Meubels

8x Mooie fauteuils


Fauteuils zijn die meubelstukken die ons vertellen over het ontwerp en de evolutie van het leven. Ze zien en belichamen veranderende huiselijke omgevingen, nieuwe comfortconcepten en nieuwe stijlen. Vandaag gaat het bijvoorbeeld om zachtheid en complete ontspanning. Denk maar aan de fauteuil in Franse stijl. Sinds de eerste verschijning in de 16e eeuw als een stijve en serieuze stoel, is het talloze keren bewerkt en opnieuw geïnterpreteerd, waarbij het echt verschillende vormen heeft aangenomen. Van de klassieke en elegante bergère fauteuil, met een hoog gewatteerde rugleuning en houten armleuningen – tot de lederen Chesterfield fauteuil. Van kronkelende en ergonomische fauteuils van Ray en Charles Eames (zoals de populaire Lounge Chair), naar Alvar Aalto’s houten stoelen in echte Scandinavische stijl, naar rationele vierkante en Mies Van Der Rohe-stijl metalen fauteuils.

Vandaag willen we tien mooie fauteuils laten zien, die er niet alleen super mooi uitzien, maar ook in elke interieurstijl passen. Alle acht de stoffen en lederen fauteuils hebben we gevonden bij Robuustetafels.nl. We zijn benieuwd welke jij het mooist vindt!

1. Fauteuil Sydney

Dit is de stoere fauteuil Sydney. Het kenmerkt zich met een eigentijds ontwerp, bestaande uit een stalen onderstel en een prachtige leren zitting. Door het ontbreken van de armleuningen is het eigenlijk geen officiele fauteuil. Maar dit neemt zéker niet weg dat het super comfortabel zit. Het is verkrijgbaar in de kleuren cognac, brown en grey.

Industriële fauteuil Sydney

2. Draaifauteuil Bruno

Dit is de draaifauteuil Bruno. Het is een super mooie fauteuil met een stoere vintage uitstraling, dankzij de leren zitting de stalen poot. Deze fauteuil is verkrijgbaar in maar liefst 22 unieke kleuren.

industriële draaifauteuil Bruno

3. Retro velvet fauteuil Orvault

De Retro velvet fauteuil Orvault is een stijlvolle ranke fauteuil met een heerlijke zachte fluwelen zitting. Het is verkrijgbaar in de twee kleuren slate grey en dark grey.

Retro velvet fauteuil Orvault

4. Fauteuil Basil

De Basil Fauteuil ziet er niet alleen erg mooi uit, maar hij zit ook super comfortabel. Dankzij de handmatig gekleurde leren zitting, heeft de fauteuil een stoere vintage uitstraling.

Vintage fauteuil Basil

5. Leren draaifauteuil Getafe

Deze mooie fauteuil is één van onze favoriet. Dankzij de cocoon-vormige rugleuning doet de fauteuil een beetje denken aan de iconische egg chair!

Leren draaifauteuil Getafe

6. Fauteuil Owen

Dit is de Owen fauteuil. Het ontwerp lijkt een beetje op de Basil fauteuil van hierboven, maar fauteuil Owen heeft een klassieke chesterfield look met de populaire knopen in de stoel.

Fauteuil Owen

7. Retro draaifauteuil Mano

Dit is de Mano Fauteuil. Hier zie je het afgebeeld in een mooie blauwe fluwelen stof, maar het is ook verkrijgbaar in de kleuren cognac, groen en antraciet. De combinatie van de vakken in de zitting en rugleuning én de rondvormige poten, geven deze mooie fauteuil een hele leuke retro uitstraling.

Retro draaifauteuil Mano

Fauteuil Belano

Fauteuil Belano is een draaifauteuil. De dikke zitting, leuning en ronde poot geven deze fauteuil een stoere look. Hier is deze stoel afgebeeld in een donkergrijze leren uitvoering, maar je hebt keuze uit nog veel meer mooie kleuren.

Fauteuil Belano

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam