Landelijk interieur, Rustiek interieur, Slaapkamer inspiratie

Zolderverbouwing naar droomslaapkamer


We hebben het er al een aantal keren over gehad. Vervallen zolders die niet worden gebruikt, zonde! Dat de zolder een ideale ruimte is om er een slaapkamer in te richten, hebben we hier laten zien. En ook deze zolderslaapkamer van een voormalig verpleeghuis ziet er super nice uit. Nog niet overtuigd? Dat zul je wel zijn na het zien van de before en after foto’s van de renovatie van deze zolderslaapkamer!

Zolderverbouwing naar droomslaapkamer

Zolderverbouwing naar droomslaapkamer

Ramen op zolder

Aan de before foto’s is te zien dat de zolder compleet onbenut is. Daar moest dus verandering in komen. Alle oude houten latten en installaties zijn verwijderd, waardoor er een mooie lichte ruimte is ontstaan. Wat dat betreft is het kleine raampje super belangrijk. Mocht dat bij jou thuis niet voldoende licht geven, dan zou je ook kunnen overwegen om nog wat extra dakramen te maken in het dak. Voor het geld wat je ervoor kwijt bent, krijg je er heel veel voor terug.

Oude houten vloer hergebruiken

De oude houten vloer kon hergebruikt worden. Een beetje opschuren en de vloer is weer als nieuw. Ze hebben er ook voor gekozen om de schuine wanden van het dak te bekleden met mooie houten planken. Deze hebben ze samen met de houten balken volledig wit geschilderd. Het verschil was hierna direct al te merken. Hierdoor heeft de slaapkamer een sfeervolle rustiek landelijke uitstraling gekregen.

De slaapkamer is bovendien ruim genoeg om er een echte ensuite kamer van te maken, met een bed, lounge en werkplek.

Zolderverbouwing naar droomslaapkamer

Zolderverbouwing naar droomslaapkamer

Zolderverbouwing naar droomslaapkamer

Gebruikte materialen

Deze klus ziet er groot uit, en dat was het ook. Maar eigenlijk heb je heb je niet heel veel nodig om de klus te kunnen klaren. Hieronder zie je een overzicht van de gebruikte materialen:
Elektrisch boor van Makita;
Schuurmachine;
– Verf, kwasten en rollers;
– Lak voor de houten vloer;

Bron: Designsponge.com | Fotografie: Tjthoraldson.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam