Interieur ideeën, Keuken inspiratie, Scandinavisch interieur, Slaapkamer inspiratie, Woonkamer inspiratie

Scandinavisch interieur


Ben jij ook zo gek op Scandinavisch design, maar heb je geen idee hoe je dit het beste kunt toepassen? Bedenk dat dan er bepaalde punten heel erg belangrijk zijn om een inrichting te creëren in deze stijl.
Of het nou om de slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang, keuken of werkplek gaat, de volgende foto’s geven heel goed weer waar de Scandinavische inrichting voor staat, samen met wat tips, kom je vast heel erg ver! Kijk je mee?

Scandinavisch interieur

Typische Scandinavische kenmerken

Typerend Scandinavische zijn de strakke lijnen die worden gebruikt samen in combinatie met ronde vormen. Ook wordt het ‘less is more’ motto vaak toegepast omdat eenvoud het speerpunt is in het Scandinavisch design.
Houd je inrichting lekker clean en luchtig en probeer niet teveel ditjes en datjes toe te passen, want dan geldt weer; ‘eenvoud zegt soms meer dan honderd tierlantijntjes’
Wat je ook vaak ziet in een Scandinavische inrichting, zijn de vintage meubelen van de bekende merken Charles en Ray Eames. Deze kun je best wel in een leuke kleur toevoegen aan je interieur!

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Typisch voor Scandinavisch design zijn de uitgepuurde, klare lijnen en subtiele rondingen. Soms bijna op het minimalistische af. Zowel voor meubelen als accessoires geldt dat eenvoud siert. Hou je interieur daarom opgeruimd en luchtig en weersta aan de verleiding om teveel decoratie toe te voegen. Enkele zorgvuldig gekozen accessoires zeggen meer dan duizend overbodige tierlantijntjes.
2. Go retro
Meubelen met een vintage ontwerp doen het erg goed in een Scandinavisch interieur. Denk hierbij aan de bekende midcentury designmeubelen zoals de stoelen van Charles en Ray Eames. Ook voor dressoirs geldt dat ze met hun slanke, ronde poten vaak geïnspireerd zijn op jaren ’50 meubilair. Wat de sofa betreft kies je best voor een stoffen exemplaar en deze mag best een kleurtje hebben.
3. Hout is goud
Hout is er in de Scandinavische landen in overvloed en dat merk je in het interieur. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van houtsoorten zoals licht eikenhout en dennenhout, en dit zowel voor de meubelen als voor de vloerbedekking. Kies bij voorkeur voor een natuurlijke afwerking. De textuur van het hout mag gezien worden. Het parket bedek je dan ook niet volledig met tapijt.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam