

Het is niet een hele grote keuken, maar bij het grote raam is er een kleine open plek aanwezig, die perfect is voor een gezellige eethoek. Daar hebben ze een kleine eettafel geplaatst met een mix van verschillende zwarte en witte eetkamerstoelen. De vintage hanglamp daarboven past er ook erg leuk bij/

Mooie Scandinavische pastelblauwe keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam