Tuininspiratie

Pergola in de tuin


Er zijn ontelbare ideeën om je tuin in te richten. Het gebruik van een Pergola is daar één van. Een pergola is een soort van constructie die je in de tuin plaatst, bestaande uit latten op hoge palen. En om schaduw te creëren, laten mensen vaak planten aan de pergola groeien. Je ziet het vaak terug op het terrasgedeelte van de tuin, maar voor de voortuin of oprit wordt het ook vaak gebruikt als overkapping voor de auto. Naast dit functionele aspect, heeft een pergola natuurlijk ook een decoratieve functie. Zo’n volgroeide pergola in de tuin kan er namelijk ook super mooi uitzien!

Pergola in de tuin

Houten pergola’s

De meest gekozen pergola’s zijn houten pergola’s. Vaak wordt hardhout of helemaal geïmpregneerd naaldhout te gebruiken, vanwege het behoud van eenzelfde houtkleur en lange levensduur. Een houten pergola kan je bovendien ook schilderen en een mooi kleurtje geven. Naast houten pergola’s zijn er ook bijvoorbeeld stalen pergola’s of pergola’s gemaakt van steigerbuizen.

Klimplanten

Zoals gezegd zorgen klimplanten aan een pergola niet alleen de nodige schaduw in de tuin. Het is ook decoratief. Vooral als er leuke kleurrijke bloemen of zelfs vruchten aan hangen. Leuke druif of kiwi klimmers bijvoorbeeld. Deze groeien heel snel, waardoor je binnen no time een prachtig volgroeide pergola in je tuin hebt.

Pergola in de tuin

Pergola in de tuin

Pergola in de tuin

Pergola in de tuin

Pergola in de tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam