Interieur ideeën

15x Ideeën voor het opbergen van schoenen in de hal


Last Updated on juli 4, 2024 by Redactie

Elke hal is anders, en elke hal vraagt dus ook om een andere oplossing voor het opbergen van schoenen. In dit blogartikel laten we verschillende leuke, praktische en originele ideeën zien voor verschillende soorten hallen – van schoenenrekken in een gemiddeld grote hal met een trap tot smalle schoenenkasten in een kleine smalle hal.

schoenen opbergen ideeën hal

De TRONES schoenenkasten van IKEA zijn super populair voor kleine en smalle hallen. Wat handig is, is dat ze modulair zijn, wat betekent dat je zelf kunt bepalen hoeveel modules je gebruikt in jouw hal.

Lees ookHal inrichten

1. Schoenenrekken en schoenenkast onder de trap

Hal van een dubbele benedenwoning van een statig herenhuis uit 1910 die in 2019 volledig is verbouwd. Je komt binnen in de smalle vestibule, en als je doorloopt kom je terecht in de iets bredere hal, waar je zowel de trap en de stalen taatsdeur vindt, die toegang biedt naar de woonkamer. In dit geval is de ruimte onder de trap perfect voor het opbergen van schoenen. De bewoners hebben hier gekozen voor een combinatie van schoenenrekken aan de wand boven een smalle schoenenkast.

schoenenkast schoenenrekken onder trap

Shop the look

 


2. Op maat gemaakte garderobekast

De hal van dit moderne nieuwbouw appartement is voorzien van een grote op maat gemaakte kast, die perfect past bij de strakke en eigentijdse uitstraling van de woning. Deze maatkast, uitgevoerd in stijlvol zwart eikenhout, bevat zowel een garderobekast als een schoenenkast, en is voorzien van schuifdeuren, wat niet alleen ruimtebesparend is, maar ook een strakke en opgeruimde look creëert. Deze kast biedt niet alleen veel opbergruimte voor jassen en schoenen, maar dient ook als een echte blikvanger in de hal, waardoor de ruimte meer sfeer en allure krijgt. Het slimme ontwerp van de kast zorgt ervoor dat alles netjes opgeborgen kan worden, terwijl de schuifdeuren eenvoudig toegang bieden tot de inhoud zonder dat er extra ruimte nodig is.

op maat gemaakte garderobekast jassen schoenen

3. Twee hoge schoenenkasten naast elkaar

De entree van deze ruime twee-onder-een-kap-woning uit 2015 biedt een brede en lange hal met een uitgebreide meterkast. De bewoners hebben optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte door twee identieke hoge schoenenkasten naast elkaar te plaatsen, direct tegenover het toilet. Deze kasten bieden voldoende opbergruimte voor alle schoenen van het gezin, terwijl hun uniforme uitstraling zorgt voor een opgeruimd en stijlvol geheel. Aan weerszijden van de schoenenkasten zijn handige bankjes geplaatst, waardoor er comfortabele zitplekken zijn bij het aantrekken van schoenen. Deze opstelling is niet alleen praktisch, maar voegt ook een gevoel van comfort en gastvrijheid toe aan de hal.

twee schoenenkasten naast elkaar in hal

Shop the look

 


4. Stringkast combinatie én smalle wandplanken

De hal van dit kleine appartement van 40m2 is verrassend ruim en uitnodigend, met een lichte houten vloer en strakke witte muren die de ruimte groter doen lijken. De bewoners hebben gekozen voor een grote stringkast combinatie, ideaal voor het ophangen van jassen en het opbergen van schoenen, wat zorgt voor een opgeruimd en georganiseerd geheel. Daarnaast zijn er smalle wandplanken toegevoegd voor het opbergen van tassen, waardoor de beperkte ruimte optimaal wordt benut. Deze slimme oplossingen zorgen ervoor dat de hal functioneel blijft zonder in te boeten op stijl en ruimte

stringkast combinatie jassen schoenen hal

Shop the look

 


5. Maatwerk opbergkast voor meer dan alleen schoenen

De diepe hal van dit appartement verbindt de verschillende vertrekken met elkaar op een efficiënte en stijlvolle manier. Vanuit de hal zijn alle kamers, behalve de woonkamer, te bereiken. Bij binnenkomst in de uitnodigende entree vind je een hoedenplank en kledingkasten voor jassen, samen met laden en planken voor handschoenen en hoeden. Voor de schoenen is er een ingebouwde schoenenplank met voldoende ruimte voor een groot aantal paren.

Tegenover de badkamer bevindt zich een lange ingebouwde zithoek met opbergkasten, ideaal voor het aantrekken van schoenen en het opbergen van kleine spullen. Bij de keuken is een grote schoonmaakkast geplaatst, van muur tot muur, met bovenkastjes die de volledige plafondhoogte benutten. Het opbergmeubilair is allemaal ter plaatse gebouwd, wat zorgt voor een perfect geïntegreerde look.

De hal is afgewerkt met mat gelakt visgraatparket, terwijl het gedeelte bij de voordeur bedekt is met marmerklinkers en vloerverwarming. De muren, inclusief de kasten en opbergmeubels, zijn geschilderd in Jotun’s geelachtig grijs-witte verf “Timeless”, wat de ruimte een warme en tijdloze uitstraling geeft.

maatwerk opbergkast diepe hal appartement

6. Compact design wandrek voor schoenen, jassen en accessoires

De hal van dit charmante jaren ’20 appartement biedt toegang tot zowel de keuken, het toilet als de woonkamer. De uitnodigende hal is licht en sfeervol met wit geschilderde muren en een prachtige visgraatparketvloer, die doorloopt in de woonkamer en slaapkamer. Direct links van de voordeur bevindt zich een mooie design opstelling, compleet met een hoedenplank, jassenrek en schoenenrek. Deze opstelling zorgt ervoor dat alle essentiële items bij binnenkomst netjes kunnen worden opgeborgen, terwijl de hal haar charmante en georganiseerde uitstraling behoudt.

hal open wandrekken jassen schoenen

Shop the look

 


7. Open garderobekast in nis

De ruime, luxe hal van deze vrijstaande villa is een ware eyecatcher met zijn natuurstenen vloer en luxe behangen wanden. Bij binnenkomst vind je direct de trap naar de bovenverdieping en dubbele grote deuren met glas naar de woonkamer, die een gevoel van grandeur creëren. Aan de linkerkant, vlak na de voordeur, is een grote nis gecreëerd waarin een ingebouwde garderobekast is gerealiseerd. Deze open kast biedt ruimte voor het ophangen van jassen, het opbergen van schoenen, en heeft een open gedeelte aan de bovenkant voor accessoires. Dit slimme en stijlvolle ontwerp zorgt ervoor dat de hal opgeruimd en georganiseerd blijft, passend bij de luxe afwerking van het interieur.

ruime hal vrijstaande villa ingebouwde open garderobekast

8. Smalle lange schoenenkast

De smalle, diepe hal van dit verrassend ruime 3-kamer appartement biedt toegang tot het toilet, de meterkast en het washok. Hoewel de hal vrij smal is, is het breder dan de voordeur, waardoor er ruimte is voor een lange, smalle schoenenkast. Deze schoenenkast biedt voldoende opbergruimte voor een grote hoeveelheid schoenen, wat perfect is voor schoenliefhebbers. Omdat de kast niet heel hoog is, kan de bovenkant ervan gebruikt worden als een praktische wandplank. Hier kunnen decoratieve items zoals vazen, fotolijstjes en andere persoonlijke accenten geplaatst worden, wat de hal een warme en persoonlijke touch geeft. Boven de kast kunnen wanddecoraties zoals schilderijen of spiegels worden opgehangen om de ruimte nog uitnodigender te maken.

smalle lange schoenenkast moderne hal

9. Industriële rek met haken voor jassen en bankje met schoenenrek

De hal van dit moderne appartement straalt strakheid en minimalisme uit, met een naadloze gietvloer en strakke witte wanden die door het hele appartement doorlopen. De ruime hal beschikt over een toiletruimte en een kast voor de wasmachine en droger. Voor het ophangen van jassen en het opbergen van schoenen is er een praktische combinatie van een rek met haken voor jassen en een stijlvol bankje met aan de onderkant ruimte voor schoenenopslag.

minimalistische hal industriele rek jassen schoenen

Shop the look

 


10. Grote op maat gemaakte garderobekast

Het gehele interieur van dit moderne appartement is tot in de kleinste details perfect afgewerkt. Overal is goed over nagedacht, en dat zie je ook terug in de hal. Het appartement kenmerkt zich door maatwerkoplossingen, van de woonkamer tot de badkamer. In de hal is een grote wand volledig ingericht met een strakke, mooie houten garderobekast. Deze op maat gemaakte kast biedt veel opbergruimte, waar je allerlei spullen in kunt opbergen zonder dat het rommelig aanvoelt. De hal behoudt hierdoor een opgeruimde en stijlvolle uitstraling, passend bij het moderne en doordachte ontwerp van het appartement.

grote op maat gemaakte garderobekast hal

11. Trapkast met uitschuifbare kasten

Deze prachtige hal in een rijtjeshuis is ingericht in een minimalistische Scandinavische stijl, waar eenvoud en functionaliteit centraal staan. Bij binnenkomst valt direct de lichte, serene sfeer op, met natuurlijke materialen en een ingetogen kleurpalet. De hal beschikt over een trap naar boven, maar in plaats van een standaard trapkast of reguliere schoenenkasten onder de trap, is er gekozen voor een maatwerkoplossing. Onder de trap bevinden zich uitschuifbare kasten die zowel jassen als schoenen efficiënt opbergen. Deze slimme opbergoplossing zorgt ervoor dat de hal opgeruimd en stijlvol blijft, terwijl het maximale uit de beschikbare ruimte wordt gehaald.

uitschuifbare kasten trapkast schoenen opbergen

12. Schoenenplanken boven de deuren

De kleine hal in dit jaren ’70 appartement biedt toegang tot alle vertrekken van het huis en heeft daardoor meerdere deuren. Om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte, is er gekozen voor een slimme en ruimtebesparende oplossing. In plaats van een standaard schoenenkast of schoenenrek, zijn er wandplanken boven de deuren gemonteerd voor het opbergen van schoenen. Deze planken bieden voldoende ruimte voor schoenen die je minder vaak draagt, waardoor de hal netjes en opgeruimd blijft zonder kostbare vloerruimte te verliezen. Het is een praktische en efficiënte manier om veel schoenen op te bergen in een kleine hal

schoenen plank boven deur hal


Vragen

Heb je verder nog vragen voor een specifieke oplossing in jouw hal voor het opbergen van schoenen? Laat een reactie achter, of neem contact met ons op via ons contactformulier.


 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam