Woonkamer inspiratie

Een woonkamer op zolder


Slaapkamers op zolder zien we regelmatig. Maar zelden zie je dat een zolder op zolder wordt ingericht. Logisch ook, want de meeste mensen willen hun woonkamer en keuken op de benedenverdieping, terwijl de slaapkamer op de bovenverdieping worden ingericht. Vandaag willen we een woonkamer laten zien, die op de zolderverdieping is ingericht. Dat is ook geen slecht idee eigenlijk!

Een woonkamer op zolder

Een woonkamer op zolder

Schuine wanden

Het is een ruime open zolder en super lichte zolder. Dat zijn de grote pluspunten van deze ruimte. Een groot nadeel is dat je hier te maken hebt met schuine wanden van het dak. Hierdoor verklein je de loopruimte enorm en is het bijvoorbeeld niet mogelijk om hoge kasten te plaatsen ten die wand. Maar de ontwerpers hebben daar wel een oplossing voor bedacht. In plaats van hoge kasten, hebben ze die plek gebruikt om lage kasten te gebruiken. Bij het zitgedeelte vind je daar bijvoorbeeld de lage TV meubel, precies onder de drie grote dakramen. In dit gedeelte vind je ook de grote grijze bank, de salontafel en een mooie vloerkleed.

Links van het zitgedeelte vind je de gezellige moderne houtkachel en twee stoere rekken gevuld met brandhout.

Rechts van het zitgedeelte van de woonkamer vind je de trap naar de benedenverdieping, een grote inbouwkast en toegang tot een gezellig ingericht terrasbalkon.

Een woonkamer op zolder

Een woonkamer op zolder

Een woonkamer op zolder

Een woonkamer op zolder

Een woonkamer op zolder

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam