Huis inrichting, Scandinavisch interieur

Mooi jaren dertig appartement


Ik ben gek op gebouwen en woningen die een renovatie hebben ondergaan waarbij de oude en moderne elementen gecombineerd worden. Net zoals dit appartement in Stockholm die ik heb gevonden. Ondanks dat het appartement volledig verbouwd en gemoderniseerd is, is de charme uit de jaren ’30 nog steeds in tact gebleven. Dit is te danken door een aantal originele details, maar ook de vloer speelt bijvoorbeeld een grote rol. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Mooi jaren dertig appartement

Mooi jaren dertig appartement

Ze hebben gekozen voor een prachtige visgraat parketvloer, die de woning een klassieke uitstraling geeft. Dit hebben ze gecombineerd met strak gestuukte muren, die gebroken wit zijn geschilder. De bovenste rand van de muren zijn wel spierwit. Deze strook zorgt ervoor dat het plafond naar beneden wordt gehaald.

Het appartement is niet heel groot, maar een aantal aspecten zorgen ervoor dat je er eigenlijk helemaal niet aan stoort. Wat erg fijn is, is dat het een hoekappartement is. Dat merk je heel goed in de woonkamer, waar je aan twee lange muren grote ramen hebt. Dit zorgt niet alleen voor heel veel natuurlijke lichtinval, maar het maakt het appartement ook ruimtelijk. Daarnaast is de indeling ook erg belangrijk. In de leefruimte hebben ze de woonkamer gecombineerd met de open keuken, met daartussen de eethoek. Ze hebben gekozen voor een moderne witte ronde eettafel met daaromheen vier stijlvolle leren eetkamerstoelen. Een uitstekende keuze, omdat de ronde tafel voor meer ruimtelijkheid zorgt, omdat je deze niet tegen de muur hoeft te plaatsen.

Frisse kleur voor een groter ogende ruimte

Wat ik ook zo leuk vind aan deze woning is, het gebruik van een subtiele palet van ivoor, licht beige, en gloeiende grijze vensterplaten. Het geeft de woning een frisse look en door gebruik van deze lichte kleuren, oogt de ruimte ook een stuk groter!

Mooi jaren dertig appartement

Mooi jaren dertig appartement

Mooi jaren dertig appartement

Mooi jaren dertig appartementMooi jaren dertig appartement

Mooi jaren dertig appartement

Bron fotografie: Parketdirect

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam