Tuininspiratie

Onderhoudsvriendelijke tuin


Het is super fijn om een tuin te hebben. Een heerlijke tuin waar je lekker in de zomer kunt vertoeven. Een van de weinige nadelen van een tuin is het onderhoud. Sommige mensen nemen dat voor lief, terwijl anderen het juist leuk vinden om lekker met de tuin bezig te zijn. Mocht je het helemaal niet leuk vinden, dan zou een onderhoudsvriendelijke tuin ideaal zijn!

Onderhoudsvriendelijke tuin

Houten vlonders

Dit is een perfecte voorbeeld van een onderhoudsvriendelijke tuin. Er is gekozen voor mooie sfeervolle houten vlonders. Hierdoor hoef je dus niet om de zoveel tijd het gras te maaien. Aan de zijkanten is een strook aangelegd, die bedekt is met mooie witte stenen. Hierop zijn verschillende plantenpotten geplaatst met groene planten. Het enige wat de planten af en toe nodig hebben is een beetje water.

Houten vlonders

De tuin is opgedeeld in twee gedeeltes. Een gedeelte waar je aan de grote houten tafel kunt eten, en een terras gedeelte waar je lekker kunt loungen. Boven de lounge is bovendien een pergola geplaatst.

Tegels

Als je tuintegels wilt hebben, dan is het belangrijk om je te laten informeren over welke tegels onderhoudsvriendelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan betontegels die voorzien van een beschermende coating. Daarnaast zijn keramische tegels ook een hele goede optie. Keramische tegels zijn namelijk slijtvast, kleurvast en zeer onderhoudsarm.

onderhoudsvriendelijke-tuintegels-2

onderhoudsvriendelijke-tuintegels-3

onderhoudsvriendelijke-tuintegels

Kunstgras

Houten vlonders hebben het voordeel dat je niet om de zoveel tijd het gras moet maaien. Maar vind je het groene gras juist heel mooi, dan zou je ook kunnen overwegen om kunstgras te nemen. Met kunstgras heb je tóch beetje het gevoel van gras, terwijl het wel super onderhoudsvriendelijk is. Kunstgras kopen kan tegenwoordig overal, bijvoorbeeld bij Kunstgras-grastapijt.nl.

Kunstgras onderhoudsvriendelijke tuin

Kunstgras onderhoudsvriendelijke tuin

Kunstgras onderhoudsvriendelijke tuin

Kunstgras onderhoudsvriendelijke tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam