Modern interieur, Scandinavisch interieur, Woonkamer inspiratie

Praktische inrichting voor een kleine woonkamer


Eergisteren hebben we de kleine open slaapkamer laten zien uit Singapore, vandaag willen we jullie inspireren met een kleine woonkamer. Hoewel de woonkamer echt klein is, is het door het hoge plafond wel erg ruimtelijk. Interieurontwerpster Helen Baranova heeft het bovendien super praktisch en stijlvol ingericht.

Praktische inrichting voor een kleine woonkamer

Praktische inrichting voor een kleine woonkamer

Het kleine appartement heeft een woonoppervlak van slechts 40m2, verdeeld over twee verdiepingen. Op de bovenverdieping vind je de slaapkamer en badkamer, terwijl de benedenverdieping ingericht is met de woonkamer en open keuken.

Inrichting kleine woonkamer

Er zijn drie belangrijke elementen die de beperkte oppervlakte compenseert van deze kleine woonkamer. Het eerste element is de open keuken. Door te kiezen voor een open keuken, zorg je niet alleen dat de woonkamer groter is, ook de keuken wordt groter. De open keuken loopt hier bovendien door naar de woonkamer middels een op maat gemaakte kast. De kast is gemaakt van hetzelfde underlayment hout als de keuken en bevat naast open kasten en dichte ladekasten, ook zitmogelijkheden op de kasten.

Het tweede element is de hoogte van de woonkamer. Doordat het plafond zo hoog is, oogt de woonkamer super ruimtelijk. Ook de grote raampartijen en bijbehorende gordijnen spelen hierbij een belangrijke rol.

Praktische inrichting voor een kleine woonkamer

Functionele open trap

Het laatste element is de trap op deze verdieping. De ontwerpster heeft gekozen voor een stoere open trap, die ook gemaakt is van hetzelfde underlayment hout als de keuken en de maatkast. De trap bevat bovendien praktische ladekasten voor opbergmogelijkheden in de woonkamer. Hierdoor is de trap niet alleen een kunstobject in het interieur, maar is het ook nog eens dubbel functioneel.

Betonvloer

De gehele verdieping ligt een stoere grijze betonvloer, gecombineerd met strak afgewerkte wanden. Niet alleen het underlayment hout past hier goed bij, ook de meubels vormen een mooie combinatie met deze vloer. De mooie groene bank bijvoorbeeld of de stoere kleine zwarte eettafel en bijbehorende zwarte stoelen.

Praktische inrichting voor een kleine woonkamer

Praktische inrichting voor een kleine woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam