DIY, Interieur ideeën

8x Zelf schilderij maken


Wil je helemaal zelf een schilderij maken om het aan de muur van je woonkamer, slaapkamer of hal op te hangen? Leuk! Op deze pagina laten we aan de hand van een aantal ideeën en tutorials zien, dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om je eigen schilderij of kunstwerk voor aan de muur te maken. Kijk snel verder en ga vandaag nog aan de slag!

zelf schilderij maken

Kunst is wellicht niet het eerst waar je aan denkt bij het inrichten van een interieur. Maar het is wel iets wat absoluut niet mag ontbreken in huis. Met kunst zorg je er namelijk voor dat je interieur persoonlijk wordt. Kunst is natuurlijk een vrij breed begrip – je hebt heel veel verschillende soorten kunst. Maar één van de meest klassieke vorm van kunst zijn natuurlijk schilderijen. Een schilderij aan de muur is naar ons idee dan ook altijd een goed idee. Je kunt een schilderij kopen, maar wat ook super leuk is, is om zelf je schilderij te maken. Dit is niet alleen leuk om te doen, het is vaak ook een stuk goedkoper. Door zelf je eigen schilderij te maken, heb je bovendien ook een écht persoonlijk kunstwerk aan de muur in huis hangen. Wil je ook zelf een mooie schilderij maken? Laat je inspireren door onderstaande leuke ideeën en tutorials!

1. DIY getextureerd canvas

Dit idee hebben we gevonden bij Kendra Raymer – een beauty, fashion en lifestyle blogger. Zij was een tijdje geobsedeerd door een echte trend op het gebied van schilderijen en kunst aan de muur, namelijk minimalistische getextureerde canvas schilderijen met een mooie houten baklijst eromheen. Toen zij ernaar op zoek ging om er één te kopen, bleek alle opties minimaal 300 dollar te zijn. Daarom besloot ze zelf haar eigen DIY getextureerde canvas schilderij te maken. Het enige wat je nodig hebt is een canvasdoek, modelleerpasta Acryl, een Troffel
en schilders tape. Een houten baklijst eromheen is mooi, en het zorgt ervoor dat het er professioneel eruitziet. Klik hier voor meer de complete handleiding.

zelf schilderij maken getextureerd canvas

2. Schilderen op nummer

Iets wat op dit moment ook een ware trend is, is schilderen op nummer. Je kent het vast nog wel van toe je een kind was, waarbij je een super mooie kleurplaat kunt inkleuren die voorzien zijn van nummers. Dit is dus niet alleen leuk voor kinderen, schilderen op nummer voor volwassenen is ook echt een hype op dit moment. Je kunt een complete DIY kit kopen, inclusief verf, canvas en penselen.  Droom jij ervan om je eigen ware kunstwerk op te hangen in huis? Dit is je kans!

 

zelf schilderij maken schilderen op nummer

 

3. Doorlopende lijn schilderij

Een andere trend die we vaak zijn tegengekomen in de mooiste interieurs zijn de schilderijen en tekeningen die gemaakt zijn met een doorlopende lijn, oftewel one line drawing. Een doorlopende lijntekening is een tekening waarin een enkele, ononderbroken lijn wordt gebruikt om het beeld te ontwikkelen. Hoewel ze meestal als oefening zijn gemaakt, kunnen veel doorlopende lijntekeningen op zichzelf staan als voltooide kunstwerken. Als oefening dwingt het ononderbroken lijntekenen de kunstenaar om de waargenomen lijnen van het onderwerp nauwkeurig te observeren. Hoewel de focus vooral ligt op het beschrijven van de contouren, kunnen schaduwen en vormen ook worden gecommuniceerd, afhankelijk van de gekozen benadering. Klik hier voor een video tutorial.

zelf schilderij maken doorlopende lijn schilderij

4. DIY modderdoek schilderij

Leer hoe je modderdoek schilderij voor aan de muur kan maken met deze eenvoudige tutorial. Je hebt waarschijnlijk weleens kussens, wandkleden of ander textiel gezien, met super mooie patronen. Dit soort textiel wordt ook wel modderdoek genoemd – een eeuwenoude Malinese traditie om katoen te verven met ijzerrijke modder en gefermenteerde thee bladeren, boomschors en bladeren van bomen. Modderdoek textiel is vaak te vinden in bohemien, eigentijdse en minimalistische interieurs, gekenmerkt met de mooiste patronen. Ook zelf je eigen modderdoek schilderij of print maken? Klik hier voor een handleiding.

zelf schilderij maken modderdoek schilderij

5. DIY abstracte aquarel schilderij

Ben jij een fan van abstracte kunst? Met waterverf of aquarel kan je zelf heel eenvoudig je eigen abstracte schilderij maken om het thuis aan de muur op te hangen. Onderstaande schilderij kan je in ongeveer een uur of zelfs minder maken, afhankelijk van hoe lang het duurt om de gewenste look te bereiken. Maak je meesterwerk af met een goedkoop frame gemaakt van geverfde houten roosterstrips. Klik hier voor de volledige handleiding.

zelf schilderij maken aquarel

6. Canvas schilderij hergebruiken

Wist je dat je een oude canvas schilderij die je niet meer gebruikt kan hergebruiken? Hiermee kan je niet alleen heel veel geld besparen – het is ook nog eens beter voor het milieu. Daarnaast is het ook nog eens leuk om te doen, en je krijgt er ook een mooie schilderij voor terug. Wat wil je nog meer?! Heb jij nog een oude canvas liggen? Klik hier om te zien hoe je die kunt overschilderen!

zelf schilderij maken canvas hergebruiken

7. Groene schilderij

Met groene schilderij hebben we niet alleen over de kleur groen, maar over groen van de natuur, zoals het groen van bomen en bladeren. Bomen en bladeren bijven prachtig om als kunst in huis te gebruiken. En met waterverf of aquarel kan je zelf de mooiste groene schilderijen maken. Klik hier en laat je inspireren door verschillende tutorials!

zelf groene schilderij maken

8. DIY 3D schilderij

Deze super leuke tutorial hebben we gevonden bij Teri, het gezicht achter Thelovelydrawer.com. Zij heeft een geweldige 3D schilderij gemaakt, en een plekje gegeven aan de collage met lijsten
aan de muur in haar woonkamer. Voor het maken van de 3D objecten op de schilderij, heeft ze gebruik gemaakt van fimo klei, die ze vervolgens in een mooie kleur heeft geschilderd. Meer weten? Klik hier voor de volledige handleiding.

zelf 3d schilderij maken

Bekijk ook:
13x Grote schilderij in huis
Woonkamer decoratie
Macrame wandkleed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam