Tuininspiratie

Mooi tuinontwerp met grind en veel groen


We zitten nog midden in de winter, en het échte koude weer met eventueel sneeuw en ijs moet nog komen. Je zou het misschien niet zeggen, maar dit is de perfecte periode om tuin ideeën op te doen. Nadenken hoe jij jouw tuin wilt opknappen, een kleine makeover wilt geven of zelfs compleet gaat verbouwen. Om je alvast een warming up te geven, gaan we vandaag een heel mooi tuinontwerp laten zien, inclusief before en after foto’s van de verbouwing. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de leuke ideeën en handige tips.

tuinontwerp grind groen

Sommige mensen ontwerpen en richten hun tuin volledig zelf in. Super leuk natuurlijk, en het je bespaart er ook nog eens heel veel geld mee. Je moet er alleen wel de tijd voor hebben, en je moet er ook wel een beetje gevoel voor hebben. Heb je dat niet, dan zou het een goed idee kunnen zijn om een tuinontwerper of hovenier hier voor in te schakelen. Het kost je misschien wat geld, maar je krijgt er vaak wel iets heel moois voor terug, met soms ideeën waar jezelf nooit op zou zijn gekomen.

Vandaag nemen we jullie mee naar Londen, waar we binnen gaan kijken in een super leuke tuin met lekker veel groen. Het ontwerp is gerealiseerd door Garden Club London, een award-winnend tuinontwerp bureau dat hun klanten altijd goed informeert en betrekt in elke fase van de ervaring – van het eerste consult tot de nazorg. Zij kregen de opdracht een tuin te ontwerpen voor opdrachtgevers die een ingrijpende verbouwing en uitbreiding van hun woning aan het uitvoeren waren.

tuinverbouwing groen before

Plan van aanpak

Net als de woning, was de tuin ook flink aan een verbouwing toe. Het zag er niet alleen onverzorgd uit, maar het was ook écht verouderd. Denk aan de houten schuttingen, het tuinhuisje achterin de tuin, en ook het gazon.

Als enthousiaste tuiniers wilden de opdrachtgevers enkele speciale planten in de tuin behouden en een zacht, overvloedig gevoel aan de beplanting creëren met cottage-tuinplanten, terwijl ze enkele structuurelementen aan het schema wilden toevoegen. De tuin had voorheen een grote boom die de ruimte overschaduwde, maar deze werd verwijderd vanwege ziekte en gaf de mogelijkheid tot nieuwe beplanting. Er moest opslagruimte komen om een ​​rottende schuur te vervangen. Een nieuw terras en opstapje was ook nodig om de nieuwe uitbreiding en niveauverandering in de tuin te integreren.

mooi tuinontwerp met grind en veel groen

Nieuw tuinontwerp

De nieuwe tuin staat vol met mooie planten en struiken, maar voelt absoluut niet aanmatigend aan. De open centrale ruimte is aangekleed met een grote waterkom van cortenstaal, die prachtige weerspiegelingen van wolken biedt en een plek voor dieren in het wild om te drinken. In hetzelfde gedeelte is ook een kleine teakhouten tuinbank van 120 cm breed geplaatst, waar je rustig kunt zitten en kunt genieten van de mooie natuurlijke omgeving. Zo’n bankje past veel beter in dit gedeelte van de tuin dan bijvoorbeeld een grote loungebank.

tuinhuisje achterin tuin

Een karakteristieke schuur in vintage-stijl van Crane Garden Buildings voegt karakter en praktische opberg- en oppotruimte toe. Deze vind je nog steeds achterin de tuin, net zoals het oude tuinhuisje. Een reeks cirkels creëert een reis door de tuin met beplanting die subtiel in en uit de ooglijn snijdt. Topiary paarsbladige beukenbomen in een gelaagde bruidstaartstijl werden geselecteerd om het schema en de hele structuur te accentueren.

Deze tuin straalt een eigentijds maar tijdloos gevoel uit dat prachtig samenvloeit met het opgeknapte interieur met de nieuwe stalen dubbele openslaande deuren.

openslaande stalen deuren naar tuin

De ontwerpers van Garden Club Londen presenteerden een tuinontwerp waarbij het gazon volledig is verdwenen. Het beplantingsoppervlak is wel vergroot, waardoor het onderhoud wordt verminderd en tóch een doorlatend oppervlak wordt geboden waar de zachte planten in cottage-stijl overheen kunnen tuimelen.

tuinontwerp grind waterkom cortenstaal

Grind en houten schuttingen

Rotte randen werden vervangen door traditionele houten schuttingen, die geverfd zijn met een zachte neutrale ‘Mouses Back’ van Farrow and Ball. Deze kleur ziet er niet alleen mooi uit, het past ook perfect bij het zachte Cotswold kalksteengrind waar twee grote cirkels mee zijn gecreëerd in de tuin. Het hoofdterras werd gelegd met gele Kota-kalksteenbestrating met gele bakstenen uit Londen, passend bij de woninguitbouw. Daar is een eethoek ingericht met een grote ronde tuintafel met in het midden een gat voor een parasol. Daaromheen vind je een aantal mooie tuinstoelen die perfect passen bij de romantische sfeer van de tuin.

tuinontwerp grind planten

tuinontwerp planten border

Bekijk ook:
52 leuke tuin ideeën
Voortuin ideeën
15x Tuinafscheiding ideeën
Kleine tuin inrichten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam