Interieur ideeën

Tafel dekken voor Pasen – 5 Leuke ideeën!


tafel dekken Pasen ideeën

Zondag 21 april is het alweer Pasen. Wat gaat de tijd toch snel! Maar in dit geval is het leuk, want als het Pasen is, begint vaak ook het mooie weer. Pasen is bovendien super leuk en gezellig. Overal kom je mooie en kleurrijke paaseieren en paastakken tegen. Je ontkomt er eigenlijk niet aan, zelfs niet als je het niet viert. En misschien is het wel een leuk idee om Pasen dit jaar voor de verandering wél te vieren. Het is immers ook een goed excuus om gezellig met familie of vrienden bij elkaar te komen.

Organiseer jij de Paaslunch of brunch? Naast dat het eten goed moet smaken, is het ook heel leuk om feestelijke tafel te dekken. Heb je dat nog nooit gedaan? Geen probleem, we hebben een aantal leuke ideeën die je kunt gebruiken om de perfecte paastafel te dekken!

1. Tafellaken

Een tafellaken is geen musthave, vooral niet als je een mooie eettafel hebt. Maar het is zéker wel een leuke nice to have. Met een mooie tafellaken zorg je er namelijk voor dat de tafel net iets voller en gezelliger wordt. Je hoeft geen tafellaken met een paasthema te nemen. Het is juist leuker om de tafel te dekken met een neutrale tafellaken. Een linnen tafellaken doet het bijvoorbeeld altijd goed.

tafel dekken passen tafellaken

2 Bloemen en takken

Wat wel een absolute musthave is, zijn bloemen en takken. Bloemen en takken horen namelijk bij Pasen. Je kunt alleen bloemen of alleen takken gebruiken, maar het kan ook leuk zijn om de bloemen en takken met elkaar te combineren. Plaats het in leuke vazen of leg de paastakken als decoratie gewoon nonchalant op tafel.

tafel dekken Pasen bloemen

tafel dekken Pasen takken

tafel dekken Pasen takken

3. Leuk servies

Servies mag ook zéker niet ontbreken op de paastafel. Je kunt moeilijk zonder servies eten. Gebruik bij voorkeur ook leuk servies. Ook voor dit geldt dat het geen servies hoeft te zijn met een paasthema. Ten eerste heb je dat waarschijnlijk niet in huis. Ten tweede kan ‘normaal’ servies ook erg leuk zijn. En mocht je het tóch wel willen kopen, omdat je indruk wilt maken, dan zou je ook het Boerenbont servies van Kokenenwonen.nl kunnen overwegen. Het past super leuk bij Pasen, maar je kunt het ook heel het jaar door gebruiken.

tafel dekken Pasen servies

tafel dekken Pasen servies

4. Paas servetjes

Je hebt servetjes nodig om je mond af te kunnen vegen. Natuurlijk zou je ook gewoon een tissuebox neer kunnen zetten, maar het is natuurlijk veel leuker als iedereen als z’n eigen servetje op hun eigen plek hebben staan. Niet zo zakelijk zoals in een restaurant. Maak er een echt feestje. Hieronder zien jullie een aantal super leuke ideeën!

tafel dekken Pasen servetten-2

tafel dekken Pasen servetten-2

5. Geschilderde eieren

Eieren, eieren en nog eens eieren. Dat is Pasen. Paaseieren, maar ook normale eieren. Het is een vast onderdeel van elke Paaslunch en brunch. Een lekker gekookt eitje hoort er dus altijd bij. Eieren zien er alleen zo saai uit, tenzij je ze beschildert. Heb je kinderen? Dan zou dat een perfecte taak zijn voor jouw kinderen. En ze vinden het nog leuk ook!

tafel dekken Pasen eieren schilderen

tafel dekken Pasen eieren schilderen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam