Tuininspiratie

Zonnig dakterras van een penthouse appartement in Barcelona


We gaan vandaag een kijkje nemen op het dakterras van een penthouse appartement gelegen in Sant Cugat del Vallés in Barcelona. Het appartement heeft een woonoppervlak van 80m2. Zowel het interieurontwerp als het ontwerp van het dakterras is gerealiseerd door interieurarchitect Mireia Masdeu.

Zonnig dakterras van een penthouse appartement in Barcelona

Overdekte loungehoek met loungebank van houten paletten

Vanuit het dakterras heb je een prachtig uitzicht op de bergen van Montserrat en Collserola. Het is een ruim en zonnig dakterras, vandaar dat er besloten is om het in te richten met een een open gedeelte en een overdekt gedeelte. Het overdekte gedeelte met witte zonnedoek, die gespannen is aan een soort stalen pergola. Daaronder is een heerlijke lounge ingericht. In plaats van een ‘normale’ loungeset, hebben ze een hoekloungebank gemaakt van wit geschilderde houten paletten. Op de paletten zijn grote witte zit- en rugkussens geplaatst, die de loungebank super luxe maken. Bijpassend is ook een grote lage salontafel gemaakt van dezelfde houten paletten, met wieltjes aan de onderkant.

Zonnig dakterras van een penthouse appartement in Barcelona

Luxe houten vlonders en plantenbakken

Het gehele dakterras is bekleed met geoliede houten vlonders, die het terras een luxe uitstraling geven. Doordat er een hoogte verschil is tussen de overdekte lounge het open gedeelte, was het mogelijk om spotjes in de overgang te bouwen. Deze passen perfect bij de luxe uitstraling van het dakterras.

Zonnig dakterras van een penthouse appartement in Barcelona

Op het dakterras vind je ook een grote zwarte tuintafel met daaromheen zes mooie Panton chairs. Meestal vind je de tafel in het open gedeelte, maar soms wordt het verplaatst naast de lounge, zodat je in de schaduw kunt eten.

Rondom het dakterras zijn luxe lage vaste plantenbakken gebouwd met dezelfde houten vlonders als de vloer. In deze plantenbakken vind je een mix van verschillende planten, waaronder mooie bamboeplanten.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam