Interieur ideeën, Modern interieur

Open trap met een glazen ombouw


Open trappen hebben iets moois. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het geeft een ruimte ook een bepaalde ruimtelijkheid. Tegelijkertijd kan het ook een gevoel van onveiligheid geven. En als je kinderen hebt, krijg je tóch snel de neiging om het dicht te maken met een ombouw. Trap ombouwen kunnen erg mooi zijn, maar het is natuurlijk ook een beetje zonde als je een mooie open trap hebt, die je graag wilt laten zien. Daar hadden de interieurarchitecten van Asquith Architect iets voor bedacht. You’ll love it!

Open trap met een glazen ombouw

Open houten trap

Het interieur- en architectenbureau uit Australie hebben voor hun klant onderstaande trap ontworpen. Het project begon als een eenvoudige uitbouw aan de achterkant van de woning, maar al snel besloten ze het uit te breiden met een volledige renovatie, waarbij de gehele interieur inrichting is aangepakt. Een nieuwe ruime open keuken, een nieuwe woonkamer, nieuwe master bedroom, nieuwe moderne badkamer, nieuwe vloeren, nieuwe wanden, noem maar op. Alles werd aangepakt. Ze hebben dus ook een nieuwe trap gekregen. De trap gelegen tussen de woonkamer en de open keuken, die toegang biedt tot de bovenverdieping.

Open trap met een glazen ombouw

Glazen wand ombouw

Het zijn eigenlijk twee trappen, want je kunt daar ook naar beneden naar het souterrain. De bovenste trap is een mooie rechte houten trap met een bijbehorende houten trapleuning aan de binnenkant. Omdat ze deze mooie trap het liefst open willen laten, zodat het goed zichtbaar is op de begane grond, hebben ze gekozen om een ombouw te realiseren met behulp van glazen wanden. Op maat gemaakte glazen wanden, die helemaal tot aan het plafond lopen. Niet alleen de trap is hierdoor mooi zichtbaar, ook het leuke kleine raampje met het kleurrijke glas in lood blijft mooi in het zicht.

Open trap met een glazen ombouw

Er zitten verder geen deuren in verwerkt, waardoor het niet een volledige ombouw is. Je zou kunnen zeggen dat het meer een glazen balustrade is. Het geeft in ieder geval een gevoel van veiligheid bij het traplopen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam