Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inrichten


Om jou te helpen bij het inrichten van je slaapkamer willen we op deze pagina’s wat handige tips en leuke ideeën en inspiratie met je delen. Hieronder zie je een stappenplan in het kort voor het inrichten van een slaapkamer.

Slaapkamer inrichten

Slaapkamer basis inrichten

Bij het inrichten van je slaapkamer begin je natuurlijk met de basis. En met de basis bedoelen we de grote oppervlaktes van de slaapkamer, de vloer en de muren dus. Omdat het zulke grote oppervlaktes zijn, heeft de basis een heel groot invloed op de sfeer van je slaapkamer. Denk hier dus goed over na.

Zowel voor de vloer als de muren heb je enorm veel keuzes. Voor de vloer kan je bijvoorbeeld kiezen voor tapijt, houten vloer, laminaat, tegels, gietvloer, betonnen vloer, etc. Je ziet het al, de keuze is echt reuze. Voor de slaapkamer muren zijn de keuzes iets beperkter, maar ook hierin heb je verschillende mogelijkheden. Je kan het bijvoorbeeld behangen, maar ook gewoon schilderen. Sommige mensen kiezen er ook voor om bijvoorbeeld de muren te bedekken met houten planken. En als je in een hele oude woning woont, dan kan je erover nadenken om een bakstenen muur te nemen.

Slaapkamer basis

Slaapkamer inrichten

Slaapkamer meubels inrichten

De tweede stap bij het inrichten van je slaapkamer, is de slaapkamer meubels inrichten. Hierbij bedoelen we ten eerste het uitkiezen van de slaapkamer meubels. Het bed is hierbij het belangrijkst, maar andere meubels zoals nachtkastjes, eventueel een kledingkast, een boekenkast of een bureau zou je ook in een slaapkamer kunnen plaatsen. Bij de keuze van je meubels moet je nadenken over de stijl. Wil je moderne strakke meubels hebben? Of juist landelijke slaapkamer meubels? Of wil je jouw slaapkamer inrichten met een stoere industriële stijl? Op basis van jouw persoonlijke voorkeur ga je shoppen voor slaapkamer meubels.

Slaapkamer meubels

Slaapkamer indeling

De laatste stap is de slaapkamer indeling. In deze stap ga je met de gekochte slaapkamer meubels je slaapkamer inrichten. Waar plaats je het bed? Waar plaats je de kledingkast? En waar plaats je de rest van de meubels en accessoires? In sommige ruimtes is dat heel makkelijk. Bijvoorbeeld als je een rechthoekige slaapkamer hebt. Maar als je een slaapkamer hebt met rare hoeken, dan is het inrichten van je slaapkamer nog niet zo makkelijk als je dacht.

Slaapkamer accessoires

Slaapkamer indeling

Slaapkamer inrichting

Slaapkamer inrichten

Bekijk ook onze leuke slaapkamer ideeën voor het inrichten van jouw perfecte master bedroom!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam