Keuken inspiratie, Modern interieur, Scandinavisch interieur

Ruime tussenkamer keuken


In veel karakteristieke woningen zoals herenhuizen en jaren ’30 woningen, heb je te maken met een voorkamer een achterkamer en daartussen een zogenaamde tussenkamer. De voorkamer wordt meestal ingericht als de woonkamer, maar de tussenkamer en de achterkamer kan per woning verschillen. Je ziet vaak dat de achterkamer ingericht wordt als keuken, terwijl de tussenkamer dan als eetkamer of werkplek wordt gebruikt. Vandaag gaan we een kijkje in een keuken, die ingericht is in een tussenkamer. Het gaat om een karakteristieke jaren ’30 woningen gelegen in het Zweedse Linnestaden. En wat deze tussenkamer keuken bijzonder maakt, is dat ook de hal daarop aansluit. Ook een leuk idee!

Ruime tussenkamer keuken

Wat fijn is, is dat het een hele ruime keuken is. En het lijkt nóg ruimer, doordat de muuropening aan de eetkamerkant heel groot is gemaakt. Hierdoor heb je een soort woonkeuken. Ook de deur tussen de keuken en de woonkamer is verwijderd.

Ruime tussenkamer keuken

De gehele keuken is voorzien van een prachtige visgraat vloer, die de keuken een chique uitstraling geven, passend bij het karakter van de woning. Dit hebben ze gecombineerd met grijze muren, en witte plinten.

Houten keukenkasten en werkblad

Omdat de keuken zo ruim is, is er gekozen voor drie keukenelementen. De lange muur is ingericht met de belangrijkste unit. Lage keukenkasten met veel kastruimte en het fornuis met de oven en de afzuigkap. Het zijn stijlvolle houten keukenkasten met een werkblad van hetzelfde materiaal. De keuken achterwand is strak gestuukt en grijs geschilderd. Aan de muur vind je verschillende mooie elementen zoals het wandplankje met de vaas en het Kinfolk boek, terwijl er aan de smalle wand een stoere zwarte wandlamp is gemonteerd.

Aan de andere kant van de keuken vind je dezelfde soort lage kasten. Deze is iets minder breed en bevat naast kastruimte ook een spoelbak.

Roestvrijstalen kookeiland

Centraal in de keuken, tussen de twee gedeeltes in, is een keukeneiland geplaatst. en stoere roestvrijstalen keukeneiland. Het ziet er niet alleen stijlvol en stoer uit, zo’n eiland biedt ook veel meer extra werkruimte. Boven het eiland is een mooie witte hanglamp opgehangen.

Ruime tussenkamer keuken

Ruime tussenkamer keuken

Ruime tussenkamer keuken

Ruime tussenkamer keuken

Ruime tussenkamer keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam