Rustiek interieur, Scandinavisch interieur, Woonkamer inspiratie

Stoere Zweedse woonkamer


Op de Zweedse makelaars website 55 Kvadrat zijn we een hele bijzondere woonkamer tegengekomen. Een woonkamer van een driekamerappartement gelegen in de Sundsvall in Noord Zweden. Het appartement kenmerkt zich met mooie typische Scandinavische details zoals witte muren en sfeervolle houten vloeren, maar ze hebben in de woonkamer er ook een eigen draai aan gegeven met een aantal super stoere elementen. Super leuk gedaan!

knusse-zithoek-midden-woonkamer

robuuste-houten-wandbekleding-woonkamer

Houten wandbekleding

De woonkamer is vrij ruim en door de grote ramen ook lekker licht. Het licht wordt bovendien ook versterkt door de strakke witte muren. Maar niet alle muren zijn hier strak en wit. Er is een klein stukje muur aanwezig, bestaande uit rauwe bakstenen. Zo’n bakstenen muur kan wel een stoere eyecatcher vormen in een ruimte, maar het stoere effect hebben ze nog eens verwerkt door de twee muren daarnaast volledig te bekleden met houten planken. Grove robuuste houten planken, die deze woonkamer uniek maken. Het wordt zelfs nóg mooier, doordat in de grote met houten planken beklede muur twee stoere grote houten spiegeldeuren zitten, die toegang bieden tot de eetkamer.

stoere-zweedse-woonkamer

bakstenen-muur-houten-deur

Decoratie aan de witte muur

Zoals gezegd zijn de andere muren wel strak en wit. De grote muur, die loodrecht tegenover de houten muur staat, is erg leuk gedecoreerd. Er is een kleine collage gemaakt van zwarte lijsten met zwart witte prints in verschillende formaten. En rechts van de collage is een stoere zwarte industriële wandlamp gemonteerd. Dus ook deze muur is een eyecatcher in de woonkamer.

Stijlvolle knusse zithoek

Tussen beide muren is de zithoek ingericht. Een eenvoudige maar erg gezellige knusse zithoek met een witte bank, een vintage vloerkleed, een vintage leren vlinderfauteuil, een ronde salontafel, en een mooie grote hanglamp van Ay Illuminate daarboven.

witte-muur-wanddecoratie

ay-illuminate-hanglamp-woonkamer

Bron: 55kvadrat.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam