Landelijk interieur, Woonkamer inspiratie

Landelijke woonkamer


Vandaag willen we het hebben over de landelijke woonkamer. Een landelijke woonkamer stijl is erg populair in Nederland. Sterker nog, in landen als Frankrijk, Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten zijn ze ook dol op de landelijke sfeer. Een sfeer van het rustgevende platteland, maar dan ingericht in je eigen woonkamer.

Landelijke woonkamer

Romantische landelijke woonkamer

Foto’s via Pinterest

Landelijke kleuren

Een landelijke woonkamer straalt dus vooral heel veel rust uit. Dit heeft vooral te maken met het kleurgebruik. Veel gekozen kleuren zijn voornamelijk basiskleuren zoals wit, grijs, taupe en bruin. Soms wordt slechts één dominante kleur gekozen, maar soms worden deze op verschillende manieren met elkaar gecombineerd in de woonkamer.

Landelijke woonkamer kleuren

Landelijke meubels

In een landelijke woonkamer inrichting, horen natuurlijk landelijke meubels. Landelijke meubels kan je herkennen aan bepaalde kenmerken. Landelijke kasten en tafels zijn bijvoorbeeld vrijwel altijd gemaakt van hout, hebben een sober ontwerp en zijn vaak voorzien van ronde vormen. En landelijke banken zijn meestal stoffen banken in de genoemde basis kleuren.

Landelijke woonkamer meubels

Meubels landelijke woonkamer

Houten vloer

Een ideale landelijke woonkamer is voorzien van een houten vloer. Een mooie sfeervolle houten vloer die heel veel warmte uitstraalt. Een houten vloer is alleen relatief duur. De mensen die een iets lager budget hebben, zouden een laminaat vloer kunnen nemen. Een mooie laminaat vloer die erg lijkt op een sfeervolle landelijke houten vloer.

Neutrale landelijke woonkamer

Inspiratie landelijke woonkamer

Landelijke meubels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam