Woonkamer inspiratie

7 Leuke budget ideeën om je woonkamer mooier en sfeervoller te maken!


Als je al een tijdje woont in een woning, kan het soms een uitdaging zijn om verandering in te brengen in het interieur. Je wilt het wel, omdat je vindt dat het niet warm en sfeervol is, maar het is lastig omdat je niet weet hoe je het moet aanpakken. Vandaag willen we laten zien hoe je een woonkamer mooier en sfeervoller kunt maken. Dit doen we aan de hand van een woonkamer die we in 2012 bij een Zweedse makelaar hadden gezien. De woonkamer was al erg leuk ingericht, maar na het doorvoeren van een aantal eenvoudige budget ideeën, ziet het er nu nóg beter uit!

ideeën sfeer warmte woonkamer

Het gaat om de woonkamer van een klein Scandinavisch appartement gelegen in Götheborg. Ondanks de beperkte woonoppervlakte van slechts 51m2, was het wel een heel fijn appartementje. De ruimte is erg praktisch ingericht, het is licht, en overal kom je prachtige authentieke details tegen. Lees hieronder hoe de woonkamer veranderd is met een aantal super leuke budget ideeën.

1. Houten vloer opschuren

Het appartement kenmerkt zich met een typische Scandinavische basis. Witte muren zijn gecombineerd met een mooie lichte houten vloer. De houten vloer was licht opgeschuurd. Maar nu is het verder opgeschuurd, waardoor het meer een vintage look heeft gekregen. Deze opgeschuurde houten vloer straalt bovendien meer warmte uit.

Leuke budget woonkamer ideeën

Before

Leuke budget woonkamer ideeën

After

2. Een likje verf

Alle muren in het appartement zijn wit gelaten, waardoor het nog steeds heerlijk licht is. De witte muren weerkaatsen het licht door heel het appartement. De prachtige originele dubbele deuren, die toegang bieden tot de slaapkamer, waren blauw. De nieuwe bewoner heeft deze deuren geverfd in een donkerdere blauwe kleurtint. Deze donkerblauwe kleurtint ziet er net iets chiquer uit.

Leuke budget woonkamer ideeën

Before

Leuke budget woonkamer ideeën

After

3. Groot vloerkleed

Voorheen was er een donkergrijs schapenvacht vloerkleed midden in de woonkamer geplaatst. Doordat de woonkamer en de zithoek vrij ruim is, zag dit er nogal summier uit. Daarom hebben ze het schapenvacht vloerkleed vervangen door een groot vloerkleed. Een groot stijlvol berber vloerkleed in ivoorwit. Het verschil is direct te zien. Het ziet er niet alleen erg mooi uit, het straalt ook heel veel sfeer en warmte uit. Daarmee is de zithoek beter gekaderd, waardoor het ook een stuk gezelliger is geworden.

4. Hoekbank

Wat ook een grote verandering is in die zithoek, is de bank. Voorheen stond er een kleinere witte stoffen tweepersoonsbank. Nu is er gekozen voor een grotere hoekbank. Het is de mooie SÖDERHAMN bank van IKEA. Deze ziet er niet alleen mooi uit, het zit en ligt ook super comfortabel. Ook de verschillende kussens en een deken passen er erg leuk bij.

5. Houten accenten

Als je meer sfeer en warmte wilt toevoegen in een interieur, dan ontkomt je er bijna niet aan om houten accenten te gebruiken. Hout straalt namelijk één en al sfeer en warmte uit. In deze woonkamer hebben ze hout bijvoorbeeld terug laten komen in de vorm van een hoge houten kast naast de zithoek en de twee bijzettafeltjes met het houten blad. Wat ook een super goed idee is, is de houten plank die op de zwevende witte Besta kast is geplaatst.

Leuke budget woonkamer ideeën

Before

Leuke budget woonkamer ideeën

After

6. Cognac leer

Leer straalt ook veel warmte uit, vooral bruine cognac leer. Er is een bruin cognac leren poefje bij de zithoek geplaatst. Daarnaast hebben ze aan de andere kant van de woonkamer een leeshoekje ingericht. In die leeshoek vind je een kleine bijzettafel en de super mooie butterfly chair. Deze iconische stoel is uitgevoerd in een cognac leren zitting en zwarte poten. Maar er zijn ook andere mooie varianten verkrijgbaar, zoals bij Meubelcity de Outlet voor eetkamerstoelen.

cognac leren vlinderstoel leeshoek

7. Boeken sorteren

De leeshoek vind je bij de wand, die volledig ingericht is met open boekenplanken. Witte boekenplanken die rondom de deuropening zijn gemonteerd. Voorheen waren deze boekenplanken gevuld moet kleurrijke boeken. In de nieuwe woonkamer zijn de boeken achterstevoren geplaatst, waardoor de kleuren niet meer zichtbaar zijn. Door de boeken op deze manier te sorteren, ziet de boekenwand er véél rustiger uit. Daarnaast zijn er ook bewust kleine objecten op de boekenplanken geplaatst, die een neutrale kleur hebben.

wandplank decoratie natuurlijke kleuren

cactus op houten kast

Fotografie: Jonas Berg

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam