Klassiek interieur

Koloniaal interieur


Een koloniaal interieur is al jarenlang een enorm populaire interieurstijl. Zoals het woord al zegt is deze interieurstijl afkomstig uit de tijd van de vroegere kolonies. En op de dag van vandaag zie je deze stijl nog steeds overal in wereld toegepast worden. Wij begrijpen wel waarom!

koloniaal-interieur

Koloniale meubelen en accessoires

Een koloniaal interieur heeft een aantal sterke eigenschappen. Zo zijn de muren meestal strak en wit, die gecombineerd worden met mooie sfeervolle houten vloeren. Dit is natuurlijk een combinatie die je vaker tegenkomt, maar op de een of andere manier weet deze klassiek en Oosters getinte interieurstijl zich te onderscheiden. Mooie antieke teak meubelen horen bijvoorbeeld thuis in een koloniaal interieur. Grote meubelstukken die echte blikvangers vormen in een woning. Stoere teak houten tafels, schitterende rotan stoelen, chesterfield banken op houten pootjes, stijlvolle hemelbedden, etc.

koloniale-meubelen-accessoires

Maar een koloniaal interieur kunnen ook hele typische kleinere woonaccessoires bevatten die wel heel erg opvallen. Denk aan mooie glazen stolpen, antieke leren koffers, vintage telescoop lampen, mooie Oosterse vazen, zebraprints vloerkleden, noem maar op.

Kortom, een koloniaal interieur bestaat al heel lang, is nog steeds erg populair, en zal ook in de toekomst over heel de wereld heel veel fans blijven hebben.

Wat vind jij van de koloniale interieurstijl? Of ben je toch meer fan van een strak en modern interieur of een stoer en industrieel interieur?

koloniale-interieurstijl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam