Industrieel interieur

The Crane in Amsterdam


Een grote hijskraan met uitzicht op het IJ van Amsterdam is getransformeerd in een luxe ‘hotel’, waar je tijdens je je trip in Amsterdam in kunt verblijven. Het bestaat uit drie gestapelde zeecontainers waarin verschillende kamers zijn ingericht. Het bijzondere ontwerp is gerealiseerd door ontwerper Edward van Vliet, en wordt beheerd door Yays Concierged Boutique Apartments. Op zoek naar een unieke verblijfplek in Amsterdam? Kijk dan snel verder!

The Crane Amsterdam

Geschiedenis

The Crane bevindt zich in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gebombardeerd. Na de oorlog heeft de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) opdracht gegeven voor de bouw van een aantal nieuwe kranen, waaronder Figeekraan 2868. De kraan is vernoemd naar de gebroeders Figee – eigenaars van de Haarlemsche Machinefabriek die het heeft gebouwd. Het werd voltooid in 1957 en werkte tot 1979, toen het containervervoer het overnam.

Als onderdeel van de transformatie van het gebied in een woonwijk, die in 1975 begon, werd Figeekraan 2868 op het KNSM-eiland behouden als herinnering aan het industriële erfgoed van het gebied. De structuur werd verhuisd naar het Friese dorp Franeker in 2016 voor renovatie, voordat hij terugkeerde naar de voormalige haven, die nu een bloeiende creatieve hub is met veel populaire kunstgaleries, restaurants en onafhankelijke boetieks.

The Crane Amsterdam

The Crane Amsterdam

Interieur inrichting

Het appartement heeft een totale vloeroppervlakte van 40 vierkante meter, verdeeld over drie hergebruikte containers die in het skelet van de kraan zijn gestapeld. Trappen leiden vanaf de haven naar een ingang die uitkomt in een zithoek op het laagste niveau. Een met metaal beklede trap met ingebouwde opslag scheidt deze ruimte van een compacte keuken en een eethoek. De eerste verdieping biedt ruimte voor een slaapkamer en een badkamer met een vrijstaand bad en een aparte douche. De bovenste container herbergt nog een slaapkamer, waarin één muur is verwijderd en vervangen is door een glazen structuur die naar buiten steekt om een ​​panoramisch zicht op de omgeving mogelijk te maken.

Alle meubels en accessoires zien er super mooi uit, en passen perfect bij de moderne stijl van het appartement. Van de stijlvolle Scandinavische en vintage designmeubelen tot de kleinere accessoires.  Denk aan de eetkamerstoelen, de marmeren eettafel, de comfortabele designbank en de mooie hanglamp boven de salontafel. En met maatwerk oplossingen zoals de PVC jaloezieën op maat is het interieur helemaal compleet gemaakt.

The Crane Amsterdam

The Crane Amsterdam

The Crane Amsterdam

Door het hele interieur gebruikte Van Vliet materiaal, fittingen en details die herinneren aan het verleden van de structuur. Blootliggende stalen balken, ramen in Crital-stijl en brede houten vloerplaten dragen allemaal bij aan een moderne industriële esthetiek.

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam