Planten

12x Roze planten


Met roze planten fleur je jouw interieur niet alleen meteen op, ook jij zal heel vrolijk van worden van die prachtige roze bladeren en bloemen. Wil jij ook roze planten kopen voor binnen in huis, maar je hebt geen idee welke plantensoort je moet hebben? Wij hebben de leukste planten voor je op een rijtje gezet die roze zijn van kleur. Kijk dus snel verder!

roze planten

Er zijn heel veel verschillende manieren om de kleur roze een plekje te geven in jouw interieur. De meest voor de hand liggende methode is natuurlijk met oud roze muurverf, waarmee je een oud roze accentmuur of meerdere roze muren kunt verven. Zoek je een meubelstuk die alle aandacht weet te trekken? Dan kan je denken aan een oud roze bank voor in de zithoek van je woonkamer. Wil je liever iets subtielers, iets wat je ook heel snel weer kunt vervangen als je erop uitgekeken raakt? Roze planten zijn dan dé perfecte oplossing.

Om je tijd en moeite te besparen, hebben wij alvast tien leuke roze planten voor je op een rijtje gezet om te kopen voor binnen in huis of buiten op het balkon of in de tuin.

1. Dracaena marginata

We beginnen met de Dracaena marginata tricolor, ook wel bekend als de Pink Dragon Tree. Het is een prachtige tropische plant die afkomstig is uit Madagaskar, en het kenmerkt zich met lange, smalle bladeren en slanke, houtachtige stengels. Deze roze plant is een geweldige keuze voor beginners omdat het tolerant is voor zowel droogte als weinig licht. De beste plek om de Pink Dragon Tree neer te zetten is een plek met helder, indirect licht. Geef water als de grond halfdroog is, ongeveer eens in de twee weken – en minder bij weinig licht. Hier verkrijgbaar.

roze planten Dracaena Marginata

2. Stromanthe

Met zijn levendige pastelstrepen is de triostar Stromanthe plant, ook bekend als tricolor stromanthe, een van de beste manieren om een vleugje kleur en dromerige tropische vibes aan je interieur toe te voegen. Deze volle, levendige roze planten kunnen 60 – 90 cm hoog en 20 – 60 cm breed worden met de juiste zorg. Het bijzondere is dat deze planten er vrijwel vanuit elke hoek anders uitziet. De bovenkant van het groene blad heeft een witte schakering, maar als je het van onderaf bekijkt, zie je een verrassing aan de onderkant: de onderkant van het blad is roze en rood. Stromanthe is inheems in regenwouden, dus zet ze op een warme en vochtige plek. Hier verkrijgbaar.

roze plant Stromanthe Sanguinea

3. Philodendron pink princess

De Philodendron Pink Princess is een groene kamerplant die razend populair is. Zoals de naam al verklapt, staat deze Philo bekend om zijn roze vlekken op het blad, de zogenaamde schakering, die voor sommige planten geel of wit kan zijn, of roze in het geval van de Philodendron Pink Princess. Plaats deze beauty op een lichte plek waar hij indirect zonlicht kan krijgen. Hier verkrijgbaar.

roze planten Philodendron Pink Princess

4. Caladium Bicolor

Deze opvallende roze plant geeft de voorkeur aan half of volle schaduw en presenteert in ruil daarvoor een opwindende wassing van prachtige roze kleur. De massieve, hartvormige bladeren zorgen voor een blijvende impact binnen in huis. Opvallende groene centrale nerven en borders kenmerken het verfrissende, doorschijnend roze blad. Hoewel deze cultivar het hele seizoen zijn mooie kleur en textuur kan behouden, kan hij bij veel licht verbranden. Hier verkrijgbaar.

5. Hypestes Phyllostachya

De Hypestes Phyllostachya, bekend als de Hypoestes, is een in het oog springend plantje met fel gevlekte bladeren die opvallen tegen de meeste andere bladeren. De meest voorkomende Hypoestes op de markt heeft bladeren met een roze basiskleur en groene vlekken. Maar er zijn verschillende andere soorten beschikbaar die gevlekt zijn met paars, wit, rood en andere kleuren. Dit betekent helaas vak dat de plant bijna dood is. Door de bloemen te verwijderen wanneer ze verschijnen, kan je dit voorkomen.

6. Mozaiekplantje

Fittonia planten zijn prachtig! Ze worden vaak een zenuwplant of mozaïekplant genoemd omdat ze verbazingwekkende geaderde bladeren hebben. Ze zijn er in een aantal verschillende kleuren, maar de beste is natuurlijk roze. De Fittonia verschaffeltii ‘Pink Angel’ of Fittonia albivenis ‘Frankie’ zijn daar mooie voorbeelden van. Dit zijn kleine plantjes die echt geweldig zijn voor in een terrarium. Fittonia houdt van indirect licht en wil dat hun grond vochtig blijft. Ze laten je weten wanneer ze water nodig hebben – hun bladeren zullen hangen – maar als je eenmaal water hebt gegeven, zullen ze weer opfleuren, dus het is een geweldige roze plant voor beginners.

roze planten fittonia

7. Cryptanthus

De decoratieve Cryptanthus is een bijzondere plant met een platte bladrozet. Ze worden ook Earth Star genoemd vanwege zijn interessante vorm. Deze planten zijn verkrijgbaar in talloze kleurrijke, hoewel er ook minder kleurrijke varianten verkrijgbaar zijn. Een groot voordeel van deze roze planten, is dat ze erg eenvoudig zijn in verzorging, vooral met de juiste omstandigheden heb je er bijna geen omkijken naar.

8. Kalanchoë

De Kalanchoe ‘Pink Butterflies’ is een unieke, roze plant die een leuke rariteit is en een must-have voor elke liefhebber van vetplanten. Wat maakt deze plant zo speciaal? Deze fenomenale plant is een bonte soort, wat betekent dat hij weinig chlorofyl bevat. Zonder groen chlorofyl kunnen verbazingwekkende, felroze pigmenten doorschijnen. Nadeel? Deze mooie roze planten zijn zeker niet een van de makkelijkste vetplanten om te kweken. Het zijn zelf fragiele, kieskeurige kwekers. Maar met een paar belangrijke tips kun je je eigen Kalanchoë ‘Pink Butterflies’ kweken!

9. String of hearts

String of hearts is een robuuste en gemakkelijk te kweken kamerplant, waardoor het een geweldige keuze is voor beginners op het gebied van kamerplanten. Sommige soorten hebben roze-groene bladeren die een vleugje subtiele kleur toevoegen, en hun prachtige lange hangende stengels met hartvorimge bladeren zorgen ervoor dat het één van de meest gewilde hangplanten zijn voor binnen in huis. Hier verkrijgbaar.

roze planten chinees lantaarnplantje

10. Tradescantia albiflora

Een ander soort hangplant wat ook erg populair is, de Tradescantia (nanouk), ook wel spiderwort genoemd. Het is een winterharde kamerplant die bijna barst van de prachtige roze kleur. Aangezien deze tropische plant dol is op warme en vochtige omgevingen (en niet veel zonlicht nodig heeft), kun je het ook overwegen om het in je badkamer te plaatsen. Benevel de plant regelmatig bij een kamertemperatuur van 18°C. Gebruik hier voor gedistilleerd water of regenwater. Hier verkrijgbaar.

roze planten Tradescantia Zebrina

11. Aglaonema Cherry Baby

De Aglaonema Cherry Baby is een roze plant met een ongelooflijke mooie roze kleur in overvloed – een charmante Chinese Evergreen. Zoals met alle andere Aglaonema’s, probeer het warm te houden in de winter en vochtig in de zomer en na een paar jaar heb je een absoluut spectaculair gespreksonderwerp. Hier verkrijgbaar.

roze planten Aglaonema Cherry Baby

12. Aglaonema Jungle Red

Van alle roze planten die we hier hebben genoemd, heeft het charmante Aglaonema Jungle Red waarschijnlijk de meest opvallende kleur van allemaal. Het ongelooflijk levendige magenta dat elk blad omringt, springt meteen in het oog. Het bevindt zich ook langs de centrale hoofdnerf van elk blad en wordt verder versterkt door het donkergroene lichaam van het blad. Hier verkrijgbaar.

roze planten Aglaonema Jungle Red

Bekijk ook:
10x Balkon planten
10x Slaapkamer planten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam