Tuininspiratie

Toevluchtsoord met luxe dakterras


We hebben hier al eerder een luxe dakterras laten zien met een jacuzzi. In de portfolio van ANA arquitectura, hebben we een heel bijzonder project gevonden. Het gaat om een klein appartement gelegen op de bovenste verdieping van een appartementencomplex in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek. Maar waar het allemaal echt om draait, is natuurlijk het bijbehorend dakterras. De eigenaar heeft het architectenbureau benaderd, met de vraag of zij er een toevluchtsoord van kunnen maken. Een super leuke opdracht!

toevluchtsoord-luxe-dakterras

Intiem sfeervol dakterras met jacuzzi

Het dakterras heeft ongeveer dezelfde oppervlak als het appartement. Voor het appartement is dat klein, maar voor het dakterras is het juist heel groot. Daar konden de architecten wel iets bijzonders van maken.

vakantie-appartement-dakterras

Het gehele dakterras is volledig bekleed met luxe houten vlonders met een warme sfeervolle en luxe uitstraling geven. Niet alleen de vloer is bekleed met houten vlonders, met dezelfde houten planken is bovendien ook de deur, de vaste plantenbakken én de ombouw gemaakt voor de jacuzzi.

Verlichting speelt hier ook een belangrijke rol, die op meerdere plekken terug komt op het dakterras. Zo vind je er mooie wandlampen, maar daarnaast zijn in en onder de houten vlonders ook verlichting verwerkt. Onder de houten bank, onder de traptreden én in de plantenbakken.

sfeervol-verlichting-dakterras

Houten plantenbakken

Middels een trap heb je toegang tot de heerlijke jacuzzi. Rondom de jacuzzi zijn vaste houten plantenbakken gerealiseerd, die ook te vinden zijn aan de randen van het dakterras. De planten zien er niet alleen mooi uit, maar ze functioneren ook als een soort beschutting. Hierdoor is het een super fijn en intiem dakterras geworden.

luxe-dakterras-jacuzzi

Fotografie: Jesus Rodriguez

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam