Interieur ideeën

Samenwonen; water bij de wijn?


Als je gaat samenwonen, moeten er allerlei zaken geregeld worden. Zo moet er natuurlijk één interieur komen. Voor sommige stellen zal dat niet zonder slag of stoot gaan. De een houdt misschien van modern, terwijl de ander meer van klassiek houdt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om twee woonkamers te maken – een voor elk van jullie – maar of dat nou de gezelligste optie is? Buiten het inrichten moeten er nog andere zaken geregeld worden als je gaat samenwonen. Kortom samenwonen betekent water bij de wijn doen, maar waar moet je allemaal aan denken om alles zo gladjes mogelijk te laten verlopen?

Samenwonen

Samenwonen

Zoek de juiste middenweg

Als je allebei een andere smaak hebt, kun je het beste samen op zoek gaan naar de goede middenweg. Als je allebei al eens op jezelf hebt gewoond, hebben jullie allebei vast favoriete meubels en accessoires die je heel graag wil bewaren. Ga samen in gesprek hierover: welke spullen wil jij graag meenemen, en welke spullen wil de ander meenemen, en waarom? De dingen waar je écht afscheid van moet nemen, kun je naar de kringloopwinkel brengen zodat je iemand anders er blij mee kunt maken. Je huis hoeft niet in een stijl ingericht te worden. Juist door te mixen en matchen – jullie stijlen te vermengen – krijg je een heel eigen interieur. Door af en toe compromissen te sluiten – helemaal eens zul je het wel nooit worden – wordt het gemakkelijker om een interieur te maken waarin jullie je allebei thuis voelen.

Maak een moodboard

Zijn jullie van plan om (bijna) al je meubels samen aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat je allebei nog niet eerder op jezelf gewoond hebt? Dan is het maken van een moodboard een goede manier om erachter te komen of jullie smaken overeen komen. Verzamel een stapel tijdschriften en ga ouderwets knippen en plakken. Je kunt ook stukjes behang en stof uit winkels gebruiken. Je kunt ook op verschillende manieren een digitaal moodboard maken. Op deze manier kun je elkaar laten zien wat jouw stijl is, en is het gemakkelijker om de ander te overtuigen. Ook zul je zien dat je meer smaakovereenkomsten hebt dan je van tevoren gedacht had. Vervolgens kun je een plattegrond van je huis maken, zodat je overeenstemming kunt bereiken over waar de meubels moeten komen staan. Ook dit kan je zowel op papier als digitaal doen.

Interieur moodboard

Interieur moodboard

Controleer je verzekeringen

Als je gaat samenwonen, is het van belang om je verzekeringen goed onder de loep te nemen. In een huurwoning heb je bijvoorbeeld alleen een opstal- en inboedelverzekering nodig en als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kan een daarvan ook beëindigd worden. Een nieuwe verzekering die je af kunt sluiten als je gaat samenwonen, met name als je samen een huis gaat kopen en dus samen een hypotheek hebt, is een levensverzekering. Deze verzekering keert tot een miljoen uit, wanneer de een onverhoopt overlijdt kan de ander in de woning kan blijven wonen. Heel belangrijk dus. Focus je dus niet alleen op je inrichting, maar denk samen ook goed na over de financiële zaken.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam