Huis inrichting

Schone lucht in huis!


Van de week hadden we het gehad over ventilatie in de badkamer. Goede ventilatie is niet alleen belangrijk in de badkamer, ventilatie is belangrijk in heel het huis. De ventilatie heeft onder andere invloed op de luchtvochtigheid in huis, wat erg belangrijk is voor je gezondheid. Een te lage luchtvochtigheid kan voor geïrriteerde luchtwegen zorgen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmel kan veroorzaken. Vandaag willen we een aantal handige tips met jullie delen.

Schone lucht in huis!

Houd de roosters altijd open

Bijna elke woning is voorzien van natuurlijke ventilatie. Dat is ventilatie die plaatsvindt middels roosters, ramen en kieren. De roosters, die in de ramen verwerkt zijn, kunnen ook gesloten worden, middels een touwtje. Het beste is om deze roosters zo vaak mogelijk open te houden. Op die manier heb je altijd frisse luchtaanvoer in huis. Een uitzondering is als er door de overheid wordt geadviseert om alle ramen en deuren te sluiten, bijvoorbeeld door een ramp.

Schone lucht in huis!

Extra afzuiging tijdens koken

Iedereen heeft weleens last van kooklucht in huis. Maar het grote probleem is niet de geur, maar de kleine deeltjes, die ook wel bekend staat als fijnstof, is de echte grote boosdoener. Tijdens koken komt er heel veel fijnstof vrij. Daarom is het belangrijk om deze lucht zo snel mogelijk af te voeren middels de afzuigkap en eventuele andere vormen van ventilatie. Zet deze altijd op de hoogste stand tijdens het koken.

Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is dus erg belangrijk voor je gezondheid. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60 procent. Luchtvochtigheid kan je zelf opmeten met behulp van een hygrometer. Wil je er meer uit halen? Luchtvochtigheid laten meten door Strooming.nl gebeurt op een professionele manier. Zij kunnen je adviseren over luchtvochtigheid, en over welke maatregelen je kunt treffen om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren.

Schone lucht in huis!

Zo min mogelijk vocht in huis

Je hebt altijd te maken met vocht in huis, maar je kunt het wel minimaliseren door bepaalde maatregelen. De was kan je bijvoorbeeld het beste buiten in de tuin of op het balkon drogen. Je kunt ook natuurlijk ook een wasdroger gebruiken. Daarnaast is het ook een goed idee om de douche altijd droog te maken. Hetzelfde voor het dweilen van de vloer.

Luchtreiniger

Als je de lucht in huis wilt optimaliseren, dan zou je ook een luchtreiniger kunnen kopen. Een luchtreiniger zuivert de lucht in huis door gebruik te maken van verschillende filters. Voor mensen met bepaalde allergieën is dit sowieso een absolute musthave.

Planten

Planten in huis zijn altijd een goed idee. Ze zien er niet alleen decoratief leuk uit, planten zijn ook super goed voor de luchtcirculatie in huis. Wat ons betreft zou iedereen dus planten in huis moeten nemen!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam